Πταίσμα

Διαμαρτύρεται η δημοσιογράφος των «Νέων» Αννα Δαμιανίδη για μια τοποθέτηση που έκανε ο Γ. Αλογοσκούφης σε ραδιοφωνικό σταθμό:
“Τρία χρόνια τώρα η μητέρα μου, ο αδερφός μου, οι συγγενείς και φίλοι μου, τα παιδιά μου, ξέρουν ότι πηγαίνω στην Αγορά της Κυψέλης και κάνω εθελοντικά μαθήματα Ελληνικών σε μετανάστες.

Ξέρουν ότι, εκτός από μαθήματα, γίνονται στην Αγορά προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις με συγγραφείς, εκθέσεις, ανοιχτές εκδηλώσεις, συνεδριάσεις συλλόγων, καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους, μαθήματα σκακιού, αγορά βιολογικών προϊόντων…
Όλα δωρεάν, με εθελοντική εργασία και οικονομική συνεισφορά δική μας, των γειτόνων.

Χτες το πρωί άκουσαν όλοι αυτοί στο ραδιόφωνο τον κ. Αλογοσκούφη να λέει: «Η Αγορά είναι μέσα στη βρώμα, γίνεται εκεί διακίνηση ναρκωτικών και τι καλά θα ήταν να γίνει εκεί εμπορικό κέντρο». Σε εκπομπή στο ραδιόφωνο, όπου οι συνάδελφοί μου κ.κ. Κύρτσος και Σταματόπουλος δεν τον ρώτησαν ούτε αν έχει αποδείξεις για τόσο σοβαρή καταγγελία, ούτε γιατί δεν στέλνει τον εισαγγελέα.

Το να θέλει να κάνει κάποιος εμπορικό κέντρο στη θέση ενός χώρου δραστηριοτήτων των κατοίκων είναι μια θεμιτή πολιτική επιλογή. Το να λέει ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες είναι διακίνηση ναρκωτικών, δείχνει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που επιλέγει. Λάσπη, σπίλωση στα τυφλά, διαστρέβλωση με φοβικά κλισέ. Αν εγώ έγραφα στη στήλη αυτή ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών σε κάποιο μέρος που εκείνος στηρίζει και συντηρεί, θα πήγαινα φυλακή για συκοφαντική δυσφήμηση και η εφημερίδα θα έπρεπε να πληρώσει πολλές χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. Αυτή τη στιγμή έχει συκοφαντήσει σε γνωστούς και αγαπημένους μου ανθρώπους που με εκτιμούν εμένα και μερικές ακόμα δεκάδες άλλους, που παιδευόμαστε να στήσουμε κάτι κοινωνικά ζωντανό στη γειτονιά μας. Κανονικά πρέπει να μας συλλάβουν όλους για διακίνηση ναρκωτικών και να μας περάσουν από δίκη.

Αν εμείς είμαστε αθώοι, τότε ο Αλογοσκούφης θα είναι ψεύτης και συκοφάντης”.

Εμείς θα τις λέγαμε ότι αυτό είναι πταίσμα μπροστά θα εξωφρενικά άλλα ψέματα που έχουν εκστομίσει όλοι οι υποψήφιοι βολευτές της Ν.Δ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *