Παλιά και δοκιμασμένη η συνταγή της τρομοϋστερίας

Παλιά και δοκιμασμένη η συνταγή της τρομοϋστερίας. Απροσανατολίζει τον κόσμο απ’ τα πραγματικά του προβλήματα, δημιουργεί κατασκευασμένους «εχθρούς της κοινωνίας», διευκολύνει την καπιταλιστική επέλαση.

Αφού τρομοκρατούν τον κόσμο επικαλούμενοι, τον Αλμούνια, τα «υπέρογκα ελλείμματα», το «δημόσιο τεράστιο χρέος» (ποιοι τα δημιούργησαν άραγε; Οι εργάτες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι;) προετοιμάζουν το έδαφος για να ξεκινήσουν νέα φοροεπιδρομή, κατεδάφιση κάθε εργατικού δικαιώματος, και κάθε δημόσιας ασφαλιστικής μέριμνας.

Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει την «κατανόηση» και συμπαράσταση του ΣΕΒ, των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, την υποστήριξη του πολιτικού και εκδοτικού κατεστημένου, γνωρίζει όμως ότι θα συναντήσει αντιδράσεις από την εργατική τάξη που δεν αντέχει να ανοίξει και άλλη τρύπα στο ζωνάρι.

Υπάρχει εξάλλου η νέα εργατική βάρδια και η νεολαία που γράφουν στα ούμπαλα τους τις διακηρύξεις για την «κρισιμότητα της εποχής», για «νέο ξεκίνημα» κι όλα αυτά που παπαγαλίζουν τα φερέφωνα του συστήματος.

Τι θυσία άλλωστε να ζητήσεις απ’ τον άνεργο, των εργαζόμενο των 700 ευρώ, τον νεολαίο που βλέπει το μέλλον του μαύρο κι άραχνο;

Κι αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης. Προβλέπουν «θερμές» μέρες και παίρνουν τα μέτρα τους.
Απ’ την μια σκορπούν εκατομμύρια ευρώ για να θωρακίζουν τους μηχανισμούς καταστολής τους (σε «εποχή κρίσης» όπως λένε) και από την άλλη βάζουν μπροστά τους μηχανισμούς τους για να απροσανατολίσουν την λεγόμενη κοινή γνώμη κατασκευάζοντας «αντιπάλους της κοινωνίας». Και ποιοι είναι αυτοί; Μα οι «τρομοκράτες».

Την πρώτη γεύση την πήραμε σήμερα από δημοσίευμα των «Νέων» που είναι φανερό ότι έχει προέλευση από κυβερνητικούς εγκεφάλους που επιδίδονται σε τέτοιους σχεδιασμούς:

“Είχε συμβεί αθόρυβα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, εκεί περί τα τέλη του 2005: η έρευνα για τη 17Ν και ό,τι ονομάζεται ευρύτερα «παλιά τρομοκρατία» σταμάτησε για ανεξήγητους λόγους. Φαίνεται όμως πως θα ξαναρχίσει τώρα.

Στοιχεία «ακαταμάχητα»
ΚΟΡΥΦΑΙΑ πηγή της Κατεχάκη επισημαίνει ότι «τα επιπλέον στοιχεία που είχαν προκύψει από τη συνέχιση των ερευνών μετά το 2002 για τη 17Ν και τα απομεινάρια της ιστορικής τρομοκρατίας είναι ακαταμάχητα». Προσθέτει ότι «τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στη διάθεση των διωκτικών αρχών και όχι μόνο δικαιολογούν αλλά επιβάλλουν την επανέναρξη της έρευνας, η οποία θα γίνει με ταχύτατους ρυθμούς». Οψόμεθα”.

Κάποιος πρέπει να πει στους κυβερνώντες ότι είναι καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο. Με τέτοια φτηνιάρικα κόλπα δεν θα αποφύγουν τις «άγριες μέρες» που έρχονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *