Οι κερδοσκόποι του τρόμου

Στα «ψιλά», εφημερίδας διαβάζουμε ότι το τηλεοπτικό Γερμανικό κανάλι «Αρτε» παρουσίασε εκπομπή που είχε τίτλο: «Οι κερδοσκόποι του τρόμου».

Αναφερόταν στην «γρίπη των χοίρων» και στην εκπομπή παρουσιάστηκαν επιστήμονες που ισχυρίστηκαν ότι με τη βοήθεια των κυβερνήσεων, η νέα γρίπη δίνει στις φαρμακευτικές βιομηχανίες μια θαυμάσια ευκαιρία να ξεκολλήσουν από τα βάθη της οικονομικής κρίσης.

Ο Γερμανός καθηγητής της Φαρμακολογίας Πέτερ Σενχέφερ εξέφρασε την άποψη πως πρόκειται για μια πανδημία που είναι κατασκεύασμα των φαρμακοβιομηχανιών, πως ο εμπνευστής της είναι στέλεχος της εταιρείας Glaxo και πως η ασθένεια εξελίσσεται μέχρι τώρα τόσο ομαλά που δεν χρειάζεται εμβολιασμός.
Και ο Βόλφγκανγκ Μπέκερ-Μπρίζερ, διευθυντής του ιατρικού περιοδικού «Αrznei-Τelegramm», μίλησε ξεκάθαρα για διαπλοκή επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων.

Τι να προσθέσουμε εμείς;

Κάθε χρόνο παγκόσμια πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα. Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς. Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο. Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

Με την «Γρίπη των χοίρων όμως, δημιούργησαν παγκόσμια υστερία.
Κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταλήξουν δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των φαρμακευτικών εταιριών (καλά τι μίζες έπεσαν σε πολιτικάντηδες δεν το συζητάμε) για την προμήθεια ενός εμβολίου εντελώς άχρηστου ….
Να αρχίσουμε να μιλάμε πάλι για την φύση του καπιταλισμού;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *