Tο 5λεπτο σποτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εν όψει των εκλογών της 17 Ιούνη

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ! Μπροστά με ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΟΧΙ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ» ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ

Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ!

 Με τον 2χρονο ξεσηκωμό του ενάντια στη λαίλαπα των Μνημονίων και την «χούντα» των δανειστών, των τραπεζιτών και της ΕΕ, και με την ψήφο του στις 6 Μάη, το εργατικό – λαϊκό κίνημα πέτυχε μια σημαντική νίκη στο «μαύρο μέτωπο» και την πολιτική του. Ενίσχυσε μαζικά την Αριστερά στις κάλπες και άνοιξε νέες δυνατότητες για να ξηλώσουμε τα βάρβαρα μέτρα. Αυτό το μεγάλο βήμα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει στις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιούνη κι ακόμα περισσότερο στους αγώνες της επόμενης μέρας. Με την ακόμα μεγαλύτερη ήττα και συντριβή του «μαύρου μετώπου». Με την ενίσχυση της αριστεράς και κυρίως με την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Για να στείλουμε οριστικά στα άχρηστα της ιστορίας Μνημόνια, Τρόικες και ολόκληρο το σάπιο και χρεοκοπημένο σύστημα τους!

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ «ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ» ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!

Πανικόβλητοι μπροστά στη χρεοκοπία της πολιτικής τους, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και της τρόικα επιστρατεύουν κάθε εκβιασμό. Οικοδομούν την «μεγάλη δεξιά» από την νεοφιλελεύθερη Μπακογιάννη μέχρι τους ακροδεξιούς που εγκαταλείπουν το ΛΑΟΣ. Ετοιμάζουν ένα «φιλοευρωπαϊκό μέτωπο» όλων αυτών με το ΠΑΣΟΚ. Κλιμακώνουν την επίθεση στην αριστερά με τον παλιομοδίτικο αντικομουνισμό του ‘50. Και ταυτόχρονα πιέζουν ως δυνάμεις της αριστεράς για την «συμμόρφωση» τους σε μια λογική «διόρθωσης» των μνημονίων εντός του ευρώ και της ΕΕ.

Όμως, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Γυρνάμε την πλάτη στους υπαλλήλους της Τρόικα και των τραπεζών. Οικοδομούμε την ενότητα του λαού μέσα στον αγώνα, για τη «μονομερή» ανατροπή της επίθεσης.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ!

Για να αποφύγουμε την καταστροφή και για να δικαιωθούν οι αγώνες υπάρχει άλλος δρόμος! Αυτός της ρήξης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής:

  • Άμεση, μονομερής κατάργηση των Μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των αντιλαϊκών νόμων που τα συνοδεύουν
  • Διαγραφή του χρέους για να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο που ρουφάει τον πλούτο που παράγουμε για να ξεπληρώνονται οι τόκοι των τοκογλύφων.
  • Άμεση ρήξη και έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Η παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ οδηγεί στο χάος και την καταστροφή, στο κλείσιμο εκατοντάδων εργοστασίων και χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων, στη μαζική ανεργία, στην φτώχια και τη διάλυση τηε αγροτικήε παραγωγήε. Το ευρώ δεν είναι «ασπίδα προστασίαε», αλλά εργαλείο κοινωνικού πολέμου που για να σωθεί απαιτεί να θυσιαστούν οι δουλειές, οι μισθοί και οι συντάξειε των εργαζόμενων στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν την δύναμη να τσακίσουν κάθε κερδοσκοπικό παιχνίδι των καπιταλιστών, ντόπιων και ξένων.
  • Απαγόρευση των απολύσεων – αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – φορολογία μεγάλου κεφαλαίου – κατάργηση των χαρατσιών – ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων και τηε εκποίησηε τηε δημόσιαε περιουσίαε. Δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία.

Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι κάποιο “οραματικό σχέδιο” για το μακρινό μέλλον, αλλά απόλυτα αναγκαίο σήμερα, για να βελτιωθεί η ζωή τηε εργαζόμενηε πλειοψηφίαε, να αποκρουστούν οι εκβιασμοί του κεφαλαίου και τηε ΕΕ, να ξεφύγουμε από την κρίση του καπιταλισμού. Για να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη των συλλογικών παραγωγικών δυνατοτήτων της κοινωνίας, την προστασία του περιβάλλοντος, σε ρήξη με τη λογική της αγοράς και του κέρδους. Να ανοίξει ο δρόμος για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΧΙ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ» ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ!

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να επιβάλει τη δική του εξουσία και κυβέρνηση. Με πρόγραμμα ανατροπής, σε ρήξη με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Με αλληλεγγύη, οργάνωση και αυτοάμυνα απέναντι στο «βαθύ κράτος», των μηχανισμών καταστολής και προπαγάνδας των ισχυρών του πλούτου. Με θεσμούς λαϊκής εξουσίας και εργατικού ελέγχου, στο δρόμο για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας.

Μόνο με την δύναμη της εξέγερσης και την απειλή της ριζικής ανατροπής μπορούν να επιβληθούν τα συμφέροντα και η θέληση του λαού και να έχουμε επιμέρους κατακτήσεις.

Αντίθετα, η οποιαδήποτε συμμετοχή της αριστεράς σε κυβερνήσει κάτω από τον έλεγχο και μέσα στα όρια της τρόικα, της ΕΕ, των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με «επαναδιαπραγμάτευση» και όχι μονομερή καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των Μνημονίων, με αποδοχή των ασφυκτικών ορίων που θέτουν «το σύμφωνο για το ευρώ» και η γενικότερη πολιτική τηε ΕΕ, θα την οδηγήσει αργά ή γρήγορα, σε ενσωμάτωση και μεγάλη ήττα. Θα διαψεύσει τις λαϊκές προσδοκίες και ελπίδες που γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν στα δύο χρόνια των απεργιών, των καταλήψεων, των πλατειών, των συγκρούσεων και των δακρυγόνων.

ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ – ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Μπορούμε ακόμα πιο αποφασιστικά να βαδίσουμε σ’ αυτόν τον άλλο δρόμο. Στον δρόμο των συγκλονιστικών αγώνων που γκρέμισαν τιε κυβερνήσει του Παπανδρέου και του Παπαδήμου.

Με την πιο πλατιά ενότητα των αγωνιζόμενων δυνάμεων, και την κοινή δράση της αριστεράς, για ένα δυνατό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Με ενίσχυση των οργάνων του ίδιου του κινήματος, με τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, των απεργιακών επιτροπών, των επιτροπών αγώνα, απέναντι στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Στη μάχη για να απομονώσουμε και να τσακίσουμε τους νεοναζί της Xρυσής Αυγής, που απειλούν τα δικαιώματα και τιε ελευθερίεε όλων μας.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σήμερα η στάση των ηγεσιών της κοινοβουλευτικής Αριστεράς δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ιστορικών στιγμών:

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει πpoς την νέα εκλογική μάχη με συνεχείε αναδιπλώσει… Δίνει όρκουε πίστηε στο ευρώ. Μετατοπίζεται διαρκώς σε θέσεις «επαναδιαπραγμάτευσης» των Μνημονίων και τα δανειακής σύμβασης. Δίνει εγγυήσεις στις αστικές δυνάμεις ότι δεν θα κάνει «μονομερείς ενέργειες». Στρέφεται πpoς την ανακύκλωση όχι μόνο του πολιτικού προσωπικού του ΠΑΣΟΚ (βλ πρόταση Αρσένη) αλλά και της ιδεολογίας του. Αρνείται όλο και πιο πολύ να δεσμευτεί για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων…
  • Το ΚΚΕ θεωρεί «ψευτοδιλήμματα» όλα τα μεγάλα πολιτικά διλήμματα της περιόδου (ναι ή όχι στο Μνημόνιο, μέσα ή έξω από το ευρώ κλπ). Παραπέμποντας τα πάντα στη «Λαϊκή Εξουσία», αφήνει αναπάντητη την επίθεση της αστικής τάξης. Αρνείται το αναγκαίο Αγωνιστικό Μέτωπο και αντίθετα μιλάει για “μαύρο μέτωπο” που περιλαμβάνει χωρίς διάκριση από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έως την αριστερά σαν άλλοθι για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της διάσπασης των αγωνιζόμενων δυνάμεων.

Ενισχύουμε αποφασιστικά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την δύναμη που δεν ταλαντεύεται ανάμεσα στην «επαναδιαπραγμάτευση» και την καταγγελία των Μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Που αναδεικνύει καθαρά την ανάγκη της ρήξης με το ευρώ και την ΕΕ. Που επιμένει στην κοινή δράση της αριστεράς, μέσα στους αγώνες. Που ήταν στο δρόμο του αγώνα όλη την προηγούμενη περίοδο και θα είναι εκεί, στην απεργία, την κατάληψη, τη συνέλευση και την επομένη των εκλογών, όποια και εάν είναι η κυβέρνηση.

Στις 17 Ιουνίου στηρίζουμε – ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

www.antarsya.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *