ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ;

Σε μια ελάχιστη προσπάθεια να απαντήσουμε στον εκφασισμό της κοινωνίας αιχμή του οποίου είναι τα ρατσιστικά πογκρόμ στις γειτονιές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αντιλαμβανόμενοι τους  μετανάστες σαν ταξικά μας αδέρφια νιώθουμε την ανάγκη να απαντήσουμε στις πλαστές ερωτήσεις που έχουν τεθεί στην κοινωνία.

Τελικά οι μετανάστες μας παίρνουν τιςδουλειές;
Για τους μετανάστες το καπιταλιστικό σύστημα επιφύλαξε τη θέση του εξαθλιωμένου, ανασφάλιστου, ανειδίκευτου εργάτη που ενώ εκτόξευσε τα κέρδη των αφεντικών «ανταμείφθηκε» με πενιχρούς μισθούς, υπό την απειλή της απέλασης, της τρομοκρατίας και της βίας. Η αστική τάξη, το κράτος και τα ΜΜΕ τους μεταφέρουν τις ευθύνες τους για το συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας, την καταστροφή των αυτοαπασχολούμενων, τα λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις και την ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων και συνθηκών στην εργατική τάξη, μέρος της οποίας είναι και οι μετανάστες.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΞΙΣΟΥ ΘΥΜΑΤΑ
Είναι υπεύθυνοι για την εγκληματικότητα;
Έγκλημα είναι να «ζεις» με μισθούς πείνας. Έγκλημα είναι να μη μπορείς να πληρώσεις το νοίκι σου ή να σου παίρνουν οι τράπεζες το σπίτι.  Έγκλημα είναι να μη μπορείς να πληρώσεις για φάρμακα και εξετάσεις. Έγκλημα είναι να ζεις μέσα στην ανασφάλεια δίχως όνειρα. Εγκληματίας δεν είναι αυτός που παλεύει για την επιβίωση του. Εγκληματίες είναι το κεφάλαιο και το κράτος του που κερδοσκοπούν σε βάρος των ζωών μας.
ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
Χωράνε στην Ελλάδα;
Χωράνε τόσο περισσότερο όσο πιο ξεκάθαρο είναι σε όλους μας ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της εργατικής τάξης, στην οποία ανήκουμε και εμείς, σύμμαχοι στον αγώνα μας και όχι αντίπαλοι.
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ ΟΣΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ
Είναι απειλή για τη δημόσια υγεία;
Απειλή για τη δημόσια υγεία είναι η παντελής έλλειψη πρόνοιας, η συνεχόμενη υποβάθμιση της υγείας, οι ελλείψεις σε: γιατρούς, νοσηλευτές, υλικά αλλά και η αναγωγή των φαρμάκων σε είδος πολυτελείας. Τα θύματα αυτής της απαξίωσης είναι οι μετανάστες, οι άστεγοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και τελικά όλοι εμείς.
Η ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ
Είναι λαθραίοι;
Ο όρος λαθραίοι αποκτά νόημα μόνο για όσους αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη ζωή ως εμπόρευμα. Το καπιταλιστικό σύστημα στιγματίζει τους μετανάστες με τη σφραγίδα του λαθραίου αφενός για να τους εκμεταλλευτεί με τους χειρότερους όρους και αφετέρου για να τους ενοχοποιήσει και να τους ξεφορτωθεί σαν εμπόρευμα με ημερομηνία λήξης.
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
Τι εξυπηρετούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης;
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης το σύστημα εντείνει τις μεθόδους με τις οποίες χειραγωγεί και διαχωρίζει τις μάζες στρέφοντας αυτές εναντίον των εξαθλιωμένων μειονοτήτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η χιτλερική Γερμανία που δημιούργησε στρατόπεδα συγκέντρωσης στο όνομα της καθαρότητας ενάντια σε όσους χαλούσαν την εικόνα του συστήματος και σε όσους αντιτάχθηκαν σε αυτό. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι κάτι καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα. Τόσο στο παρελθόν στην Αμυγδαλέζα που επαναλειτουργεί (μέχρι στιγμής κρατούνται 200 άτομα), όσο και στην Παγανή και στον Έβρο, τα βασανιστήρια, οι βιασμοί και ο εξευτελισμός ήταν και είναι καθημερινό φαινόμενο. Η έκταση αυτών των περιστατικών και η δημόσια κατακραυγή ανάγκασε την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή τον ίδιο τον εισηγητή του μέτρου να καταδικάσει επανειλημμένα τα αποτρόπαια περιστατικά προσπαθώντας να σώσει τα προσχήματα.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους μετανάστες δεν αντέδρασα, δεν ήμουν μετανάστης
Όταν ήρθαν να πάρουν τους άστεγους δε διαμαρτυρήθηκα, δεν ήμουν άστεγος
Όταν ήρθαν να πάρουν τους άνεργους δε μίλησα, δεν ήμουν άνεργος
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, δεν υπήρχε κανείς πια να αντισταθεί μαζί μου
                                                                                                                                                          “Martin Nimeler”
 
*το παραπάνω κείμενο δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραστεί χέρι με χέρι σε γειτονιές και σε σχολεία του Περιστερίου, σε ντόπιους και μετανάστες. Για το λόγο αυτό αναμένεται να μεταφραστεί στα Αγγλικά, στα Γαλλικά καθώς και σε Πακιστανική διάλεκτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *