Καθεστηκυία «λογική», του Σύριζα

Πόσο διαβρωμένος είναι ο Σύριζα απ’ την καθεστηκυία «λογική», το βλέπουμε καθημερινά από τις δηλώσεις στελεχών του.
Πρέπει, να αναγνωρίζουμε όμως ότι δεν έχουμε συνηθίσει παραταξιακές εφημερίδες να ρίχνουν δημόσια «ροχάλες» σε στελέχη του πολιτικού χώρου που υπερασπίζονται.
Και αναφερόμαστε στο σημερινό ανυπόγραφο άρθρο της «Αυγής» που δεν διστάζει να ξεφωνίσει βουλευτές του Σύριζα που με μια σκανδαλώδη διάταξη, ή άλλως διακομματικό ρουσφέτι, βόλεψαν τους κολλητούς τους στο δημόσιο, δύο ημέρες μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

ΤΟ ΦΕΚ της κυβέρνησης που απεικονίζετε το προκλητικό προεκλογικό ρουσφέτι είναι αυτό, ενώ το δημοσίευμα για το οποίο κάναμε λόγο αναφέρει:

«Το ΚΚΕ διαψεύδει οργισμένα οποιαδήποτε συμμετοχή. Ο Πετσάλνικος μιλάει για φημολογίες. Τα δημοσιεύματα όμως επιμένουν ότι συντελέστηκε ο διορισμός στο Δημόσιο μερικών εκατοντάδων συνεργατών βουλευτών, λίγο πριν από τις εκλογές. Όχι από την πόρτα του ΑΣΕΠ, αλλά από το παράθυρο του Σιούφα. Ο οποίος κάνει ό,τι κάνει μετά από συμφωνία με τα κόμματα -πλην ΚΚΕ- που συνομολογήθηκε τον Ιούνιο του 2008. Όλα καλά, όλα ωραία και σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

Αυτά γράφονται και ξαναγράφονται. Και καθώς αχός ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν, θα περίμενε κανείς κάποιες διευκρινίσεις. Πρόκειται περί φτηνού -ή ακριβού…- λαϊκισμού ή όντως διορίστηκαν με τη μέθοδο αυτή δεκάδες άνθρωποι, ακόμα και την ημέρα των εκλογών; Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σʼ αυτό τον χορό; Συμφώνησε με τον Σιούφα και διόρισαν οι βουλευτές του συνεργάτες τους;
Αν ναι, το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με απόφαση κάποιου οργάνου; Και με ποιο σκεπτικό, με ποια επιχειρήματα, που διαφοροποιούν την αριστερά από τους άλλους, οι οποίοι το έχουν συνήθειο να διορίζουν τα «δικά τους παιδιά»;

Το πρώτο ζήτημα στην υπόθεση αυτή δεν είναι να συμφωνήσει κανείς ή να διαφωνήσει, αλλά να καταλάβει. Μάλιστα, να καταλάβει. Και η σιωπή, ακόμα κι αν δεν θεωρηθεί αμηχανία και θεωρηθεί αμέλεια, δεν βοηθάει καθόλου σʼ αυτό. Ούτε βοηθάει στις συζητήσεις, που ο ταξιτζής στριμώχνει τον άτυχο φίλο της αριστεράς – εμένα το παιδί μου σκίζεται για να περάσει τις εξετάσεις στο ΑΣΕΠ και παλεύει χρόνια και χρόνια κι εσείς χώνετε μαζί με τους άλλους τους δικούς σας στο Δημόσιο εν μια νυκτί. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά προσλαμβάνει το κύρος της αλήθειας όσο γράφονται πολλά και διάφορα -παράδειγμα το χτεσινό “Βήμα”- χωρίς ούτε φωνή ούτε ακρόαση από ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές.

Ακόμα κι αν όντως συμφώνησαν σε μια τέτοια ρύθμιση, ακόμα κι αν όντως διορίστηκαν συνεργάτες και από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποια επιχειρήματα θα έχουν γιʼ αυτό. Κάποια λογική πέρα κι έξω από τη λογική να βολέψουμε όσους «δικούς μας» μπορούμε. Θα αποφασίσει κάποιος να πει δημόσια δυο λόγια, αν όντως έγινε κάτι τέτοιο, γιατί έγινε κι αν καλώς έγινε; Παρωνυχίδα, θα πείτε. Ναι, αλλά εξ όνυχος…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *