Μήπως και προβληματιστούν κάποιοι …

Δημοσιογράφοι των «Times» επισκέφτηκαν το Αφγανιστάν και στο ρεπορτάζ τους περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στις στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής.

Απ’ το δημοσίευμα φαίνετε ολοκάθαρα ότι το Αφγανιστάν εξελίσσετε σε ένα δεύτερο Βιετνάμ για τους Αμερικάνους και οι απεγνωσμένες εκκλήσεις του διοικητή των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, Στάλεϊ Μακ Κρίσταλ, για την αποστολή τουλάχιστον 40.000 ακόμα στρατιωτών, ακόμα και αν υλοποιηθούν δεν είναι δυνατόν να αναστρέψουν την κατάσταση.

Να αναπαράγουμε ένα απόσπασμα από το δημοσίευμα και συγκεκριμένα τι είπαν στους δημοσιογράφους δυο παπάδες ενός παρεκκλησιού σε μια βάση-φρούριο στα νοτιοδυτικά της Καμπούλ, δηλώνοντας μάλιστα ότι πήραν την πρωτοβουλία να μιλήσουν γιατί οι στρατιώτες δεν μπορούν:

«Πολλοί αισθάνονται ότι διακινδυνεύουν τη ζωή τους και ότι πολλοί συνάδελφοι τους έχουν πεθάνει για μια ανώφελη αποστολή και για ένα αφγανικό πληθυσμό που δεν κάνει τίποτα για να τους βοηθήσει. Οι περισσότεροι στρατιώτες που έρχονται να μας δουν έχουν μια αίσθηση ματαιότητας και οργής για την παρουσία τους εδώ. Βρίσκονται πραγματικά σε κατάσταση κατάθλιψης και απόγνωσης και το μόνο που θέλουν είναι να επιστρέψουν στις οικογένειες τους. Αισθάνονται ότι θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους για μια πρόοδο που δύσκολα διακρίνουν. Είναι κουρασμένοι, καταπονημένοι συγχυσμένοι και το μόνο που θέλουν είναι να τελειώνουν».

Επιμένουμε με αλλεπάλληλες αναρτήσεις μας γ’ αυτό το θέμα γιατί αυτή την στιγμή υπάρχουν ελληνικές στρατιωτικές μονάδες που εκπαιδεύονται σε στρατόπεδο κομάντος στο Κιλκίς για να σταλούν να στελεχώσουν τον στρατό κατοχής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.
Είναι μια δέσμευση που έχει αναλάβει η αποχωρούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοπρασίας και την υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί να ισχύει η φράση του Γάλλου φιλοσόφου Ερνέστου Ρενάν που έλεγε πριν ενάμισι αιώνα ότι «Ο θάνατος ενός Γάλλου είναι ένα γεγονός στον “ηθικό κόσμο” της Δύσης! Ο θάνατος ενός στον Τρίτο Κόσμο, δεν είναι παρά ένα φυσιολογικό συμβάν: Μια μηχανή λειτουργούσα που δεν λειτουργεί πια», όμως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η απόλυτη υποταγή της στους σχεδιασμούς των τυχοδιωκτικών ιμπεριαλιστικών πολέμων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *