Δυο μέτρα και δυο σταθμά

Αν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης οι ίδιοι αστυνομικοί με τον ίδιο αυθαίρετο τρόπο, την ίδια βιαιότητα και τον ίδιο τσαμπουκά της εξουσίας, έκαναν μαζικές προσαγωγές νεαρών ή μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπων στα Εξάρχεια, στην καλύτερη περίπτωση η είδηση να φιλοξενούνταν σε ελάχιστα έντυπα.

Ως εκεί θα έφτανε. Ωστόσο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έγιναν προσαγωγές κάποιων από τους αποκαλούμενους επώνυμους και μάλιστα μερικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε η υπόθεση απέκτησε διαφορετική διάσταση. Πολύ μεγαλύτερη, με εκτενέστατη δημοσιοποίηση, με καταγγελτικές αναφορές, με υπουργικές συγγνώμες, μέχρι και σε παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας έφτασε!

Δυο μέτρα και δυο σταθμά. Δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο, βέβαια. Αν εκπροσωπείς κόμμα, και μάλιστα κοινοβουλευτικό, αν είσαι δημοσιογράφος, αν ανήκεις στους προβεβλημένους, οι πιθανότητες να υποστείς ταπεινωτικούς ελέγχους από την αστυνομία είναι ελάχιστες. Ακόμα και στην περίπτωση που συμβεί αυτό, ο υπουργός (όπως στην προκειμένη περίπτωση ο Μ. Χρυσοχοΐδης) θα ζητήσει συγγνώμη και θα καρατομήσει τον αρχηγό της αστυνομίας.

Κι όμως τα Εξάρχεια έχουν μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή εδώ και περίπου δέκα ημέρες. Οι δυνάμεις καταστολής βρίσκονται συνεχώς εκεί, πραγματοποιούν τους ίδιους εξευτελιστικούς ελέγχους σε οποιονδήποτε, μπουκάρουν σε μαγαζιά και μαζεύουν όποιον θεωρούν ύποπτο, ασκούν ψυχολογική βία σε δεκάδες περαστικούς ή μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Κι όμως δεν είδαμε ούτε τα κόμματα της Αριστεράς να καταγγέλλουν το φαινόμενο ούτε τα κανάλια να προβάλλουν ως πρώτη είδηση το θέμα ούτε τον κ. Τσίπρα να οργανώνει ειδική συνέντευξη Τύπου…

Γιάννης Παντελάκης- “Ελευθεροτυπία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *