Η Τουρκία του Ερντογάν προβάλλεται από πολλούς ως χώρα πρότυπο.

 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ

Έχοντας καταγάγει νίκη κατά του Κεμαλικού κατεστημένου, το Πολιτικό Ισλάμ που εξέφρασαν οι «ανανεωτές» του ΑΚΡ, του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αυτό το κεντροδεξιό αμάλγαμα των παραδοσιακών αντιλήψεων της Ανατολίας, αλλά και της μουσουλμανικής αστικής τάξης  που πλέον κυριαρχεί και παρουσιάζεται ως ο βασικός εκφραστής συνολικά της τουρκικής αστικής τάξης και του τουρκικού έθνους, ανοίγει ολόπλευρα την ατζέντα του. Δημιουργώντας την εικόνα του κράτους που διαπραγματεύεται χωρίς να επαιτεί την είσοδο στην Ε.Ε. Της επιτυχημένης παρέμβασης του ΔΝΤ, που εξαφάνισε με την συνδρομή στρατιωτικών επεμβάσεων το εργατικό και αριστερό κίνημα, αλλά και τις όποιες κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας. Απαιτεί την συνέχιση του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που εμπεριέχουν οι νεοφιλελεύθερες κτηνώδεις συνταγές εκτίναξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, ως απαραίτητου όρου περαιτέρω καπιταλιστικής ανάπτυξης  και ρωμαλέας διείσδυσης στην παγκόσμια καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση. Χρησιμοποιεί τη θρησκεία για να διαιωνίσει την καθυπόταξη της εργατικής τάξης και να αντιπαραθέσει στην απαίτηση για κράτος πρόνοιας και κοινωνικές παροχές τη θρησκευτική Αλληλεγγύη. Εντείνει τον πόλεμο κατά της κουρδικής μειονότητας, εξάπτοντας τα εθνικιστικά και ρατσιστικά μίση, για να δικαιολογήσει παράλληλα, τους τεράστιους στρατιωτικούς και κατασταλτικούς προϋπολογισμούς, αναζητώντας ταυτόχρονα ευρύτερο ιμπεριαλιστικό ρόλο.

Αυτό είναι το σύγχρονο Τουρκικό κράτος,  που προβάλλεται ως πρότυπο στους λαούς της Μέσης Ανατολής, αλλά και από τους Έλληνες αστούς. Είναι η τουρκική εκδοχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, με τον Ερντογάν να δηλώνει: «Ένα Έθνος, μια Σημαία, μια Θρησκεία, ένα Κράτος».

Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός πάει χέρι χέρι με τον σκοταδισμό.  Τα επεισόδια που θα παρουσιάσουμε είναι ενδεικτικά του παρόντος και μέλλοντος, που σχεδιάζουν «για εμάς, χωρίς εμάς»!

Στο άρθρο της εφημερίδας Ταράφ (25/5/2012) με τίτλο «ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ» αναφέρεται ότι «Οι μαθητικές κατασκηνώσεις που θα γίνουν φέτος, παύουν πλέον να είναι μικτές και επέρχεται διαχωρισμός κοριτσιών-αγοριών. Η Διεύθυνση Αθλητισμού και Νεολαίας άλλαξε άποψή για τις μικτές κατασκηνώσεις που οργανώνει εδώ και έξι χρόνια τα καλοκαίρια σε 9 διαφορετικές περιοχές, και πλέον επιφέρει διαχωρισμό κοριτσιών-αγοριών. Με την νέα ρύθμιση κορίτσια και αγόρια θα πηγαίνουν σε διαφορετική περίοδο κατά το διάστημα από 11 Ιουνίου έως 12 Σεπτεμβρίου. Ιδιαίτερα για τις φτωχούς νέους οι κατασκηνώσεις αποτελούν την ελπίδα τους. Οι νέοι που απολαμβάνουν την θάλασσα και συναναστρεφόμενοι με τους συνομήλικους τους –αγόρια και κορίτσια-βλέπουν την κατασκήνωση ως τρόπο να διώξουν την κούραση όλης της χρονιάς. Η Διεύθυνση Αθλητισμού και Νεολαίας που μέχρι σήμερα οργάνωνε χωρίς διακρίσεις αγοριών-κοριτσιών, επιβάλλει πλέον ένα σύστημα με βάση το φύλο. http://tourkikanea.gr/wp-content/uploads/2012/05/devlet-kamp-atesini-sondurdu_2374_b.jpg

Ποιος να το έλεγε ότι το έτος 2012, οι μαθητές θα επέστρεφαν στο σχολείο της Βουγιουκλάκη, χωρίς όμως το ανάλαφρο «νιάου, νιάου ρε γατούλα», αφού οι υπερασπιστές των παραδοσιακών ηθών αγρυπνούν, εγκαθιδρύοντας Ιεροδιδασκαλεία και ιδιωτικοποιώντας την παιδεία, την υγεία και κάθε κοινωνικό αγαθό. Το κέρδος φορά μαντίλα και η αντίδραση γίνεται μάθημα!

Όμως ο Ερντογάν συνεχίζει την συντηρητική του επέλαση, δηλώνοντας ότι θεωρεί την άμβλωση φόνο… “Είμαι ένας πρωθυπουργός που θεωρεί την άμβλωση ως ένα φόνο”, ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. “Κανείς δε θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να το επιτρέπει. Είτε σκοτώνετε το μωρό μέσα στην κοιλιά της μητέρας του είτε το σκοτώνετε μετά τη γέννησή του, δεν υπάρχει καμία διαφορά”, σημείωσε.

Θυμίζουμε ότι στην Τουρκία η άμβλωση είναι νόμιμη κατά τις πρώτες δέκα εβδομάδες της κυοφορίας. Η συγκατάθεση της μητέρας είναι απαραίτητη, αλλά αν είναι παντρεμένη απαιτείται επίσης και η συγκατάθεση του πατέρα.

Σε επόμενες δηλώσεις του επιχείρησε να δώσει διάσταση μια τεράστιας συνομωσίας κατά του Τουρκικού έθνους, παίζοντας και πάλι με επικίνδυνο και χοντροκομμένο τρόπο το χαρτί του εθνικισμού: « Οι εκτρώσεις είναι ένα κρυφό σχέδιο για να εξαφανιστεί το έθνος μας από την παγκόσμια σκηνή. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα, για να συνεχίζεται η πληθυσμιακή αύξηση του έθνους μας» δηλώνει ο Ερντογάν που εδώ και χρόνια ζητά από κάθε τουρκική οικογένεια να κάνει τουλάχιστον 3 παιδιά.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό το πώς το τουρκικό αστικό κατεστημένο επιχειρεί να ελέγξει με απόλυτο τρόπο κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας. Το τελευταίο όμως γεγονός που θα εκθέσουμε αποκαλύπτει όλη την αλληλοδιαπλοκή του εθνικιστικού παροξυσμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, με την επιλεκτική χρήση της ιστορίας σύμφωνα με τα κρατικά συμφέροντα, όπου ο παραλογισμός συμπλέει με τον χυδαίο καιροσκοπισμό. Στο κείμενο της εφημερίδας Χουριέτ (26/5/2012) «ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΜΙ», διαβάζουμε:

Ναμάζι στην πλατεία της Αγίας Σοφίας

«Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 559η επέτειο από την άλωση της Κωνσταντινούπολης ο Σύλλογος Νεολαίας Ανατολίας οργάνωσε μεσημεριανό ναμάζι στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. Ο πρόεδρος του κόμματος SP Μουσταφά Καμαλάκ δήλωσε: ¨Μακάρι η Αγία Σοφία να σωθεί από τις αλυσίδες. Σήμερα στην συγκέντρωση που έγινε στις 14.30 στην πλατεία της Αγίας Σοφίας μετείχαν ο πρόεδρος του κόμματος SP Μουσταφά Καμαλάκ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεολαίας Ανατολίας Σαλίχ Τουρχάν, μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης της δίκης του Σαλίχ Μιρζαμπέιογλου, γυναίκες με μαντίλα και με πέπλο, συνολικά 3 χιλιάδες άτομα. Ο Σαλίχ Τουρχάν απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες από βήμα που στήθηκε μπροστά στην είσοδο της Αγίας Σοφίας είπε : ¨ Με συνείδηση και ενθουσιασμό γιορτάζουμε την άλωση της Κωνσταντινούπολης, ένα γεγονός με μεγάλη σημασία για την παγκόσμια ιστορία¨. Ο Σαλίχ Τουρχάν ανέφερε πως μετά την Άλωση ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής αφού μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί, ο ίδιος ήταν που έκανε πρώτος την πρώτη προσευχή Παρασκευής μαζί με τον αδερφό του Ακσεμεντίν. Ο Σαλίχ Τουρχάν άσκησε κριτική στην απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου το 1934 με την οποία η Αγία Σοφία έκλεισε για προσευχές.

Ο πρόεδρος του κόμματος SP Μουσταφά Καμαλάκ ζήτησε να ανοίξει η Αγία Σοφία για προσευχές και απευθύνθηκε στον κόσμο λέγοντας: Μακάρι η Αγία Σοφία να σωθεί από τις αλυσίδες. Αυτό το καθήκον πέφτει σε εσάς, εγγόνια του Πορθητή. Αυτοί οι οποίοι κυβερνούν τώρα επιδιώκουν να χαρίσουν την χώρα του Πορθητή στους σταυροφόρους. Καλώς κάθε ευαίσθητο άνθρωπο να πει ένα στοπ σε αυτή την ανοησίᨻ.

Η τεράστια καπιταλιστική κρίση απειλεί τον κόσμο της εργασίας με ολοκαύτωμα των δικαιωμάτων του και της ανθρώπινης υπόστασης του, αλλά και με πολεμική σύγκρουση, καθώς τα πρώτα επεισόδια διαδραματίζονται στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια. Το έθνος και η θρησκεία αναδεικνύονται ως απάγγειο των κατατρεγμένων, αποκρύπτοντας το βρώμικο ρόλο που παίζουν στην καθυπόταξη και χειραγώγηση του κόσμου της εργασίας, συμβάλλοντας στη διαιώνιση της αστικής κυριαρχίας και εκμετάλλευσης. Αναγκαία όσο ποτέ η ανάπτυξη ενός σύγχρονου εργατικού διεθνισμού, η εκδήλωση κοινών αγώνων σε Αιγαίο-Βαλκάνια-Μεσόγειο και παντού, με στόχο την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, του κρατικού αυταρχισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Μαχητικοί και αποφασιστικοί αγώνες που θα φέρουν στο προσκήνιο την αναγκαιότητα της συνολικής αντικαπιταλιστικής πάλης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *