Η κατοχή των Εξαρχείων δεν θα περάσει (Μαθήματα Ιστορίας: 1)


Η ισραηλινού τύπου εισβολή και κατοχή της περιοχής των Εξαρχείων από αστυνομικές δυνάμεις, στα πλαίσια των «επιχειρήσεων αρετής», δεν αποτελεί σημερινό φαινόμενο.
Πρόκειται για μια μέθοδο που έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν, που αποτελεί εφεύρημα των «σοσιαλιστικών» διακυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και που, παρόλο που έχει μετατρέψει τα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας σε «Γάζα» (με αναρίθμητες διαδηλώσεις, συγκρούσεις, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις από την πλευρά της αστυνομίας), κατέληγε πάντα στην αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή (έστω και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα) .

Το έναυσμα για την εισβολή και την διαρκή παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή αποτέλεσαν και αποτελούν δημοσιεύματα εφημερίδων που την ορίζουν άλλοτε ως «γκέτο», μετέπειτα ως «άντρο» και πρόσφατα ως «άβατο».

Οι πρώτες «επιχειρήσεις αρετής» στα Εξάρχεια ξεκίνησαν το 1984 μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» υπό τον βροντερό τίτλο «Και τώρα οι “Σιού”. Εξάρχεια: μετά τα ναρκωτικά και τους αναρχικούς, ήρθαν οι πανκς με τα ξυρισμένα κεφάλια» (14/9). Ισχυρές δυνάμεις ένστολων, ασφαλιτών και ΜΕΑτζήδων εισβάλουν στην περιοχή (28/9/84) συλλαμβάνοντας τους πάνκηδες της πλατείας, πραγματοποιώντας την πρώτη «επιχείρηση αρετής»….

Η συνέχεια στην Κατάληψη ΕΣΗΕΑ, το βίντεο από ΕΜΕΤΙΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *