Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Εδώ και μήνες, από τότε που το σκάνδαλο της «Ζήμενς» βρισκόταν στο φόρτε του, και ο Χριστοφοράκος την είχε πουλέψει για την Γερμανία, εμείς είχαμε κάνει ανάρτηση που μιλούσε ότι όλο το σκηνικό ήταν «μιλημένο και συμφωνημένο».

Για να το ξεκαθαρίζουμε: Οταν υπάρχουν λαμογιές (πονικά κολάσιμες με το δικό τους αστικό δίκαιο γιατί οι περισσότερες κουτσουκέλες τους είναι νόμιμες) πολυεθνικών, μεγαλοσυμφερόντων, παράκτιων εταιρειών και γενικώς … «δυνάμεων της αγοράς», δεν υπάρχει τιμωρία.
Πόσο μάλλον όταν σε τέτοιες περιπτώσεις εμπλέκονται πολιτικά κόμματα και πολιτικάντηδες.

Οπότε δεν μας κάνει καμιά εντύπωση και η κατάληξη που είχε η ιστορία με τον Χριστοφοράκο που μέσω των”μαύρων” ταμείων της «Ζήμενς» λάδωνε πολιτικά κόμματα και «αρμοδίους» για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες της πολυεθνικής.

Ο πρώην ισχυρός άντρας της «Ζήμενς» έχει στα χέρια του «χαρτιά και ντοκουμέντα».
Και θα μπορούσε να αποδείξει αυτά που ισχυριζόταν.

Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι κατέληξαν στα ταμεία τους τέτοιες μίζες.
Εξάλλου δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν κυβερνητικά κόμματα να δεχθούν ότι λειτουργούσαν ως μεσάζοντες καπιταλιστικών ομίλων και σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου.
Τότε θα τα έπαιρναν με τις πέτρες και τα κατσίκια.
.

Το συγκεκριμένο σκηνικό πάει πακέτο με το σύστημα. Κι όταν τιμωρείς τέτοιες συμπεριφορές, …εχθρεύεσαι το σύστημα, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να υποστεί το παραμικρό σε βάρος του ο Χριστοφοράκος.

Και η μεθόδευση Ελληνικών και Γερμανικών αρχών πήγε πρίμα φτάνοντας στο τέλος της, κρατώντας ταυτόχρονα οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις κάποια προσχήματα.

Ο Χριστοφοράκος απ’ τον περασμένο Ιούνη έκανε διακοπές, δαπάνες γερμανικού δημοσίου, στις φυλακές Στάντελχάιμ του Μονάχου.
Εγινε ο απαιτούμενος τζερτζελές για να δείξουν ότι το «σύστημα λειτουργεί» και ήρθε η ώρα για να κάνει ο Μ. Χριστοφοράκος αίτηση αποφυλάκισης –που φυσικά θα γίνει δεκτή-για να ξεκοκαλίσει με την ησυχία του τα μπακίρια που αποκόμισε προσφέροντας υπηρεσίες σε καπιταλιστές και κυβερνήσεις.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *