Καμαρώνουν τα φασιστόμουτρα του ΛΑΟΣ

«Στις 24 Δεκέμβρη 1960 μία ομάδα 100 ΕΚΟΦιτών μπουκάρει στα γραφεία της εφημερίδας “Μακεδονία” και τα κάνει λίμπα (…) Λίγα 24ωρα μετά τα γεγονότα η εφημερίδα δημοσιεύει δύο φωτογραφίες με τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων να φωτογραφίζονται με τον Κων. Καραμανλή …».
(Από περασμένο δημοσίευμα του «Ποντικιού)

Ποια ήταν η ΕΚΟΦ (Εθνική Κοινωνική Οργάνωσις Φοιτητών); Μια παρακρατική οργάνωση που είχε ιδρύσει το 1957 (αν δεν κάνουμε λάθος) ο «εθνάρχης» Καραμανλής και για την δράση της έχουν γραφτεί πάρα πολλά.
Για την συνεργασία της με το «Συνδικαλιστικό» τμήμα της ασφάλειας που υπήρχε τότε, για την δράση της στις εκλογές βίας και νοθείας του 1961, για τους τραμπουκισμούς της σε βάρος προοδευτικών φοιτητών (γνωστή η ιστορία με τον Ανδρέα Λεντάκη) κλπ.
Από τις τάξεις της έχουν περάσει πρωτοκλασάτα σημερινά στελέχη της σημερινής Ν.Δ. Για την δράση όμως αυτής της παρακρατικής οργάνωσης θα αφιερώσουμε μια άλλη ανάρτηση γιατί το θέμα μας είναι άλλο.

Ανατριχιάσαμε σήμερα ακούγοντας –στο δελτίο ειδήσεων του Extra3- υποψήφιο βουλευτή του ΛΑΟΣ –Δεν συγκρατήσαμε το όνομα του. Πρόκειται για κάποιον που παριστάνει τον ειδικό περί τα φορολογικά και έχει συχνή παρουσία στα κανάλια- να απαγγέλει καμαρωτά το βιογραφικό του: «Ξεκίνησα απ’ την ΕΚΟΦ αργότερα υπηρέτησα στο ΕΑΤ-ΕΣΑ μετά βρέθηκα στην Ν.Δ και κατέληξα στον ΛΑΟΣ»!

Αν φτάσαμε στο σημείο τέτοια υποκείμενα όχι απλώς να μην ντρέπονται αλλά να θέλουν να γίνουν και βουλευτές προβάλλοντας μάλιστα ένα τέτοιο εμετικό βιογραφικό …. Απλά έχουμε πιάσει πάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *