Ένας πρώτος απολογισμός της μάχης.

Αριστεροί θάρρος. Δώσαμε ένα έναν έντιμο και σκληρό αγώνα. Το αποτέλεσμα μπορεί εκ πρώτης όψεως να ευνοεί το δοσίλογο Σαμαρά, αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Έχουμε λοιπόν τα εξής. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ήταν αναμενόμενο ανέβασε το ποσοστό του. Και αν προσέξει κανείς, θα παρατηρήσει ότι στην επαρχεία, στους νομούς εκτός Αττικής, είναι πλέον δεύτερος. Στους περισσότερους νομούς στις προηγούμενες εκλογές έρχονταν δεύτερο το ΠΑΣΟΚ.  Αυτό δείχνει ότι υπάρχει πλέον ένας ισχυρός πόλος αντιπολίτευσης.

Και αυτή είναι η λέξη κλειδί. Αντιπολίτευση. Αν νομίζει ο Σαμαράς ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική της χρεοκοπίας χωρίς αντιστάσεις, είναι βαθιά νυχτωμένος. Η νέα δημαγωγία έχει ποσοστό χαμηλότερο του 33%. Που πάει να πει ότι τα 2/3 του λαού δεν θέλησαν τον προδότη. Ο νόμος του Προκόπη, η νοθεία με τους προεκλογικούς διορισμούς, ο φόβος, η προπαγάνδα, οι εκβιασμοί, είχαν σαν αποτέλεσμα την αλλοίωση της πραγματικής θέλησης των πολιτών.

Παρόλα αυτά ο λαός, αυτό το 30% που ψήφισε το μνημόνιο, έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος. Υπέκυψε στις εντολές των ξένων και ψήφισε τον υπηρέτη τους. Τα λάθη πληρώνονται ακριβά. Το συγκεκριμένο θα πληρωθεί στα ταμεία της ΔΕΗ, στις εφορίες, στις τράπεζες. Τότε θα καταλάβεις συνταξιούχε τι εστί ΕΕ και πως για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, θα θυσιάσεις σύνταξη, μισθό, θα δεις τα παιδιά σου άνεργα.

Η Αριστερά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για καλύτερο κόσμο. Μάλιστα δεν πρέπει να δοθεί ούτε δευτερόλεπτο χάρητος, αφού ο Σαμαράς θα συνεχίσει την ίδια πολιτική της ύφεσης. Οφείλω να πω, ότι έπεσα έξω στις εκτιμήσεις μου. Άλλοι σύντροφοι έπεσαν πιο κοντά στο αποτέλεσμα. Ήλπιζα ότι η ελπίδα θα νικούσε τον πανικό.

Ο αγώνας συνεχίζεται σκληρότερος. Η νίκη του συστήματος είναι προσωρινή. Πολύ σύντομη και πύρρειος. Θα είμαστε στο δρόμο, στην δουλεία, παντού, έτοιμοι να υπερασπιστούμε δικαιώματα, έτοιμοι να αγωνιστούμε για το μέλλον. Και θα νικήσουμε. Ο λαός σύντομα θα καταλάβει το λάθος του και θα το διορθώσει, όπως κατάλαβε το βρώμικο ρόλο του Παπανδρέου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντρόφους, που αντισταθήκαν στα ψέματα, τη δημαγωγία, τις βίαιες επιθέσεις. Είμαστε περήφανοι, γιατί τους τρομάξαμε. Χρησιμοποίησαν κάθε δυνατό μέσο, ύβρεις, λυκοσυμμαχίες, ψευτοδιλήμματα, απειλές. Παρόλα αυτά η Αριστερά άντεξε.

Όσον αφορά τα ποσοστά τώρα. Τα μικρά κόμματα που έμειναν εκτός βουλής έπεσαν πολύ. Αναμενόμενο, σε εκλογές που επικρατεί πόλωση. Είναι πράγματι κρίμα να μην υπάρχει ένα κόμμα σαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην βουλή και να υπάρχουν άλλοι.

Η ΔΗΜΑΡ κράτησε το ποσοστό της. Ο Κουβέλης έχει να επιλέξει αν θα συμμετέχει σε μνημονιακή κυβέρνηση, καθώς και το είδος της αντιπολίτευσης. Πιστεύω ότι η στάση του στο εξής θα είναι καθοριστική για την επιβίωση του κόμματος του.

Σταθεροί και οι ναζί. Οι ψήφοι δώρο προς τη ΝΔ ισοσκελίστηκαν με τις ψήφους από το ΛΑΟΣ που ουσιαστικά διαλύθηκε. Επειδή θα αποθρασυνθούν, ας είμαστε σε επιφυλακή. Δεν θα επιτρέψουμε σε μια συμμορία να χτυπά αθώους.

Η πτώση Καμμένου είναι αναμενόμενη λόγω του διπολισμού. Άλλοι επέλεξαν τη ΝΔ και άλλοι ψήφισαν αντιμνημονιακά.  Εν τούτοις το ποσοστό του επιτρέπει να παίζει ρόλο στην διαχείριση της γαλάζιας πολυκατοικίας. Δεν θα βιαζόμουν να τον χαρακτηρίσω χαμένο από τις εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει. Ναι ξέρω, είναι διψήφιο το ποσοστό και σχετικά σταθερό, με μικρή πτώση. Όπως όμως είπα, στους περισσότερους νομούς ήταν δεύτερο, τώρα είναι τρίτο. Το πράσινο εξαφανίστηκε από το χάρτη. Και είναι βαθύτατα διχασμένο. Ο Βενιζέλος θα προσπαθήσει να τα φορτώσει στον Παπανδρέου. Ο οποίος θα αντεπιτεθεί. Εκείνο που ένωνε το ΠΑΣΟΚ ήταν η εξουσία. Αν όμως σχηματίσει κυβέρνηση με Σαμαρά, τότε θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική. Ο λαός θα είναι αμείλικτος σε νέα μέτρα. Δε θα περάσουν. Θα καταντήσει Καρατζαφέρης.  Αν δεν συμμετάσχει στην κυβέρνηση (το βρίσκω δύσκολο αυτό), θα απομονωθεί και θα απομακρυνθεί από την εξουσία.

Το που θα στραφούν οι ψηφοφόροι του εξαρτάται από την πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Επειδή θα έρθουν νέα μέτρα, από τη ΝΔ με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι σύντομα θα διαλυθούν και ότι θα στραφούν μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ θέλει κάποια προσοχή από τη μεριά του Τσίπρα. Καλό είναι να δέχεσαι απλό κόσμο. Κακό είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κολυμπήθρα για τα πράσινα λαμόγια. Πιστεύω όμως ότι αυτός ο κίνδυνος είναι μικρός. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι προσεχτικά.

Η νέα δικτατορία βγήκε με κλεμμένους και δανεικούς ψήφους. Η άνοδος είναι αποτέλεσμα επικοινωνιακού ψυχολογικού πολέμου, ρουσφετιών και οφείλεται σε γενικότερη ανακατάταξη των δυνάμεων της δεξιάς. Να δείτε γαλανά γίδια, τι σόι επαναδιαπραγμάτευση θα κάνει ο σαμαράς. Όταν συνεχιστεί το γδάρσιμο, η τουλάχιστον η απόπειρα γδαρσίματος, τότε ο κόσμος θα αναζητήσει διέξοδο. Και η Αριστερά θα είναι δίπλα στον άνεργο, στο φτωχό, στον εργαζόμενο, στον συνταξιούχο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεν δεύτερος αλλά πανίσχυρος. Το σύστημα λύσσαξε. Θέλει να τον βάλουν σώνει και καλά σε μνημονιακή κυβέρνηση. Κάντε όνειρα καθάρματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει σκληρή αλλά εποικοδομητική αντιπολίτευση. Φυσικά η Αριστερά (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, εξωκοινοβουλευτικοί, Αναρχικοί) δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια της ανωμαλίας. Συνενόχους από την Αριστερά δε θα κάνετε. Θα μας βρείτε πάλι απέναντι σας.

Το ΚΚΕ. Με στενοχωρεί η πτώση. Δεν δικαιολογείται, ούτε ιστορικά, ούτε εξ αιτίας της πόλωσης. Ήταν μεγάλο λάθος του λαού, να μη δώσει περεταίρω ισχύ σε ένα κόμμα που μάχεται την ΕΕ. Πολύ σύντομα, δυστυχώς για όλους μας, θα φανεί τι σημαίνει ΕΕ και ποια τα ανταλλάγματα του ευρώ. Για εμάς τους κομμουνιστές, ο κόσμος δεν αλλάζει με εκλογές. Παρόλα αυτά, θα ήταν χαστούκι για την ακροδεξιά πολιτική, η ενίσχυση ενός κόμματος που και συνεπές είναι και έχει αγωνιστεί όσο κανείς για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα το αναλύουν διεξοδικά στο κόμμα. Και θα βγάλουν τα συμπεράσματα. Είμαι αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα αυτό θα είναι παροδικό. Ο πόλεμος των ξένων και ντόπιων συμφερόντων έκανε ζημιά. Εντούτοις ο αγώνας μας θα είναι επίμονος και συνεχής. Στο τέλος εμείς θα είμαστε νικητές.

Αναρτήθηκε από mitsos175

0 απαντήσεις στο “Ένας πρώτος απολογισμός της μάχης.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *