Θα αντιμετωπιστούν οι ναυτεργάτες με “Παγκάλειο λογική”;

Αισιόδοξο είναι το μήνυμα ότι μόνο λίγες μέρες μετά τις εκλογές οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά στη Vodafone και στη Wind έχουν ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ακόμα πιο αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι έχουν φτύσει τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και συντονίζουν μόνοι τους τις κινητοποιήσεις τους.

Να ευχηθούμε να είναι νικηφόροι αυτοί οι αγώνες.
Ειδικά η απεργία στον ΟΛΠ, στην οποία συμμετέχουν συνδικαλιστές και από την ΠΑΣΚΕ, -και αυτό έχει την σημασία του- είναι ένα μήνυμα προς την νέα κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και τη δημόσια περιουσία στην αδηφάγο πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Δεν θεωρούμε πολύ πιθανόν, για τους ευνόητους λόγους, αυτή ειδικά την στιγμή η κυβέρνηση να επιλέξει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να λυθεί η απεργία στον ΟΛΠ, αν και όπως μας ενημερώνουν σύντροφοι 4 πούλμαν με ΜΑΤάδες κατευθύνονται τώρα στον Πειραιά.

Ακούγοντας, πριν λίγο στο ραδιόφωνο την Λ. Κατσέλη, όπως και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή να λένε ότι «σύντομα θα υπάρξει λύση στο λιμάνι του Πειραιά» αναρωτιόμαστε τι είδους μεθοδεύσεις σχεδιάζουν τα κυβερνητικά στελέχη δεδομένου ότι θεωρούν δεδομένο τον πυρήνα της συμφωνίας του ΟΛΠ με την Κινέζικη εταιρεία ενώ οι απεργοί μέχρι τώρα θέτουν ζητήματα που αφορούν αυτό ακριβώς. Το πάγωμα της σύμβασης με την COSCO.

Θα αντιμετωπιστούν οι ναυτεργάτες με “Παγκάλειο λογική”;
Θα δούμε

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η πορεία αυτής της κινητοποίησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *