Απέραντο εκτροφείο σκανδάλων

«Μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ στοιχίζει μια έδρα της Α΄ Αθηνών», αναφέρουν τα «ΝΕΑ» σχολιάζοντας τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων βουλευτών.
Αυτό που δεν αναφέρει η εφημερίδα είναι πόσα αποφέρει η κατάληψη μιας βουλευτικής έδρας ειδικά σε κόμμα εξουσίας.
Και αυτό γιατί με απλά μαθηματικά ακόμα και να υποθέσουμε ότι για έναν βουλευτή διαρκέσει για τέσσερα χρόνια η βουλευτική του θητεία (πράγμα πολύ σπάνιο) θα αποκομίσει απ’ την βουλευτική του αποζημίωση 480.000 ευρώ.
Οπότε είναι αυτονόητο ότι όλα τα πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη έχουν σπόνσορες.

Και αυτοί σίγουρα δεν αυτοί δεν είναι μαλάκες. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις πεοβασανιστή καπιτάλα. Γατόνια είναι όλοι τους.
Και χρηματοδοτώντας την εκλογή βουλευτών κάνουν επένδυση. Γιατί η βουλή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων. Μια τεράστια βιομηχανία ρυθμίσεων που ευνοούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πότε τα καπιταλιστικά συμφέροντα ως συνόλου και πότε τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων καπιταλιστών ή και μεμονωμένων πλουτοκρατών.

Λογικό επόμενο είναι λοιπόν κάθε καπιταλιστής να θέλει να έχει μέσα σ’ αυτόν τον αστικό «θεσμό» την δικιά του ομάδα για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες του. Γι’ αυτό χρηματοδοτεί τους πολιτικούς του υπαλλήλους να βρεθούν στο μπουρδέλο που ονομάζετε βουλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *