Χρυσή Αυγή: Το σχολείου του μίσους

Στέλιος Βογιατζάκης – “Εθνος”

ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ

Στρατιωτική δομή, σιδηρά πειθαρχία και απαράβατο ιδεολογικό πλαίσιο, τα χαρακτηριστικά της οργάνωσης. Τα μέλη της συγκεντρώνονται σε ερημικές τοποθεσίες και εκπαιδεύονται στις πολεμικές τέχνες, ώστε να είναι έτοιμοι για μάχες σώμα με σώμα στους δρόμους, όποτε χρειαστεί

Το μίσος για οτιδήποτε διαφέρει από τη διαστρεβλωμένη αντίληψη που έχουν για την Ελλάδα και τους Ελληνες αποτελεί την κύρια ιδεολογική γραμμή της Χρυσής Αυγής.

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι μετανάστες από την Αφρική και την Ασία, οι αριστεροί και οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι και πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάθε ακραίο μέτρο. Μέχρι πριν από λίγο καιρό η Χρυσή Αυγή δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια νεοναζιστική γκρούπα που αφορούσε τους ελάχιστους εναπομείναντες νοσταλγούς του Χίτλερ, οι οποίοι ζούσαν στο παρελθόν οργανωμένοι σαν παραστρατιωτική οργάνωση.

Λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 6 Μαΐου, ωστόσο, οι μάσκες έπεσαν. «Οταν μπει ο αρχηγός στην αίθουσα θα σηκωθείτε όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού. Ετσι το έχουμε εμείς οι Χρυσαυγίτες». Αυτά ήταν τα λόγια του βουλευτή Γιώργου Γερμενή προς τους δημοσιογράφους, λίγα δευτερόλεπτα πριν δώσει το περίφημο πλέον παράγγελμα «εγέρθητω». Η σκηνή αυτή είναι η πλέον αποκαλυπτική της στρατιωτικής δομής της οργάνωσης.

Ο Ηλ. Κασιδιάρης εκπροσωπεί τόσο την ιδεολογία όσο και τις πρακτικές της οργάνωσης

Οπως σε κάθε οργάνωση τέτοιου τύπου, ο σεβασμός στους ανωτέρους είναι το άλφα και το ωμέγα της στρατιωτικής πειθαρχίας. Τα χαμηλόβαθμα μέλη της Χρυσής Αυγής σηκώνονται και χαιρετούν σηκώνοντας το χέρι στις 90 μοίρες όταν εμφανίζεται κάποιος ανώτερός τους. Αυτό άλλωστε είχε συμβεί και μέσα στην αίθουσα όπου γινόταν η δίκη του Αντώνη «Περίανδρου» Ανδρουτσόπουλου. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνονται σε ερημικές τοποθεσίες και εκπαιδεύονται στις πολεμικές τέχνες για μάχες σώμα με σώμα στους δρόμους. Ο πρώην υπαρχηγός της οργάνωσης Χαράλαμπος Κουσουμβρής, ο οποίος αποχώρησε και έγραψε το βιβλίο «Γκρεμίζοντας τον Μύθο της Χρυσής Αυγής», δεν δίστασε να παραδεχτεί σε συνέντευξή του στον «Ταχυδρόμο» ότι «στις πορείες είχαμε μαχαίρια, κλομπ, ξυράφια. Τις ασπίδες τις φτιάξαμε με μερικούς συναγωνιστές».

Οι «στρατηγοί» της Χρυσής Αυγής έχουν και την επίλεκτη φρουρά τους, η οποία αποτελείται από τους πιο γυμνασμένους οπαδούς της οργάνωσης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνοδεύεται πάντα από μια ομάδα μελών που είναι ντυμένοι στα μαύρα και φορούν τζόκεϊ, ενώ στα χρόνια της δόξας του ο «Περίανδρος» είχε δημιουργήσει την ομάδα «Χρυσοί Αετοί» που αποτελούσαν την εμπροσθοφυλακή της οργάνωσης όταν γίνονταν οδομαχίες.

Ολα τα παραπάνω θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απλώς «γραφικά», αν τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν έκαναν και πρακτική εφαρμογή της εκπαίδευσής τους σε αληθινά πεδία μαχών. Κάποιοι από αυτούς παραδέχονται ότι συμμετείχαν, στο πλευρό παραστρατιωτικών οργανώσεων, στις επιχειρήσεις εναντίον των μουσουλμάνων της Βοσνίας. Σε φωτογραφίες της εποχής οι Χρυσαυγίτες εμφανίζονται να χαιρετούν ναζιστικά και να φωτογραφίζονται, κρατώντας την ελληνική σημαία, με τον Ράντοβαν Κάρατζιτς.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ «ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ» ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ
Υμνοι στην αρχαία Ελλάδα, πάθος με τη Σπάρτη

Η σχέση της Χρυσής Αυγής με τη θρησκεία ήταν πάντα ιδιόμορφη. Αν και μετά την τελευταία εκλογική επιτυχία της η οργάνωση έχει κάνει… άνοιγμα προς την Ορθοδοξία, το παρελθόν της λέει τελείως διαφορετικά πράγματα.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης, τα οποία χαιρετούν ναζιστικά

Τα κείμενα που έχουν ανέβει στις ιστοσελίδες της εξυμνούν την αρχαία Ελλάδα και το δωδεκάθεο, ενώ στο παρελθόν δεν έχουν λείψει και κάποιες πινελιές σατανισμού.

Σε ό,τι αφορά την αρχαιότητα, η Σπάρτη αποτελεί το πρότυπο της Χρυσής Αυγής για το πώς πρέπει να είναι οργανωμένη η κοινωνία. Εκτός από τον πολεμικό τρόπο ζωής των Σπαρτιατών η Χρυσή Αυγή εντοπίζει και επικροτεί την ξενοφοβία τους.

«Κανένας ξένος δεν επιτρεπόταν, δηλαδή, να εγκατασταθεί και να ζήσει στην πόλη για διάστημα αρκετό ώστε να κατασκοπεύσει, να εντοπίσει στρατηγικά σημεία και να καταμετρήσει τη δύναμη κρούσης που αυτή διέθετε. Επειτα από κάποιες αυστηρά προκαθορισμένες ημέρες παραμονής, ο κάθε φιλοξενούμενος όφειλε ν’ αναχωρήσει για την ιδιαίτερη πατρίδα του», γράφουν τα στελέχη της οργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά τον σατανισμό, εκτός από τις black metal καλλιτεχνικές ανησυχίες του Γιώργου Γερμενή υπάρχουν και τα ποιήματα που έγραψε πριν από 30 χρόνια ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Τα ποιήματα της συλλογής «Η εξομολόγησις ενός εθνικού» περιέχουν δεκάδες αναφορές σε σκοτεινούς θεούς, κάτι που εμμέσως δεν αρνείται ούτε ο συγγραφέας.

Στην επανέκδοση της συλλογής γράφει: «Είναι γεγονός πως κάποιοι θέλησαν με αφορμή τα ποιήματα αυτά να με συκοφαντήσουν. Η προσπάθειά τους είναι τουλάχιστον κωμική για όσους γνωρίζουν από ποίηση, ποιήματα και στίχους. Κατ’ αυτή την έννοια όλοι οι μεγάλοι ποιητές της νεωτέρας Ελλάδος, οι οποίοι έγραψαν γεμάτους πάθος στίχους για τους αρχαίους καιρούς, είναι? ανθέλληνες και γιατί όχι? σατανιστές».

ΧΡΟΝΙΚΟ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
Από τον «Περίανδρο» έως τον Κασιδιάρη

Η βία, ως αναπόσπαστο μέρος της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιήθηκε συχνά από τα μέλη της σε βάρος ανθρώπων που βρέθηκαν απέναντί της. Τα παρακάτω είναι μερικά μόνο χαρακτηριστικά περιστατικά:

  • Τον Ιούνιο του 1998 ο Αντώνης «Περίανδρος» Ανδρουτσόπουλος με μια ομάδα μελών της οργάνωσης επιτίθεται σε φοιτητές και τραυματίζει με μαχαίρι σοβαρά τον Γ. Κουσουρή. Για πολλά χρόνια διαφεύγει της σύλληψης, αλλά συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε πολυετή φυλάκιση.
  • Η Χρυσή Αυγή δεν διστάζει να δράσει στα σχολεία. Αποτροπιασμό προκαλεί περιστατικό που συνέβη το 1992 σε σχολείο της Αττικής όταν μέλη της οργάνωσης χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο μέτωπο μαθήτριας. Πριν από δύο χρόνια στα Χανιά, άλλα μέλη της οργάνωσης χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο χέρι καθηγήτριας.
  • Στις 24 Οκτωβρίου 2007 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθεται σε μεταπτυχιακό φοιτητή του Παν. Αθηνών και τον τραυματίζει με μαχαίρι. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο Η. Κασιδιάρης.
  • Στις 12 Μαΐου 2011 η Χρυσή Αυγή εξαπολύει πογκρόμ κατά μεταναστών στην Αθήνα. Είκοσι άτομα τραυματίζονται, ορισμένα σοβαρά, ενώ προκαλούνται ζημιές σε καταστήματα μεταναστών.
  • Σωρεία επίσης περιστατικών άγριων ξυλοδαρμών πολιτών και προπηλακισμών πολιτικών, τα οποία γίνονται από ομάδες «αγανακτισμένων πολιτών», στις οποίες στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν καθοδηγητικό και πρωταγωνιστικό ρόλο.

«ΕΧΘΡΟΙ» ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
«Κόκκινο πανί» κομμουνιστές και μετανάστες

  • Οι Χρυσαυγίτες αποστρέφονται κάθε έννοια φεμινισμού, ενώ όπως αναφέρουν σε ιστοσελίδα τους «ό,τι θείο υπάρχει μέσα στη δημοκρατία πνίγεται δυστυχώς από τον βούρκο του κοινοβουλευτισμού»

Ο κομμουνισμός, οι Εβραίοι, κάθε άνθρωπος που δεν ανήκει στη λευκή φυλή αλλά και οι γυναίκες με σύγχρονες αντιλήψεις για τη ζωή είναι το «κόκκινο πανί» για τους ιδεολογικούς καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής.

Η πηγή του κακού για τους θεωρητικούς της Χρυσής Αυγής είναι πρώτα από όλα οι κομμουνιστές, στις τάξεις των οποίων βρίσκονται σε συντριπτική πλειοψηφία οι Εβραίοι.

Οι ιστοσελίδες της οργάνωσης περιέχουν δεκάδες κείμενα στα οποία αποθεώνονται τα… μπουμπούκια από όλο τον κόσμο που καταδίωξαν τους κομμουνιστές και τους Εβραίους. Με αυτό το δεδομένο, δεν προκαλεί εντύπωση και η αντιπάθεια της οργάνωσης προς τον κοινοβουλευτισμό.

«Σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη η δημοκρατία θεωρείται ο πρόδρομος του μαρξισμού, που δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα χωρίς αυτήν. Η δημοκρατία αποτελεί το πεδίο καλλιέργειας για την επιδημία αυτής της πανούκλας και βρίσκει τη σωστή του έκφραση με το έκτρωμα του κοινοβουλευτισμού. Ο,τι θείο υπάρχει μέσα στη δημοκρατία πνίγεται δυστυχώς από τον βούρκο του κοινοβουλευτισμού».

Οι σκουρόχρωμοι Αφρικάνοι και Ασιάτες είναι σαφώς ανεπιθύμητοι στη «λευκή» Ελλάδα. Αν και η Χρυσή Αυγή τους αναγνωρίζει το δικαίωμα να υπάρχουν… μακριά από εδώ, αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας κάθε σκέψη συνύπαρξης των φυλών στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.

«Πιστεύουμε στην ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα μεταξύ των φυλετικών ομάδων. Κάθε προσπάθεια ισοπέδωσης, ταύτισης ή ανάμειξης των ανθρωπίνων φυλών (που κάποιοι επιστήμονες θεωρούν μέχρι και ξεχωριστά είδη!) μας βρίσκει δυναμικά αντιμέτωπους.

Η επιμειξία είναι το πλέον επονείδιστο αμάρτημα απέναντι στον Δημιουργό, η μεγίστη Υβρις» γράφουν.

Για τη Χρυσή Αυγή η θέση της γυναίκας στην κοινωνία έχει αποκλειστικό σκοπό τη γέννηση και την ανατροφή των άξιων συνεχιστών της φυλής. Εννοιες όπως «καριέρα» και «οικονομική ανεξαρτησία» είναι σύμπτωμα της πολιτισμικής παρακμής των τελευταίων δεκαετιών. Για τον λόγο αυτόν ο «φεμινισμός» μπαίνει στην ίδια κατηγορία με τον «κομμουνισμό».

«Εμείς οι Ελληνίδες, μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων.

Για εμάς δεν τίθεται πρόβλημα ισότητας ή υπεροχής ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα, αφού πιστεύουμε ότι αποτελούν δύο διαφορετικές υποστάσεις, που έχουν ταχθεί από τη Φύση να αλληλοσυμπληρώνονται, έχοντας να επιτελέσουν ο καθένας το δικό του ξεχωριστό Χρέος απέναντι στη Ζωή» αναφέρεται στην ιστοσελίδα των γυναικών της Χρυσής Αυγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *