ΥΕΝΕΔ: ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΩΝ

Απροκάλυπτα χυδαία είναι η μιλιταριστική και φιλοπόλεμη προπαγάνδα που ασκούν τα στρατιωτικά BLOG. Η αποσπασματική ενημέρωση, η προσέγγιση των θεμάτων από φιλονατοϊκή και εθνικιστική  σκοπιά, η πολεμοκαπηλεία και ο ρατσισμός, η απαίτηση αγορών όπλων θυμίζουν τον τρόπο λειτουργίας των μεγάλων καθεστωτικών μέσων, εγχώριων και διεθνών, ενσωματωμένων στην επίσημη κρατική προπαγάνδα. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνούμε τις καταγγελίες των Wikileaks για την οργανωμένη και σταθερή συνεργασία δημοσιογράφων και ξένων πρεσβειών με σκοπό την παραπληροφόρηση, τον έλεγχο της ενημέρωσης και την χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Τα παραπάνω ταπεινά και αποκρουστικά εφαλτήρια ωθούν τους διαχειριστές των μιλιταριστικών blog να αποκρύπτουν καταρχήν τις αντιπολεμικές-αντιμιλιταριστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις. Ενώ συστηματικά επιχειρείται να δικαιολογηθεί ο πόλεμος στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, να δοθούν ανώτερα κίνητρα στις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εμπεριείχε ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, που πρώτα απ΄ όλα έδεσε τους λαούς των καπιταλιστικών μητροπόλεων με τρομονόμους και πατριωτικούς νόμους που καταργούσαν τις λαϊκές ελευθερίες και εξαφάνιζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι λαοί στρέφονται κατά των άδικων πολέμων και οι αντιδράσεις πληθαίνουν.  

Οι ηγέτες της Δύσης, που πρωτοστάτησαν σε αυτούς, λέγοντας ψέματα και παρουσιάζοντας χαλκευμένα στοιχεία δέχονται την κατακραυγή. Ως εγκληματία πολέμου κατηγόρησε τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Tony Blair ο 49χρονος Martin Brunt ο οποίος εισέβαλλε στην αίθουσα όπου πραγματοποιείτο ακρόαση  στο πλαίσιο της επιτροπής  Leveson Inquiry.  Η  τελευταία είναι μια επιτροπή η οποία ερευνά το ρόλο του Τύπου και της Αστυνομίας στο περίφημο σκάνδαλο των υποκλοπών, που τάραξε την πολιτική ζωή της χώρας το καλοκαίρι του 2011. .
Τη στιγμή που ο Blair κατέθετε ο 49χρονος και ξεγλιστρώντας από τα μέτρα ασφαλείας μπήκε μέσα στην αίθουσα φωνάζοντας:  
«Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να συλληφθεί για εγκλήματα πολέμου. Η JP Morgan τον πλήρωσε για τον πόλεμο στο Ιράκ τρεις μήνες μετά την εισβολή στο Ιράκ. Έκλεψαν από την τράπεζα του Ιράκ 20 δισ. $ και στη συνέχεια τον πλήρωναν 6 εκατ. $ κάθε χρόνο μέχρι και έξι μήνες αφότου έφυγε από πρωθυπουργός. Αυτός ο άνθρωπος είναι εγκληματίας πολέμου».

Όμως οι ηγέτες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που χάνουν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και μετρούν καθημερινά νέες απώλειες των μισθοφορικών τους δυνάμεων, συνεχίζουν και σχεδιάζουν την νέα επίθεση στο Ιράν.  Στην ομιλία του σε βετεράνους πολέμου ανήμερα της «Ημέρας Μνήμης» που εορτάζεται κάθε τελευταία Δευτέρα του Μαΐου στις ΗΠΑ, προκειμένου να τιμηθούν οι βετεράνοι των ενόπλων δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους ή πιάστηκαν αιχμάλωτοι, υπηρετώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα έκανε λόγο για μια νέα αρχή. «Ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων θέλω να σας πω ότι η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων εκτός συνόρων πάντα αποτελούσε την πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει», δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμ, προσθέτοντας ότι, «δεσμεύομαι να μην ξαναστείλω στρατιώτες σε αποστολές παρά μόνο εάν κάτι τέτοιο είναι απόλυτη ανάγκη».

Και φυσικά αδιαφορούν για τους βετεράνους. Και φυσικά δεν γυρίζουν να κοιτάξουν όσους πολέμησαν εκεί και καταγγέλλουν τους βρώμικους πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Στις πρόσφατες αντινατοικές και αντιπολεμικε΄ς κινητοποιήσεις με αφορμή την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο περίπου 50 βετεράνοι του αμερικανικού στρατού πέταξαν τα μετάλλιά τους στο δρόμο, σε μια ενέργεια που συμβολίζει το ότι απορρίπτουν τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. «Τα μετάλλια υποτίθεται ότι απονέμονται για πράξει ηρωισμού. Δεν νοιώθω ήρωας. Δεν νιώθω ότι μου αξίζουν», δήλωσε ο Ζακ Λαπόρτ, ο οποίος υπηρέτησε στο Ιράκ το2005 και το 2006. Ο Λαπόρτ, 28χρονος μηχανολόγος μηχανικός από το Μιλγουόκι, είπε ότι κατατάχθηκε στο στρατό στα 19 του διότι δεν θεωρούσε ότι έχει πολλές άλλες επιλογές. Την εποχή εκείνη, δεν είχε αρκετά χρήματα για να συνεχίσει το κολέγιο. «Είδα άμαχους να χάνουν τη ζωή τους και άμαχους να συλλαμβάνονται σε αυτή που θεωρώ παράνομη κατοχή μιας κυρίαρχης χώρας», πρόσθεσε ο Λαπόρτ. Δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που οι ΗΠΑ απέσυραν τις μάχιμες δυνάμεις τους από το Ιράκ αλλά αμφισβήτησε ότι το NATO θα φύγει από το Αφγανιστάν. Ένας βετεράνος από τη Νέα Υόρκη, που είπε ότι ονομάζεται Τζέρι, είπε «δεν θέλω να είμαι μέρος όλου αυτού πλέον. Επιλέγω την ανθρώπινη ζωή από τον πόλεμο, τον μιλιταρισμό και τον ιμπεριαλισμό». Ο Ματ Χάουαρντ, 29 ετών, που υπηρέτησε στους Πεζοναύτες από το 2001 ως το 2006,είπε ότι το ποσοστό των αυτοκτονιών μεταξύ των βετεράνων που επιστρέφουν από πολέμους είναι υψηλό. «Αυτά τα μετάλλια δεν αξίζουν ούτε το πανί και το μέταλλο από τα οποία φτιάχνονται. Αντιπροσωπεύουν αποτυχημένες πολιτικές», είπε ο Χάουαρντ, εκπρόσωπος της οργάνωσης Βετεράνοι του Ιράκ Εναντίον του Πολέμου.Ο λοχίας ε.α. Αλεχάντρο Βιγιατόρο, 29 ετών, από το Σικάγο, υπηρέτησε στην διάρκεια της εισβολής στο Ιράκ το 2003 και στο Αφγανιστάν το 2011. Είπε ότι πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού συνδρόμου και κατάθλιψη και “επέστρεψε” τρία μετάλλια: ένα για τον «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας», ένα για τη συμμετοχή του στον πόλεμο στο Ιράκ κι ένα μετάλλιο του NATO για τη συμμετοχή του στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Είπε ότι θέλει ο πόλεμος στο Αφγανιστάν να τελειώσει. «Δεν υπάρχει τιμή σε αυτούς τους πολέμους. Υπάρχει μόνο ντροπή».

ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Απέναντι επομένως σε αυτή την αλήθεια, στέκεται η φιλοπόλεμη προπαγάνδα που με στυγνό τρόπο εκμεταλλεύεται το ανθρώπινο δράμα. Κάνουμε λόγο για τα δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν στα μιλιταριστικά μπλογκ και επιχειρούν να δώσουν ανθρωπιστικό περιεχόμενο στις πιο κτηνώδεις επεμβάσεις. Κάνοντας προπαγάνδα την μοιραία εμπλοκή ανθρώπων που έζησαν τις συνέπειες και πόνεσαν από την «περίεργη» σχέση ΗΠΑ-Οσάμα Μπιν Λάντεν, πόνεσαν και θέλησαν να εκδικηθούν, μετατράπηκαν σε γρανάζια της αμερικανικής μηχανής του πολέμου, που με κατασκευασμένα στοιχεία έστρεψε την οργή των Αμερικανών, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων, κατά του Ιρακινού λαού.   Αναδημοσιεύουμε:

Eλληνοαμερικανίδα κατατάχθηκε στο Ιρακ μετά το θάνατο του αδερφού της

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύτηκε σήμερα στο yened.blogspot.com με την συγκινητική ιστορία ενός ελληνοαμερικανού που σκοτώθηκε στο Ιράκ. Ο 29 χρονος Ελληνοαμερικανος Δημητριος Γκαμπριελ (πιθανοτατα Γαβριηλιδης), ενα αστερι της WallStreet αφησε την καριερα στο χρηματιστηριο και πηγε στον Αμερικανικο Στρατο μετα τις επιθεσεις στους διδυμους πύργους. Το γεγονος που τον συγκλονισε ηταν πως εκεινη την στιγμη που οι φανατικοι σκοτωναν αθωους αυτος μιλούσε με εναν συνάδελφο του που ηταν στους πύργους!
Σκοτωθηκε μεσα σε ενα καταιγισμο πυρων απο αυτοματα και χειροβομβίδες στις 19/11/2004 στο Ιρακ. Η αδερφη του Χριστινα, 34 ετων παρατησε την δουλεια της ως φαρμακοποιου για να καταταχθει στους Πεζοναυτες και να ολοκληρωσει την αποστολη του αδερφου της. Καταταχθηκε στα Ελικοπτερα στο Camp Pendleton στην Καλιφόρνια. Μετα την ολοκληρωση της θητειας της επεστρεψε στο φαρμακειο της και παντρευτηκε.

Μπραβο στην Ελληνιδα, την Αδερφη, την Πεζοναυτη που αποδεικνυει οτι υπαρχουν ακομα ανθρωποι με αξιες και ιδανικα. Μπραβο και στην οικογενεια τους. Καλη τυχη στο μελλον! Διαβαστε την συγκλονιστικη ιστορια στο http://www.boston.com για τον Ελληνα που σκοτωθηκε στον πολεμο κατα της τρομοκρατιας Δειτε το http://www.boston.com/news/local/massachusetts/articles/2012/05/27/dimitrios_gavriel_wanted_to_help_stop_american_deaths/

Δειτε ακομα: http://www.arlingtoncemetery.net/dimitrios-gavriel.htm Ιστοσελιδα του Στρατιωτικου Νεκροταφειου
Μηνύματα στην ιστοσελιδα για τους πεσοντες ηρωες http://www.fallenheroesmemorial.com/oif/profiles/gavrieldimitrios.html
Dimitrios Gavriel: Tried to stop American deaths

Sending your article

Your article has been sent.

 

On Memorial Day, Chris Gavriel honors a fallen son who died in Iraq, and the service of a daughter who enlisted in the Marines to finish her brother’s mission. “I gave my kids freedom,” said Gavriel, 64, a Greek immigrant. “They made the choice to serve. . . . I am proud of them.”

Marine Lance Corporal Dimitrios Gavriel, 29, was killed on Nov. 19, 2004, in Anbar Province, Iraq. He gave up a promising career on Wall Street to join the Marines after being deeply affected by the Sept. 11, 2001, terrorist attacks and the ensuing wars in Iraq and Afghanistan. “He shared with me a lot of concern,” Chris Gavriel said. “He said ‘Dad, a lot of people are getting killed.’

After her brother died, Christina Gavriel, now 34, put her career as a pharmacist on hold to enlist in the Marines. “I was surprised, but people react differently to [loss],” Chris Gavriel said. “I saw it as her way of finishing his service.”

Christina, assigned to the helicopter unit at Camp Pendleton, Calif., did not deploy. She finished her term, got married, and has resumed her pharmacy career, her father said. Dimitrios Gavriel was killed by an Iraqi insurgent inside a home his unit was searching for weapons. “Dimi faced a barrage of fire,” his father said. “And then a grenade.” “Dimi” was named for a maternal uncle who died in a training mission while in the Greek Army. “My wife, Penelope, had known the pain,” said Gavriel, who speaks in a soft voice. “It is, of course, different when it’s your son.”

The family lived in Ohio and Michigan before settling in Atkinson, N.H. Dimitrios Gavriel graduated from Timberlane Regional High School in Plaistow, N.H., where he was an honors student and all-state heavyweight wrestling champion. He loved to listen to music, tinker with cars, and fish at Plum Island. His parents moved to Haverhill after Dimitrios headed off to Brown University in Providence, where he studied business. He was on track to be a Wall Street baron, working as an equity analyst at four major firms. On Sept. 11, 2001, Gavriel had just locked up his bicycle outside his office, a few blocks from the World Trade Center. After the planes hit, he jumped back on his bike to escape before the roads closed.

He called a friend who worked in the towers. “He was on the phone with him. . . . and the phone went silent,” Chris Gavriel recalled. Dimitrios was laid off from Bank of America and looking for a job when he enlisted in 2002. The decision shocked his father. “I was raking leaves in the backyard when he said ‘Dad, I am going to join the Marines,” Chris said, the memory still fresh. “’If I don’t do it now, I never will.’

Chris, who had completed a mandatory Army service in Greece, told his son he was afraid he could die. “He said, ‘Dad, I could get killed in New York City, too.’ He was not going to waver.” His funeral at Holy Apostle Sts. Peter and Paul Greek Orthodox Church in Haverhill drew hundreds. A day later, the family flew to Arlington National Cemetery in Washington, where Dimitrios was buried with full military honors. “I felt he needed to be there, for what he did,” Gavriel said. “He was not political at all, but he was a man of principle.”

Time, and sweet memories of a son so strong he could swing his father in the air, have helped heal grief, Gavriel said. “Time takes the edge off it,” said Gavriel, who also sought solace in the writings of Greek philosophers. “I don’t cry anymore.”

Memorials in three states honor Dimitrios’s sacrifice. Brown University added his name to Patriots Court, an honor roll of alumni who have died in military service. At Timberlane, a scholarship is given in his name by his parents. The city of Haverhill placed a memorial marker outside his parents’ home on Chestnut Street. In their front yard, the US and Marine Corps flags fly from a flagpole, guarded by the statue of an angel. His father wears a metal bracelet with his son’s name and service dates, and his metal dog tags around his neck. “I keep him close to my heart,” Chris Gavriel said. “Always.”

Kathy McCabe can be reached at kmccabe@globe.com

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ. Επικ.6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *