Ακραία δήλωση του ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκου ενισχύει το κλίμα ανασφάλειας εν όψει εκλογών

Ο στυγνός εκβιασμός που ασκείται στο λαό μας εν όψει εκλογών από συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους, με την αγαστή συνεργασία των αστικών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και των καθεστωτικών ΜΜΕ, απέκτησε μια επιπλέον επικίνδυνη διάσταση μετά την τελευταία, ακραία δήλωση του ΥΕΘΑ της προσωρινής κυβέρνησης, Φραγκούλη Φράγκου.

Από τον Έβρο και συγκεκριμένα από το χωριό Μαράσια όπου παρευρέθηκε χθες για το ετήσιο Μνημόσυνο της Κυράς των Μαρασίων Βασιλικής Λαμπίδου, δήλωσε:  «Είχαμε την ευκαιρία να τιμήσουμε την Κυρά Βασιλική, την Κυρά των Μαρασίων, την Κυρά που μας ενώνει που μας δίνει όραμα για ανάταση. Όπως είπα και προηγουμένως στα στελέχη μας, δεν είναι τα υλικά αγαθά αλλά είναι οι ηθικές αξίες, ο πολιτισμός, η Ιστορία μας, οι παραδόσεις μας, οι οποίες μας επιτρέπουν να παραμείνουμε όρθιοι. Και θα σταθούμε όρθιοι. Για ένα πράγμα θέλω να διαβεβαιώσω σήμερα, από τη θέση του Υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Εύχομαι να λειτουργήσει η Δημοκρατία και με αμεσότητα να παραδώσω στον αιρετό Υπουργό Άμυνας. Θέλω να σας πω κάτι όμως. Μην αμφιβάλλετε για τις δυνατότητες του Ελληνικού Στρατού. Το επαναλαμβάνω και πάλι. Ναι μεν δύναμη αποτροπής, αλλά ισχυρή, σιωπηλή στρατιωτική δύναμη που εάν απαιτηθεί θα κάνει εκκωφαντικό θόρυβο».

Η παραπάνω δήλωση, έρχεται να προστεθεί στην ενορχηστρωμένη επίθεση τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος με ακραία επεισόδια το σήριαλ  για τις δηλώσεις του Ιφικράτη Αμυρά σε διαδικτυακή εκπομπή, όπου φέρεται να καλούσε σε «αντάρτικο πόλεων», τη διασπορά φημών από στελέχη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και μιλιταριστικά έντυπα «για αιματοκύλισμα της Ελλάδας από συμμορίες Αλβανών αν η Αριστερά κερδίσει τις εκλογές», αλλά και την ενεργοποίηση ενός τμήματος του κρατικού μηχανισμού, που διασπείρει διαδόσεις πρόκλησης θερμού επεισοδίου. Όπως καταγγέλλεται από υπεύθυνους δημοσιογράφους «τελευταίο “χτύπημα” αυτού του “παρακρατικού” μηχανισμού η φημολογία το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία “κάτι έγινε στο Καστελόριζο”! Επί ώρες υπηρεσίες, κόμματα και δημοσιογράφοι έψαχναν το “κάτι” που είχε αρχίσει να “διανθίζεται” και από την πληροφορία ότι “κάτι έγινε μ΄ ένα σκάφος του Λιμενικού”.  Παρά το γεγονός ότι ειδικά το Καστελόριζο παρακολουθείται κάθε δευτερόλεπτο στενά απ΄ ευθείας από το ΥΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία, κινητοποίηση ελέγχου της φήμης υπήρξε και σύντομα διαπιστώθηκε ότι ήταν μία ακόμη ανεύθυνη “πληροφορία”»!

Η τοποθέτηση όμως του ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκου έχει διαφορετική βαρύτητα, εξαιτίας της ιδιότητας και του ρόλου του. Αν κάτι συμβαίνει και η κυβέρνηση είναι ενήμερη για αυτό,  πρέπει άμεσα να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον λαό μας.

Διαφορετικά, πρόκειται για την προσωπική συμβολή του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ σε ένα επικίνδυνο πολιτικό κλίμα, για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη και κρίνεται από όλους για την ανάρμοστη και επικίνδυνη συμπεριφορά του.

Εμείς έγκαιρα και υπεύθυνα είχαμε τοποθετηθεί στο κείμενο μας «Γιατί επέβαλαν τον Φραγκούλη Φράγκο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας», υποστηρίζοντας ότι: «Η επιλογή του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου ως ΥΕΘΑ από τα αστικά κόμματα εξουσίας και ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον διεκδικεί το σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης,  κατά τη γνώμη μας απηχεί τις βαθιές αντιδραστικές, ολοκληρωτικού τύπου διεργασίες που εκκολάπτει το αστικό κατεστημένο και ουσιαστικά κινούνται σε τρείς κατευθύνσεις: εφαρμογή της σκληρής αντεργατικής πολιτικής, στυγνή κρατική βία και τρομοκρατία ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις του κόσμου της εργασίας, ένταση του ανταγωνισμού με το Τουρκικό κράτος».

Το εργατικό, αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει να είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα και να προετοιμαστεί κατάλληλα για τους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες που απαιτούνται την επομένη των εκλογών.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *