Αμερικάνικα…κερατιάτικα για το Αφγανιστάν

Πως μας τα παίρνουν οι Αμερικανοί; Με κάθε τρόπο. Ο πιο συνηθισμένος είναι να κάνουν πολέμους, να μας επιβάλλουν να τους βοηθάμε και ταυτόχρονα να μας πουλάνε την παραγωγή της πολεμικής τους βιομηχανίας.
Οι ελληνικές δυνάμεις στον πόλεμο του Αφγανιστάν είναι ένα καλό παράδειγμα για το πως η νέα ηγεσία του υπουργείου άμυνας (Βενιζέλος- Μπεγλίτης) υποχρεώνονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, πριν καλά- καλά αναλάβουν καθήκοντα.

Το «ρητορικό» ερώτημα βούτυρο ή κανόνια είναι παμπάλαιο και έχει να κάνει με το πως μια κοινωνία, ένα κράτος, μια κυβέρνηση ξοδεύουν τους πόρους τους.
Το υπουργείο άμυνας κάθε χώρας (και της Ελλάδας) είναι ο βασικός μηχανισμός μέσα από τον οποίο γίνεται τελικά η διανομή των πόρων. Μέσα από τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων κάθε χώρα (και η Ελλάδα) προσφέρει άφθονο βούτυρο (δηλαδή πολύ χρήμα) για το παντεσπάνι των εμπόρων όπλων.

Το παμπάλαιο αυτό ερώτημα, καλείται να απαντήσει και η νέα ηγεσία του υπουργείου άμυνας. Οι κύριοι Βενιζέλος και Μπεγλίτης, πριν καλά- καλά αναλάβουν κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις για αγορές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στο Αφγανιστάν.

Με άλλα λόγια, οι αμερικανοί κάνουν τους πολέμους και οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες θησαυρίζουν από τις παραγγελίες που είναι υποχρεωμένες να κάνουν οι σύμμαχοί τους όπως η Ελλάδα.

Πηγή: “Το Ποντίκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *