Η Ν.Δστρέφεται στο άθλιο πελατειακό κράτος και ζητά ψήφο για να συνεχίσει το έργο της

 Η είδηση είναι προκλητική, αποκαλυπτική και πέρα ως πέρα αληθινή. Αποφεύγουμε οποιοδήποτε σχολιασμό γιατί θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται. Ουσιαστικά, ο τίτλος της ομιλίας στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ σε πρόσφατη συγκέντρωση στο Κιλκίς, παρουσία του πρώην περιφερειάρχη Πανίκα Ψωμιάδη είναι ο εξής:

«Σας βολέψαμε, τώρα βοηθήστε μας»!         

Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγανε στα στέιτζ… Σε αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει, ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί, αυτοί που τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε αυτούς μπορούμε να υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωνακτά ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν. Αν ο καθένας μας φέρει έναν ακόμα, που νομίζω μπορούμε, από έναν ακόμα που δεν πήγε να ψηφίσει την προηγούμενη φορά ΝΔ και τον φέρει πίσω, θα τρίβουμε τα μάτια μας την Κυριακή το βράδυ από το αποτέλεσμα…»

Ευλόγα τα ερωτήματα, καθώς ο ομιλητής της ΝΔ αναφέρονταν στην πρόσφατη περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κ.Καραμανλή, που το σύστημα εξουσίας ετοιμάζει ως εφεδρεία του καταρρέοντος κωλοτούμπα Σαμαρά. Μα, δεν ήταν η ΝΔ του Κ.Καραμανλή που υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει το Κράτος; Ότι θα φέρει Αξιοκρατία και Διαφάνεια, συγκρουόμενη μάλιστα με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα; Αλήθεια, η ΝΔ ζητά την ψήφο των 200.000 απασχολήσιμων που εξαπάτησε υποσχόμενη ότι όταν έρθει στην εξουσία θα τους μονιμοποιήσει και αργότερα, ως κυβέρνηση απέλυσε; Μήπως τελικά η ΝΔ ήταν το κόμμα του Καραμανλή, της Μπακογιάννη, του Ζαχόπουλου, του Βουλγαράκη,  του Τσιτουρίδη που μπαινόβγαινε στην κυβέρνηση καθώς οι πολλοί κουμπάροι του εμπλέκονταν σε απάτες; Μήπως η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ είναι τα κόμματα με τις μίζες των εξοπλισμών, τα σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, της  SIEMENS, του Βατοπεδίου, των Μεγάλων Έργων και της Ολυμπιάδας;

Τώρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ζητούν την ψήφο μας, θέλοντας να διατηρήσουν το εμπόριο ελπίδας και το άθλιο πελατειακό τους κράτος. Μήπως πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου τις συνέπειες της ολέθριας ταξικής πολιτικής τους, που μας οδήγησε η Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ, τα Μνημόνια, οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι, οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις, η διάλυση του όποιου κράτους πρόνοιας και η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού; Μήπως, όταν πάμε να ψηφίσουμε,  πρέπει να θυμόμαστε ότι:   

1.100.000 άνεργοι στην Ελλάδα                                

Έναν στους δύο νέους έως 24 ετών τον έχει αγκαλιάσει η μάστιγα της ανεργίας ενώ μια στις τέσσερις είναι γυναίκες ανεβάζοντας την ανεργία στο 21,9% και σε απόλυτους αριθμούς στο 1.100.000 ανέργους. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο του 2012 ανήλθε σε 21,9%, έναντι 15,7% το Μάρτιο του 2011 και 21,4% το Φεβρουάριο του 2012. Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Μάρτιο του 2012 εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.843.905 άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.075.081 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.372.144 άτοµα. Οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 342.134 άτοµα σε σχέση µε το Μάρτιο του 2011 (µείωση 8,2%) και κατά 24.996 άτοµα σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2012 (µείωση 0,6%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.706 άτοµα σε σχέση µε το Μάρτιο του 2011 (αύξηση 37,8%) και κατά 21.625 άτοµα σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 2,1%). Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 38.751 άτοµα σε σχέση µε το Μάρτιο του 2011 (αύξηση 1,2%) και κατά 5.350 άτοµα σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 0,2%).

Άσυλο Ανιάτων: Χωρίς τρόφιμα και φάρμακα οι ασθενείς

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται 260 ασθενείς ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ (το 80% των οποίων είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί) και 170 εργαζόμενοι του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, του Ασύλου Ανιάτων, διότι… ο ΕΟΠΠΥ δεν έχει καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το Ίδρυμα. Για τη νοσηλεία και περίθαλψη των ασθενών, οι περισσότεροι των οποίων βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, έχουν …..συναφθεί συμβάσεις με τους αρμόδιους ασφαλιστικούς φορείς ΙΚΑ και ΟΓΑ. Οι παλιές οφειλές προς το ίδρυμα από εκκαθαρίσεις για μεν το ΙΚΑ από 1-10-2010 μέχρι 31-12-2011 ανέρχονται στο ποσόν των 342.000,00 ευρώ και για τον ΟΓΑ από 1-1-2008 μέχρι 31-12-2011 ανέρχονται στο ποσόν των 810.000,00 ευρώ.

Από 1-1-2012 όλες τις υποχρεώσεις του ΙΚΑ και του ΟΓΑ ανέλαβε ο ΕΟΠΥΥ βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και προς τούτο έχουμε υποβάλλει τους σχετικούς συνολικούς λογαριασμούς (που καλύπτουν και την περίοδο από 1-1-2012 μέχρι 31-5-2012) ύψους 1.500.000,00 ευρώ. Ο ΕΟΠΠΥ δεν έχει ανταποκριθεί στη ρύθμιση των δικών του οφειλών και έχει οδηγήσει τους ασθενείς, τους εργαζομένους και το Ίδρυμα σε δραματική κατάσταση. Το ίδρυμα αδυνατεί να εξασφαλίσει τα φάρμακα των ασθενών (ιδίως μετά τις αρνητικές λίστες του ΕΟΠΠΥ), αλλά και τις προμήθειες σε τρόφιμα και αναλώσιμα, αφού οι προμηθευτές διέκοψαν την τροφοδοσία ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης. Οι 170 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο και καθημερινά, παλεύοντας με ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καταβάλλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους. Η αξιοπρέπεια στο χώρο της υγείας και της κοινωνικής προστασίας είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα θα διεκδικήσουμε με δυναμικό τρόπο, οι ασθενείς, οι οικογένειές τους, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων. Διοίκηση και εργαζόμενοι, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, έκαναν ότι ήταν δυνατό. Αυτή είναι η ώρα της αποκάλυψης της ευθύνης. Και κάτι τελευταίο. Το χρέος του ΕΟΠΠΥ δεν είναι μόνο οικονομικό. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα είναι πρωτίστως ηθικό. Και το βάρος αυτού του χρέους το φέρουν αυτοί που καταδικάζουν την πιο ευαίσθητη ομάδα της κοινωνίας μας στην απόγνωση.

Παίρνουν τους παππούδες απ’ τα γηροκομεία για να εισπράττουν τη σύνταξη

Δύσκολες μέρες φαίνεται ότι αρχίζουν να περνούν τα γηροκομεία Κρήτη αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που αρχίζουν σιγά και σταθερά και παίρνουν πίσω στο σπίτι… τον παππού και τη γιαγιά που μέχρι πρότινος είχαν τακτοποιήσει έναντι αμοιβής σε κάποιον οίκο ευγηρίας με νοσοκόμες, γιατρούς, διατροφολόγους και θέα στη θάλασσα  αλλά όχι με εγγονάκια να παίζουν στα πόδια τους και συντροφιά συγγενών και φίλων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του prismanews.gr στα δύο γηροκομεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και το γηροκομείο του Αγίου Μηνά, φαίνεται ότι έχουν ακόμα λίγους ηλικιωμένους τους οποίους και φροντίζουν με ένα πολύ μικρό αντίτιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών που παίρνουν πίσω στο σπίτι τους ηλικιωμένους και μαζί…τη σύνταξη τους! «Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις με ηλικιωμένους που τους παίρνουν πίσω για να εισπράττουν τις συντάξεις τους…ακούγεται θλιβερό αλλά είναι η πραγματικότητα» μας είπε άνθρωπος που καθημερινά καταγράφει τέτοιες ιστορίες ερχόμενος αντιμέτωπος με τη φτώχεια και τη δυστυχία στην πόλη του Ηρακλείου. Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε γηροκομεία συνεχώς μειώνεται, όπως λένε άνθρωποι που ξέρουν την αγορά. «Η μέση ελληνική οικογένεια θέλει τώρα πίσω στο σπίτι τον παππού και τη γιαγιά μια και η σύνταξη τους μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη. Τώρα κανείς δεν γκρινιάζει και δεν διαμαρτύρεται για τον ανήμπορο ηλικιωμένο…η ανάγκη γίνεται φιλοτιμία σε μια προσπάθεια επιβίωσης» είπε άνθρωπος που είδε από κοντά τη μοναξιά των γερόντων σε κάποια γηροκομεία και τη χαρά της επιστροφής στα πρόσωπα τους…

Αλλά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπόσχονται ότι μας σώσουν.

Θα αποσοβήσουν την έξοδο από την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ, που θα φέρει την καταστροφή, όπως διαλαλούν.

Λες και την καταστροφή δεν την ζούμε. Μια καταστροφή ταξική και ανεπανόρθωτη, καθώς εκτός των άλλων η εκατόμβη των συνανθρώπων μας που ωθούνται στην αυτοκτονία εξαιτίας της αστικής πολιτικής μεγαλώνει…

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Με μαχητικούς αποφασιστικούς αγώνες, την επόμενη των εκλογών να Ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική και τω Μνημόνια τους.

Ή Αυτοί, Ή Εμείς…

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

τηλ. 6932955437-

diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *