Και τα πρόσωπα έχουν την σημασία τους

Με τις τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων ολοκληρώθηκε και τυπικά η κυβερνητική εναλλαγή. Φύγαν οι Νεοδημοκράτες υπουργοί και ήρθαν οι Πασόκοι.

Αν και τα πρόσωπα δεν παίζουν κανένα ουσιαστικό ρόλο αφού η κυβερνητική πολιτική που θα ακολουθηθεί είναι ήδη γνωστή, έχει την αξία του να σταθούμε σε κάποια πρόσωπα που ανέλαβαν να διαχειριστούν τις εντολές που έχουν πάρει στο μονόδρομο των «διαρθρωτικών μέτρων σταθερής απόδοσης» που αξιώνουν ΕΕ και πλουτοκρατία.

Ένα σχετικά άγνωστο άτομο, για τον πολύ κόσμο, είναι ο Χάρης Παμπούκης που ανέλαβε το υπουργείο Επικρατείας.
Αυτός ουσιαστικά απ’ το παρασκήνιο έχει αναλάβει να συντονίσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Ενας τύπος με σταθερούς δεσμούς με το ξένο κεφάλαιο γνωρίζει καλά τρόπους και μεθοδεύσεις για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών του.
Η τελευταία αποστολή που είχε αναλάβει και τα πήγε περίφημα, για τις επιδιώξεις των εργοδοτών του, ήταν όταν είχε αναλάβει σαν νομικός σύμβουλος της κινέζικης πολυεθνικής «Cosco», τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο για την εξαγορά του λιμανιού του Πειραιά!
Το ξεπούλημα του λιμανιού ολοκληρώθηκε και τα αφεντικά του τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Πάμε παρακάτω. Ο Μ. Χρυσοχοϊδης που ανέλαβε το υπουργείο Καταστολής είναι μια επιλογή του Γ. Παπανδρέου που σίγουρα ενθουσίασε τους Αμερικάνους αλλά και τις υπόλοιπες ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Εχει δώσει δείγματα γραφής απ’ το παρελθόν του ο άνθρωπος γ’ αυτό και η κυβέρνηση Μπους τον είχε βραβεύσει.
Εμείς είχαμε ζητήσει μια απάντηση, που φυσικά δεν πήραμε ποτέ από τον Χρυσοχοϊδη όταν δημοσιεύματα τον έφεραν να έχει άμεση ανάμειξη εκτελώντας εντολές των Αμερικάνων, στο «έγκλημα του Ευαγγελισμού» σε βάρος του Σάββα Ξηρού.

Από κει και πέρα θα τα καταφέρει, αν κρίνουμε απ’ το παρελθόν του στο ίδιο υπουργείο, να διατηρήσει την «εργασιακή ειρήνη» που απαιτούν οι καπιταλιστές (έχουμε αναφερθεί στις απαιτήσεις Δασκαλόπουλου και Μίχαλου σε άλλες αναρτήσεις μας).

Ο Χρυσοχοϊδης είναι θιασώτης της «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας» προς μεγάλη ικανοποίηση των «αμερικάνων συμμάχων».
Εχει υπογράψει «αντιτρομοκρατική» συμφωνία με τις ΗΠΑ το Σεπτέμβρη του 2000, ενώ ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ν. Μπερνς, το 2001, είχε δηλώσει: «Υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στενή συνεργασία για τη μάστιγα της τρομοκρατίας τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει αποτελεσματική χάρη στις προσπάθειες του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη»!
Να μην ξεχνάμε επίσης ότι έχει πάρει μετάλλιο από του; Αμερικάνους γ’ αυτή του την προσφορά,

Να μην περάσουμε απαρατήρητη και την τοποθέτηση του Θ. Πάγκαλου στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Εχουμε αναφερθεί τόσες φορές στο μπλογκ μας γ’ αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών των Ιμίων, της κυβέρνησης του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» και της υπόθεσης Οτσαλάν, που οτιδήποτε επανάληψη τους θα ήταν πλεονασμός.

Με δυο λόγια έχουμε και πάλι μια κυβέρνηση κομμένη και ραμμένη όπως θα την ήθελαν οι ντόπιοι πλουτοκράτες –γ’ αυτό δεν κρύβουν και τον ενθουσιασμό τους, όπως την επιθυμούσαν τα γεράκια του Πενταγώνου και οι επικυρίαρχοι της Ε.Ε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *