Ιδιο έργο σε διαφορετική σκηνοθεσία

Το έργο που παρακολουθούμε σήμερα σε σκηνοθεσία Χρυσοχοϊδη το έχουμε ξαναδεί και από την κυβέρνηση της Νέας Δημοπρασίας.
Μιλάμε για τις δηλώσεις του υπουργού Καταστολής ότι θα προσλάβει μετανάστες μπάτσους, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους που θα υπηρετούν στις μπασκηναρίες, μέχρι ότι θα λειτουργούν «γραφεία καταγγελιών» μας είπε.

Σχεδόν τα ίδια μας είχε πει ο Μαρκογιαννάκης μόνο που αυτός ήθελε να προσλάβει μπάτσους μετανάστες δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι ήθελε να στήσει ένα δίκτυο χαφιέδων ανάμεσα τους.

Θορυβημένος απ’ τις κινητοποιήσεις που προκάλεσε η δολοφονία από τους μπάτσους του Πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, ο Χρυσοχοϊδης με επικοινωνιακά τρυκ προσπαθεί να διασκεδάσει τις αντιδράσεις.

Επιδίδετε σε ανέξοδα λόγια χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο.
Και αυτό φάνηκε καθαρά στην συνάντηση που είχε χτες ο υπουργός Καταστολής με μέλη της κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Στο κείμενο που του παρέδωσαν τα μέλη της κίνησης ανέφεραν μεταξύ άλλων:
«Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονίας του Μοχάμεντ Καμράν και να σταματήσει η συγκάλυψη των αιτιών θανάτου. Όπως δείχνει η δεύτερη γνωμάτευση απορρίπτονται οι ισχυρισμοί της πρώτης ιατροδικαστικής έρευνας ότι δεν έφερε κακώσεις, υπάρχουν σημεία βασανισμού με εκδορές και εγκαύματα που παραπέμπουν σε άσκηση βίας και ηλεκτροσόκ.

Θέλουμε να ανοίξουν οι φάκελοι περιστατικών αστυνομικής βίας που κουκουλώθηκαν όπως των τριών δολοφονιών μεταναστών στη Π. Ράλλη αλλά και βασανισμών στα ΑΤ Ομονοίας, Ακροπόλεως, Αγίου Παντελεήμονα, Σύμης, η περίπτωση σκισίματος του Κορανιού κλπ, και να καταλογισθούν οι ευθύνες.

Απαιτούμε να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης των απαγωγών των Πακιστανών και να ανοίξει ξανά η υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών».

Επί της ουσίας απάντηση δεν πήραν καμιά.
Ο Χρυσοχοϊδης έβαλε την κασέτα «περί αστυνομίας που θα προστατεύει τα δικαιώματα του πολίτη», αρνούμενος να δεσμευτεί σε οτιδήποτε.
Σε μια εποχή όπου το πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες συνεχίζετε και εντείνετε, ο Χρυσοχοϊδης πάει να μας πείσει ότι η καταστολή σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων θα γίνεται με …επιστημονικό τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *