Το δημόσιο χρεωκοπεί οι καπιταλιστές θησαυρίζουν

Το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» είναι πολύ παραστατικό. Καλό θα ήταν η εφημερίδα να συμπλήρωνε ότι ναι μεν το δημόσιο χρεοκοπεί αλλά αυτό είναι μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης στην κατεύθυνση εκτός των άλλων για να αυξήσει τα υπερκέρδη των τραπεζιτών.

Το έχουμε ξαναγράψει: Κέρδη με τη σέσουλα από τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων θα βγάλουν φέτος οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες που με το ένα χέρι χρησιμοποιούν το πακέτο των 28 δισ. ευρώ για να αντλήσουν φτηνό χρήμα από την Ευρώπη (το επιτόκιο είναι μόλις στο 1%) και με το άλλο δανείζουν το ελληνικό Δημόσιο αγοράζοντας υψηλότοκα (έως και 6%) κρατικά ομόλογα.

Αν δεν υπήρχε αυτή η κυβερνητική πολιτική πώς θα έβλεπαν οι τραπεζίτες τα κέρδη τους να εκτοξεύονται σε αστρονομικά ύψη;
(Τράπεζα Αττικής κέρδη 20 εκατ αύξηση 2.400% τράπεζα Γιούρομπανκ κέρδη 815 εκατ αύξηση 36% τράπεζα Μαρφίν κέρδη 566 εκατ αύξηση 283% τράπεζα πειραιώς κέρδη 622 εκατ. Αύξηση 43% …).

Η κυβερνητική πολιτική λοιπόν και η νόμιμη τοκογλυφία που επιβάλλουν οι τραπεζίτες στους δανειολήπτες τους θα συντελέσει μαζί με τις υπόλοιπες επιλογές της αστικής τάξης για να μας μιλήσει το ΠΑΣΟΚ στις 5 Οκτώβρη ότι παρέλαβε «καμένη γη» και να ξεκινήσει η καινούργια φοροκαταιγίδα που θα πλήξει όπως πάντα τα λαϊκά στρώματα. Με πράσινο χρώμα αυτή την φορά.

Και με την ευκαιρία έχει την αξία του να παραθέσουμε ένα σχολιάκι που δημοσιεύτηκε σε φιλοπασοκική φυλλάδα:

«Εμφιετζόγλου, Φέσσας, Μπελλές, Τσάκος ήταν μερικά μόνο από τα γνωστά ονόματα που παρευρέθησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν επιχειρηματίες για τη Λούκα Κατσέλη, υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.
Στρούτσης και Γεράρδος παρευρέθησαν σε αντίστοιχη εκδήλωση για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπεύθυνο του τομέα Ανάπτυξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
*Στον επιχειρηματικό κόσμο το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι πάει για αυτοδυναμία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *