ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ,
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Παρά το αποτέλεσμα των εκλογών στις 6 του Μάη, όπου ο λαός καταδίκασε τις πολιτικές που τον οδήγησαν στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, ο Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Μπουτάρης προχωράει στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών, λίγες μέρες πριν τις νέες εκλογές. Όπως πολλές φορές και σε κάθε τόνο έχει δηλώσει, είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης, ενώ το 2011 χρησιμοποίησε ιδιώτες και στρατό για να καθαρίσει τη πόλη, όπως και ο προκάτοχος δήμαρχος της ΝΔ Παπαγεωργόπουλος χρησιμοποίησε ιδιωτική εταιρεία, πάλι με την ίδια δικαιολογία. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι τίποτε δεν έγινε λόγω του επείγοντος και της φροντίδας για τον δημότη.

Σήμερα 30 του Μάη ορίστηκε ο διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτη των εργασιών επισκευής, συντήρησης και του καθημερινού ελέγχου, ύψους 2.385.000¤ των 71 απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων της διεύθυνσης καθαριότητας. Ξεκινάει η ιδιωτικοποίηση με το Μηχανουργείο του δήμου Θεσ/νίκης. Αν δοθούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά στους εργαζόμενους του μηχανουργείου, έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι το κόστος είναι πολλαπλά μικρότερο.
Δεν άρχισαν καθολικά την ιδιωτικοποίηση, γιατί ξέρουν ότι θα βρουν απέναντί τους την αντίσταση των εργαζόμενων. Ξεκινούν την εφαρμογή αποσπασματικά (Λαγκαδάς, Χαλκηδόνα, Πυλαία, Λέσβος, Δήμοι της Αττικής) για να τη γενικεύσουν. Χρόνια τώρα έχουν προετοιμάσει το έδαφος με τους νόμους που έχουν ψηφίσει: τον κώδικα, τον Καλλικράτη, τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα.
Ο λαός μας έκανε όχι μόνο ένα βήμα αλλά πολλά περισσότερα κυρίως μέσα στους σκληρούς αγώνες των δυο τελευταίων χρόνων, στους δρόμους , στους εργασιακούς χώρους, στις πλατείες και στις γειτονιές. Ο λαός μας δεν πρέπει να φοβηθεί. Πρέπει να αντισταθεί, να οργανώσει την πάλη του και να αγωνιστεί συντονισμένα για να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές. Οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν την αδράνεια και την διάλυση που υπηρετεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, να γυρίσουν τη πλάτη στις αυταπάτες ότι θα καταργηθούν οι νόμοι με μια άλλη κυβέρνηση και να αντισταθούν, να πιστέψουν στη δύναμή τους.
Δεν μπορεί να υπάρξει νίκη δίχως αναμέτρηση. Ανακούφιση δίχως ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών και μέτρων. Δεν μπορεί να υπάρξει ελπίδα δίχως ισχυρή, επαναστατική αριστερά.
Να οργανωθούμε στα εργοστάσια, στα εργοτάξια, στους τόπους δουλειάς, στα σχολειά και τα πανεπιστήμια, στις γειτονιές και τα χωριά. Να τσακίσουμε το φόβο και τους εκβιαστές, τους εκπροσώπους της ολιγαρχίας του πλούτου και των ξένων αφεντικών. Να προσπεράσουμε αυταπάτες και προτάσεις για εύκολες και ανέξοδες λύσεις. Να βαδίσουμε με ψηλά το κεφάλι στους δρόμους του αγώνα

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ,
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *