Ποιός δέχτηκε πόλεμο τελικά;- Ο Συριζα ή το ΚΚΕ;

Του Γιώργου Σαρρή

Αξίζουν συγχαρητήρια στα ΜΜΕ για το κατόρθωμά τους να δημιουργήσουν ένα δίπολο με 2 κόμματα του 30% μέσα σε ένα μήνα. Γιατί βέβαια δεν θα υπήρχε κανένας δικομματισμός και κανενα δίπολο με 17% και 19% που ήταν το αρχικό αποτέλεσμα του Μαίου που σίγουρα παρ’ότι κι αυτό ήταν αποτελεσμα πίεσης , σιγουρα ήταν πιο αυθεντικό από το εκβιαστικό του Ιουνίου.

Το να δέχονται αυτοί που τους βολεύει αυτή την κατάσταση, που δημιουργήθηκε και που θα γίνει προσπάθεια να επιβληθεί, και συγχρόνως να θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντικούς εκπρόσωπους της δημοκρατίας, της πολυφωνίας και της πολυχρωμίας ενάντια στο μονολιθικό ΚΚΕ απλά δεν κολλάει πια καθόλου. Το κακό είναι βεβαια ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο την δέχονται αλλά την σπρώχνουν και στα άκρα.

Δεν είναι καθόλου λίγοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που λένε οτι το ΚΚΕ τους στέρησε την πρωτιά!
Τι εννοούν δηλαδή; Μα τι άλλο; Οτι το ΚΚΕ θα έπρεπε λίγο πολύ να σταματήσει να υπάρχει μέχρι να σώσει τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ! Οχι άλλους σωτήρες παιδιά. Ελεος, δώσαμε! Οπως σωστά είπε και η Α.Παπαρήγα ο λαός δεν έχει ανάγκη απο σωτήρες, Μόνος του θα σωσει τον εαυτό του”

Βέβαια κι αν ακόμη το ΚΚΕ έχανε κι άλλο ένα 2% κάτω από την τρομερή πίεση που δέχτηκε από την “πρόταση συνεργασίας”, που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά πρόταση προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να εγκαταλείψουν το κόμμα τους, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε και πάλι μικρότερο ποσοστό από τη ΝΔ(ηταν τελικά 2,7% πίσω), το δε ΚΚΕ δεν θα είχε κανενα βουλευτή για να του τσοντάρει κι επομένως δεν θα του “χρησίμευε” σε τίποτα. Ολο αυτό λοιπόν δεν έχει κανενα απολύτως νόημα  εκτός από το να πυροβολεί  το ΚΚΕ για τους γνωστούς λόγους αγάπης.

Θα έπρεπε λοιπόν τα στελέχη του ΣΥριζα να εξηγήσουν στους εαυτούς τους πρώτα και μετά στους άλλους τι ακριβώς θέλουν. Ειναι εντελώς αδιανόητο ένα κόμμα του 4% να επταπλασιάζει(7φορές!)  μεσα σε 2-3 μήνες τη δύναμή του και να “απαιτεί” να ειχε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό εξαφανίζοντας αν γίνεται όχι μόνο κόμματα αλλά και εντελώς διαφορετικές απόψεις! Αυτό δε λέγεται δημοκρατία αλλά μαλλον για το αντίθετό της μοιάζει.

Εννοείται βεβαια ότι και αυτό που λένε (οτι το ΚΚΕ τους στερησε την κυβέρνηση) δεν το πιστεύουν γιατί και οι τρελοί ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακουφίστηκε που δεν κέρδισε τις εκλογές. Δεν υπάρχει κανεις λογικός άνθρωπος, ακόμη και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που να πιστεύει πραγματικά οτι μπορούσε ο Συριζα να κυβερνήσει. Ενοιωθαν απόλυτα αγχωμένοι αν όχι τρομοκρατημένοι -και δεν το λέω καθόλου κακοπροαίρετα αλλά το θεωρώ απόλυτα λογικό- μπροστά στην προοπτική του να βρεθούν τόσο γρήγορα και τόσο ξαφνικά στην κυβερνηση για να αντιμετωπίσουν μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Και μάλιστα με ένα ποσοστό που αποτελούνταν από ψηφοφόρους άλλων που δεν τους είχαν βεβαια και τόση εμπιστοσύνη, με οργανώσεις που αντιστοιχούσαν σε ένα ποσοστό  της τάξης του 4% και καθόλου του 30% και με 12 συνιστώσες που είχαν λίγο πριν διαφορές σε πολύ βασικά ζητήματα όπως είναι το θεμα της ΕΕ και του ευρώ!

Στο ερώτημα πόσο κοντα αισθανεστε με το κόμμα που ψηφίσατε οι απαντήσεις για ΝΔ και Συριζα έδιναν κατω από 50%, που σημαίνει οτι  πολύ εύκολα θα μπορούσαν να τους εγκαταλείψουν ή να μην τους στηρίξουν σε μια ενδεχόμενα δύσκολη επιλογή για την οποία φυσικά κανείς δεν τους είχε ετοιμάσει..

Γιατί λοιπόν συνεχίζουν όλη αυτή την επίθεση στο παρασκήνιο πιά; Οι χυδαίοι σχολιασμοί περι Ιεχωβαδων του ΚΚΕ και τα “Περιττός ο Περισσός” δείχνουν το ειλικρινές κλίμα “φιλίας”  που προβλήθηκε πράγματι πολύ επιτυχημένα στα ΜΜΕ με τη βοήθεια φυσικά των τηλεπερσόνων που δεν έχαναν ευκαιρία να καταδικάζουν το ΚΚΕ έμμεσα ή άμεσα η απλά να το χλευαζουν χωρις καν να μπαίνουν στον κόπο να βρουν επιχειρήματα.. Αντίθετα το ΚΚΕ δεν μπόρεσε να κρύψει το θυμό του για το ντου που γινόταν στο ίδιο και στους ψηφοφόρους του με όλα τα μέσα και έχασε επικοινωνιακά σ’ αυτόν τον πολεμο.

Και μια που μιλήσαμε για πολεμο ας σκεφτούμε το εξής. Αν δεν κάνω λάθος όταν ψάχνουμε να βρούμε ποιός δεχτηκε τα πυρά ακολουθούμε την κόκκινη γραμμή στο χώμα.
Εκ του αποτελέσματος λοιπόν ποιος προκύπτει ότι δέχτηκε πόλεμο τελικά αυτες τις λίγες εβδομλαδες των μεγάλων ανατροπών;
Αυτός που πήγε από το 8% των γκάλοπ στο 16,5% κι από εκεί στο  27,5% ή αυτός που έπεσε από το 8,5% στο 4,5%
Χασαμε 4% των ψηφοφόρων όχι το 100% του μυαλού μας.
Πραγματικά, μετα από όλα αυτα τι θα κάνουν; Θα ξανατείνουν “χείρα συνεργασίας προς τους αγωνιστές του ΚΚΕ”; Προσοχή μόνο στο σανίδι που βαδίζουν, γιατί και κούφιο είναι, και παλιό, αλλά κι  όσο επιμένουν να βαδίζουν  διαρκώς προς την ίδια επικίνδυνη μεριά στο τέλος θα καταφέρουν να τους έρθει στο κεφάλι.

0 απαντήσεις στο “Ποιός δέχτηκε πόλεμο τελικά;- Ο Συριζα ή το ΚΚΕ;”

  1. καλά εντάξει… πολλοί πιστεύαμε ότι το κκε είναι μονολιθικό και έχει Ιαχωβάδες ακόμα και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 4% Δεν είναι θέμα πολέμου – ή ακόμα και αν είναι – είναι περισσότερο θέμα νοοτροπίας του ΚΚΕ.
    Πάντως τα μμε και οι καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις δεν ξεχνούν να εξάρουν την σταθερότητα και την καθαρότητα των θέσεων του ΚΚΕ… μήπως να μας προβληματίσει…;
    Μη θυμηθώ και το Δεκέμβρη του ’08 τώρα, εκεί κι αν είχε τα μμε και όλο το πολιτικό κατεστημένο στο πλευρό του..που το θυμήθηκα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *