Η διαφθορά και το πελατειακό κράτος της ΝΔ στις Ένοπλες Δυνάμεις επιστρέφουν.

Μεταθέσεις γίνονται μόνο για τα γαλάζια βύσματα

Όπως έχουμε επισημάνει μεγάλο πρόβλημα και παραπόνα έχουν δημιουργηθεί σχετικά με το ζήτημα των μεταθέσεων συναδέλφων στρατιωτών και μονίμων, που για ανεξήγητο λόγο δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη. Όλοι μπορούν να κατανοήσουν τα προβλήματα του μόνιμου προσωπικού που μένει μετέωρο σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν και τα οικονομικά αδιέξοδα είναι συχνά ανυπέρβλητα. Ταυτόχρονα, οι συνάδελφοι φαντάροι που πληρούν τις προϋποθέσεις μετάθεσης και ικανοποίησαν τις υποχρεώσεις τους στο έπακρο υπηρετώντας σε μονάδες της παραμεθορίου, αγανακτούν και οργίζονται.

Οι απαντήσεις που δίνονται είναι οι εξής: Η μια ερμηνεία είναι ότι για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ο κομματικός εναγκαλισμός των κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις Ένοπλες Δυνάμεις που τις θεωρούν κομματικό τους μαγαζί και μέσο ικανοποίησης των αναγκών των άθλιων πελατειακών τους σχέσεων, για να υφαρπάζουν τις ψήφους και να ποδηγετούν το προσωπικό. Σύμφωνα με την αρθρογραφία που αποκαλύπτει την κομματική εκμετάλλευση σχετικά με τις μεταθέσεις «η ουσιαστική παραδοχή ότι τίποτα δεν κινείται στις ΕΔ αν δεν υπάρχουν “κομματικοί κομισάριοι” είναι τουλάχιστον εξοργιστική». Υπάρχει όμως και μια δεύτερη ερμηνεία: η υπηρεσιακή κυβέρνηση, που σχηματίστηκε με ευθύνη των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, έχει μια πολύ σκληρή σύνθεση, με ανθρώπους από το «βαθύ κράτος», με επικεφαλής δικαστικό και μέλη εκπρόσωπο της ΕΥΠ και έναν συντηρητικό Αντιστράτηγο. Μπορεί απέναντι στις λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα των κοινωνικών ομάδων να στέκουν αδιάφοροι, αλλά δεν σημαίνει ότι θα κρατήσουν ίδια στάση αν το αστικό κατεστημένο αποφασίσει να χτυπήσει μετά τις εκλογές και να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων. Ήδη καλλιεργούνται τέτοια σενάρια..

Όμως παρ΄ όλα αυτά το κομματικό κράτος της ΝΔ είναι εδώ και βολεύει τα δικά της γαλάζια παιδιά. Η καταγγελία που παρουσιάστηκε στο onalert.gr είναι σοβαρή, απαιτεί έρευνα και απάντηση. Αποκαλύπτει ταυτόχρονα ότι οι λέξεις μεταρρύθμιση και αναγκαία αλλαγή σημαίνουν απλώς την επιβολή των αντεργατικών μέτρων και της άγριας φορομπηξίας στον κόσμο της εργασίας, ενώ ταυτόχρονα το άθλιο σύστημα των πελατειακών σχέσεων καλά κρατεί Και η εμπειρία των Καραμανλή-Σπηλιωτόπουλου-Μειμαράκη είναι πολύ πλούσια.

«Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 28, Ν.2190/1994, ΦΕΚ Α΄28), για την περίοδο από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών και μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων, σχετικών με την υπηρεσιακή κατάσταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (κρίσεις-αποσπάσεις- μεταθέσεις). Συνεπώς ενώ μεταθέσεις-αποσπάσεις-διαθέσεις μέχρι τις εκλογές απαγορεύονται που στηριζόμενα τα Γενικά Επιτελεία και με ποίου εντολή μεταθέτουν τους υπηρετούντες στα Στρατιωτικά Γραφεία των πρώην ΑΝΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ και μάλιστα σε υπηρεσίες εκτός ΥΠΕΘΑ.

Δηλαδή για τις μεταθέσεις των στελεχών που αγωνιούν για να προγραμματίσουν τη ζωή των οικογενειών τους, είναι παράνομη ακόμη και η προεργασία των μεταθέσεων-τοποθετήσεων,αλλά όχι για όσους υπηρετούν σε θέσεις γραφείου υπουργού; Γι΄ αυτούς δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγες ημέρες;

Ανώτερος Αξιωματικός που μετατέθηκε προ μηνός στο Στρατιωτικό Γραφείο του Δ.Αβραμόπουλου από τον Έβρο (χωρίς να έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο) διαπιστώθηκε πως δεν έχει χρόνο διοικήσεως . Αντί λοιπόν να τον εγγράψει κανονικά τον συμπληρώνει πλασματικά εμφανιζόμενος να υπηρετεί στην Προεδρική Φρουρά ενώ είναι στο Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού. Το εξοργιστικό είναι πως στο παραπάνω τέχνασμα είχε καταφύγει και στο παρελθόν όταν υπηρετούσε στο γραφείο του κ. Β.Μεϊμαράκη. Το φαινόμενο αρχίζει να λαμβάνει μορφή πατέντας καθώς και άλλου ανώτερου που μετατέθηκε από την Ρόδο στις μεταθέσεις στρατιωτών του εγγράφουν χρόνο διοικήσεως στην στρατονομία. Απαντήσεις-εξηγήσεις αναμένονται».

Καλούμε την στρατευμένη νεολαία να αναπτύξει συλλογικούς αγώνες, να διεκδικήσει τα δικαιώματα της και να αμφισβητήσει την αυθαιρεσία και οτιδήποτε θίγει την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ζωή της.

Καλούμε το εργατικό κίνημα σε εγρήγορση. Θέλουμε να είμαστε και εμείς μαζί με την εργατική τάξη στους αγώνες της για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών, την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών.

Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να σταματήσει να εμπαίζει φαντάρους και μόνιμο προσωπικό, να συναισθανθεί τα προβλήματα που δημιουργεί και να υπογράψει άμεσα τις Μεταθέσεις.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *