Στην ίδια αντιλαϊκή ρότα και το ΠΑΣΟΚ

«Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα κερδίσει στις εκλογές η νέα κυβέρνηση την επομένη ημέρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις διπλές “εξετάσεις” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αγορών και οποιοδήποτε στραβοπάτημα θα έχει πολύ μεγάλο κόστος». Μέσα σε λίγες γραμμές η εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» μας δίνει το σκηνικό της επόμενης μέρας των εκλογών.

Και φυσικά το καθεστώς γαλέρας θα συνεχιστεί για όσους «τυχερούς» έχουν δουλειά.

Ολοι οι αντεργατικού νόμοι της Δεξιάς που καθιερώνουν την μερική εργασία και τις ελαστικές σχέσεις δουλειάς θα διατηρηθούν στο ακέραιο.
Εξάλου όσες εναλλαγές είχαμε στην κυβερνητική εξουσία το νομικό οπλοστάσιο του κράτους όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις παραμένει αλώβητο και προχωράει πάντα σε πιο αντιλαϊκή κατεύθυνση.

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση δημοσιογράφου αν «υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να καταργήσει το νόμο 2874/2000», που θεσμοθέτησε τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» ανάμεσα στους εργοδότες και τους εργαζομένους – παρακάμπτοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας – και άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, δηλαδή του οκτάωρου.

«Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας από μόνη της δεν είναι πρόβλημα, το ζητούμενο είναι πώς γίνεται. Αν γίνεται σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους και αν γίνεται με τρόπο έτσι ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να αλλάξει τα ωράριά του και βεβαίως να βοηθήσει και την επιχείρηση να μπορέσει να αντιμετωπίσει μία δύσκολη κατάσταση, η οποία δεν είναι απαραίτητα σταθερή μέσα στο χρόνο», απάντησε ο γίγαντας!!!!

Τι λες ωρέ μεγάλε; Για ποια «συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους», μιλάς; Αρχικά δεν κόβεις τις παπαριές περί «κοινωνικών εταίρων» τσουβαλιάζοντας αφεντικά και εργάτες»; Η «συνεννόηση» που μπορεί να γίνει είναι παρόμοια μ’ αυτή που μπορεί να κάνει το αρνί το Πάσχα με τον χασάπη.
Και καλά, το ξέραμε ότι δεν θα καταργήσετε αυτόν τον νόμο όταν γίνετε κυβέρνηση, αλλά να ισχυρίζεσαι ότι «η διευθέτηση του χρόνου εργασίας από μόνη της δεν είναι πρόβλημα», πάει πολύ! Δεν είναι πρόβλημα το να μπορούν οι εργοδότες να υποχρεώνουν τους εργάτες να δουλεύουν όσο θέλουν, οπότε θέλουν; Πας καλά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *