Στον αστερισμό της ξενοδουλείας

Με σημερινή του ανακοίνωση ο στρατός κατοχής του Αφγανιστάν (Διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ – isaf-), αναφέρει άλλους πέντε στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους από επίθεση των Ταλιμπάν.

Από την ιστοσελίδα www.icasualties.org, μαθαίνουμε ότι απ’ τις αρχές του χρόνου έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν τουλάχιστον 414 στρατιώτες των δυνάμεων κατοχής.

Και επανερχόμαστε σε περασμένη ανάρτηση μας που γράφαμε ότι
“Ελληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί εκπαιδεύονται “μυστικά” σε δύο στρατόπεδα στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβουν τόσο την εκπαίδευση, διοίκηση και καθοδήγηση αφγανικών ταγμάτων μαζί με ντόπιους, όσο και να λειτουργήσουν ως σύμβουλοι συνοδείας και ασφάλειας στρατιωτικών εφοδιοπομπών!
Η αναχώρηση αυτής της ομάδας έχει προγραμματιστεί για της 25 Γενάρη”.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο χθεσινό «Ποντίκι» διαβάζουμε:

«Η με το ζόρι επιβολή της made in USA στο Αφγανιστάν κοστίζει – και κοστίζει πολύ. Κι αν τον λογαριασμό τον πλήρωναν αυτοί που … έκαναν την ζημιά στο μαγαζί –οι Αμερικανοί δηλαδή- ποιος νοιαζόταν; Ελα όμως που οι «Τζώνηδες» τα έκαναν λαμπόγυαλο και τα σπασμένα τα κάνουν … ρεφενέ!

Και σαν να μην έφταναν αυτά τα έξοδα, κάποιοι άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά το νέο δίδυμο που διοικεί το Πεντάγωνο- – Βενιζέλος-Μπεγλίτης- για αγορές εκατομμυρίων που είναι απαραίτητες, λένε για την ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν».

Συνεχίζει το δημοσίευμα της η εφημερίδα αναφέροντας τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που πιέζετε η ελληνική κυβέρνηση να ακουμπήσει στους εμπόρους όπλων για να ενισχύσει το οπλοστάσιο των ελληνικών δυνάμεων καταστολής στο Αφγανιστάν.

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα.
Κάθε χρόνο ο βαριά φορολογούμενος λαός μας πληρώνει 350 εκατ. ευρώ για να συμμετέχουν ελληνικά στρατεύματα όπου εκτιμούν τα γεράκια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ότι πρέπει να υπάρχουν στρατεύματα κατοχής.
Τώρα εκτός απ’ τα λεφτά, μας πιέζουν να στείλουμε και «ελληνικό αναλώσιμο αίμα» σε εμπειροπόλεμες περιοχές.
Θα δώσει δείγματα ξενοδουλείας κι’ αυτή η κυβέρνηση;
Δυστυχώς η απάντηση είναι καταφατική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *