Αποτίμηση του φεστιβάλ “ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2012” (Βίντεο)

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ  2012 Πολιτικές –πολιτιστικές εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ της Αθήνας, μέσα σε συνθήκες έντονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από κάθε  προηγούμενη διοργάνωση του, προσεγγίζοντας τον αριθμό των 15000 συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις του!. Οι πάνω από 3000 επισκέπτες της 1ης ημέρας, οι πάνω από 5000 της 2ης και η κοσμοπλημμύρα που ξεπέρασε τους 6000 επισκέπτες την Κυριακή 3 Ιούνη, αποτελούν ένα νέο ρεκόρ του φεστιβάλ, ενός φεστιβάλ που τα τελευταία χρόνια καταφέρνει να αναπτύσσεται συνεχώς.

Το πρωτοφανές ενδιαφέρον του κόσμου για τις πολιτικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ημέρα, εκφράζει το αυξημένο ενδιαφέρον της νεολαίας και των εργαζομένων για τις ιδέες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, του ΝΑΡ, της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και  της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καθώς και την ανάγκη ανάπτυξης του μαχόμενου μαρξισμού στην νέα εποχή. Ευχαριστούμε τους Θανάση Καμπαγιάννη, Γιάννη Ραχιώτη, Σπύρο Μαρκέτο, Χριστόφορο Βερναδάκη, Άγγελο Χάγιο, Πάνο Γκαργκάνα, Τάσο Σταυρόπουλο, Αιμιλία Καραλή, Αλέξανδρο Χρύση, Παναγιώτη Σωτήρη, Leo Panich και Peter Thomas, για την πολύτιμη συμβολή τους στο θεωρητικό και πολιτικό διάλογο που διεξήχθη στα πλαίσια του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων υπήρξε για 3 ημέρες μια πραγματική όαση πολιτισμού μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Ανέδειξε προτάσεις αισθητικής πολυμορφίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό με κοινό παρονομαστή την ιδιαίτερη  στάση τους απέναντι στο κυρίαρχο πολιτισμό και την ψευδή ιλουστρασιόν αισθητική που κυριαρχεί. Οι Αναιρέσεις ευχαριστούν τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Κούτρα, Άννα Λινάρδου, Φωτεινή Βελλεσιώτου, Χειμερινούς Κολυμβητές, Βαγγέλη Κορακάκη, Χρήστο Θηβαίο, Encardia και τους Baildsa, Luxus, Viza, Yianneis, Middle Fingers High, Banda Bassotti, Xatzifrageta, Θάνο Ανεστόπουλο, Magic De Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Στέλιο Σαλβαδόρ και Μωρά στη Φωτιά, για την καλλιτεχνική τους συμβολή και το ιδιαίτερο πάθος που προσέφεραν στις 2 σκηνές του φεστιβάλ.

Επίσης ευχαριστούμε κάθε σωματείο και κάθε εργατική και λαϊκή συλλογικότητα που παρευρέθηκε στο φεστιβάλ μας και αξιοποίησε το χώρο του για την προώθηση της ανασυγκρότησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους φωτογράφους και γραφίστες που προσέφεραν το υλικό τους στους αντίστοιχους χώρους και υποσχόμαστε την επέκταση και καλύτερη οργάνωση αυτών των χώρων την επόμενη χρονιά.

Ιδιαίτερα θέλουμε να σταθούμε σε κάθε site, blog, ραδιόφωνο, παραγωγό, πολιτιστικό συντάκτη και δημοσιογράφο και να τους ευχαριστήσουμε για την όποια δημοσίευση έδωσαν στο φεστιβάλ μας.

Τέλος, το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει στα εκατοντάδες μέλη και φίλους της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του ΝΑΡ,  οι οποίοι με την εθελοντική τους εργασία και τη συνολική τους προσφορά έκαναν το φεστιβάλ να λειτουργεί.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, δεσμευόμενοι ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα πιο αναβαθμισμένο φεστιβάλ σε όλες του τις πλευρές.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και βίντεο του φεστιβάλ στο www.anaireseis.gr και www.narnet.gr

 

Η οργανωτική Επιτροπή

7 Ιούνη 2012

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *