Φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Μετά από τις δεξιές φυλλάδες, «Αδέσμευτος Τύπος» και «Απογευματινή» που πρόβαλλαν πρωτοσέλιδα το Πασοκικό καραγκιοζλίκι περί «αξιοκρατικών προσλήψεων μέσω Ιντερνέτ» επανέρχεται στο ίδιο ζήτημα και το άκρως φιλοκυβερνητικό σημερινό «Πρώτο Θέμά»:
«Σοβαρό θέμα εγείρει για την κυβέρνηση και τις διακηρύξεις της περί διαφάνειας και αξιοκρατίας η επιλογή του πρώτου γενικού γραμματέα υπουργείου. Η γνωστοποίηση της τοποθέτησης του κ. Γιώργου Δημήτραινα στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης φαίνεται πως αρχίζει να θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των διακηρύξεων της κυβέρνησης ότι θα επιλέξει τους «άριστους και όχι τους αρεστούς», γράφει.

Φαίνετε ότι οι επικοινωνιολόγοι του κυβερνητικού επιτελείου είναι για τα πανηγύρια. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις αυτές τις πρωτοβουλίες που εκθέτουν χωρίς κανένα λόγο το ξεκίνημα της νέας κυβέρνησης;

Σκασίλα σε μας αλλά εδώ που τα λέμε κανένας δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει την κυβέρνηση αν διόριζε στις θέσεις πολιτικής ευθύνης πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης της.
Ετσι γινόταν και έτσι θα γίνετε πάντα. Αλλωστε πώς θα προωθούσε την κυβερνητική πολιτική ένα πρόσωπο που δεν πιστεύει σ’ αυτή;

Τουλάχιστον ο Γ. Παπακωνσταντίνου κράτησε την σοβαρότητα του αφού απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο περιθώριο του Ecofin στο Λουξεμβούργο είπε τα πράγματα με το όνομα τους: «Εχουμε την διάθεση να βρούμε τους καλύτερους. Είναι όμως εξίσου προφανές ότι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν πρέπει να συμφωνούν με τις γενικές προγραμματικές κατευθύνσεις που θέλουμε να υλοποιήσουμε ως κυβέρνηση».

Το αυτονόητο είπε ο Πασόκος υπουργός και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς γ’ αυτό.
Τα κυβερνητικά στελέχη και τα δημοσιοκαφρικά τους φερέφωνα που μας πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες τόσες μέρες καλά θα κάνουν να καταπιούν την γλώσσα τους μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *