Θα κουκουλώσουν κι αυτή την δολοφονία;

Καθημερινά έρχονται νέα στοιχεία στην επιφάνεια για την δολοφονία από μπάτσους του Πακιστανού, Μοχάμεντ Καμράν. Δύσκολα θα κουκουλώσουν κι αυτή την δολοφονία, όσο και να το ήθελαν, πολιτικάντηδες, ιατροδικαστές και ανακριτές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του σημερινού «Εθνους»:

«Δύο νέες μαρτυρίες έφερε χθες στο φως η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» για την υπόθεση του νεκρού Πακιστανού, Μοχάμεντ Καμράν, που καταγγέλλεται πως ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε στο Α.Τ. της Νίκαιας.

Ο Πακιστανός Μακμπούλ Χουσεϊν, που ήταν -σύμφωνα με την Κίνηση- κρατούμενος στο Α.Τ. τη βραδιά που συνελήφθη ο Καμράν, δηλώνει: «Εφεραν τον Μοχάμεντ στο τμήμα και δεν μιλούσε. Τα ρούχα του ήταν σκισμένα, δεν φορούσε παπούτσια. Δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, ήταν σχεδόν λιπόθυμος. Επειδή δεν απαντούσε, τον χτύπησαν μπροστά μου με κλομπ και κλωτσιές. Οταν προσπάθησαν να τον μεταφέρουν, δεν μπορούσε να σηκωθεί και τον έσερναν. Δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια, ήταν παράλυτα. Τον είχαν δέσει και τον σήκωναν ψηλά».

Ενας άλλος συμπατριώτης του, ο Ουαχέντ, δήλωσε πως ο Καμράν τού διηγήθηκε κλαίγοντας ότι τον χτύπαγαν.
Αύριο η Κίνηση καλεί στις 14.00 στο Σύνταγμα σε αντιρατσιστική διαδήλωση, στις 2 Νοεμβρίου σε συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα και στις 4 Νοεμβρίου σε διεθνή αντιρατσιστική διαδήλωση (Σύνταγμα 6.00 μ.μ.)».

Ασχετα αν θα τιμωρηθούν οι συγκεκριμένοι δολοφόνοι μπάτσοι –σε κάποιες περιπτώσεις το σύστημα δεν μπορεί να κάνει αλλιώς- η νοοτροπία των κατασταλτικών μηχανισμών δεν αλλάζει με δικαστικές και υπουργικές αποφάσεις.
Μόνο το λαϊκό κίνημα μπορεί να τους δώσει το μήνυμα στους μπάτσους και στην πολιτική τους ηγεσία ότι τρομοκρατημένους και άβουλους πολίτες δεν μπορεί να δημιουργήσουν όσα μέσα και τρόπους χρησιμοποιήσουν.

Υ.Γ. Οποια εξέλιξη προς τον εντοπισμό ενόχων και να έχει η συγκεκριμένη περίπτωση ανακύπτει ένα βασικό ερωτηματικό: Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του Πακιστανού, η μπασκηναρία με ανακοίνωση της μιλούσε ότι ο θάνατος του μετανάστη οφειλόταν σε παθολογικά αίτια ενώ ο ιατροδικαστής που έκανε την νεκροτομή έβγαλε πόρισμά που απέδιδε τον θάνατο του σε οξύ πνευμονικό οίδημα.

Θα αναζητηθούν ευθύνες απ’ αυτούς; (Ε. γράφουμε και καμιά μαλακία….)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *