Καταγγελία εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σμύρνης

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 7/6/2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης, καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο στη συνεδρίασή του στις 6 Ιουνίου 2012, αποφάσισε με ψήφους 19 έναντι 14, να στηθούν 3 αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ σε χώρο του οικοπέδου του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε αντιπαράθεση με την ομόφωνη πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, την οποία στήριξαν ΟΛΟΙ οι φορείς και η οποία ζητούσε: Να δεσμευτεί με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το οικόπεδο της περιοχής «Κατσιού» (ή Δέγλερη) θα γίνει σχολείο και θα βρεθεί επίσης οικόπεδο για νέο Νηπιαγωγείο. Και με αυτή την προϋπόθεση, θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή σαν προσωρινή λύση η τοποθέτηση των Προκατ μέχρι να χτιστεί το Νέο Σχολείο.

Η πολύ αυξημένη εισροή μαθητών, η οποία οφείλεται στην εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού της περιοχής αλλά και στην οικονομική κρίση, ανάγκασε τη Δημοτική Αρχή να παραδεχτεί για πρώτη φορά το οξυμένο κτηριακό πρόβλημα.

Όμως, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε παρά και ενάντια:

  • Στην τοποθέτηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.
  • Στην τοποθέτηση του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημ. Σχ. και του Συλλόγου Γονέων του 2ου Νηπ. που κατέθεσαν πάνω από 500 υπογραφές γονέων.
  • Το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.
  • Στην τοποθέτηση της Ένωσης Γονέων.
  • Στην τοποθέτηση του Δ/ντη του 7ου Δημ. Σχολείου και την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
  • Στην ομόφωνη πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι δε δόθηκε ο λόγος στην Προϊστάμενη του 2ου Νηπιαγωγείου!

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισε την πρόταση του Δημάρχου η οποία ήταν περίπου η εξής: «ας τοποθετήσουμε τώρα τα Προκατ, ας ψάξουμε τη ροή του μαθητικού πληθυσμού και σε δυο χρόνια το ξαναβλέπουμε. Αν χρειαζόμαστε ακόμη σχολείο τότε το ξανασυζητάμε.»

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, διεξήχθη με αρκετή ένταση, εξ αιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων, μία εκ των οποίων έφτασε μέχρι του σημείου να απειλήσει την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου, λέγοντάς της ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλά αφού είναι υπάλληλος του Δήμου!

Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους προκλητικές απόπειρες τρομοκράτησης που θυμίζουν άλλες εποχές.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία πλειοψηφία-όχι προς τιμήν τους-ανήκουν η Αντιδήμαρχος Παιδείας (η οποία δεν στήριξε τη ομόφωνη απόφαση της ΔΕΠ την οποία και η ίδια είχε συνυπογράψει στις 14/3), αλλά και, για μια φορά ακόμα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ανήκουν στην πλειοψηφία και είναι εκπαιδευτικοί, οι δύο από την Πρωτοβάθμια και η μία από τη Δευτεροβάθμια. Ας τους κρίνουν για τις πράξεις τους οι πολίτες της Νέας Σμύρνης.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Άνω Νέας Σμύρνης

χρειάζονται νέο σχολείο και νέο νηπιαγωγείο και θα τα αποκτήσουν.

Το οικόπεδο της περιοχής του «Κατσιού» θα γίνει σχολείο!

 

Νέα Σμύρνη, 7 Ιουνίου 2012

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συμπληρωματικά, η Γ.Σ. αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία, να μη συμμετάσχουν τα σχολεία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου που διοργανώνονται για το τέλος της χρονιάς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξιωτική στάση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στα οξυμένα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *