Η Ανανεωτική Αριστερά ξαναπιάνει τη μύτη της…

Διαβάζουμε στην σημερινή (19/6/2012) ΑΥΓΗ, σελίδα 12:

Κ. Χατζημπίρος: Τιμή σε όσους ΔΗΜΑΡίτες ψήφισαν Ν.Δ.!

Το ακόλουθο μήνυμα φέρεται να εστάλη από τον Κίμωνα Χατζημπίρο μέσα από την ηλεκτρονική λίστα επικοινωνίας του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜ.ΑΡ.:

 «Δεν περισσεύει η χαρά για το εκλογικό αποτέλεσμα, κυριαρχεί όμως μια απέραντη ανακούφιση που γλυτώσαμε το χειρότερο. Απεφεύχθη ο επερχόμενος αιφνίδιος θάνατος και δόθηκε στον τόπο παράταση ζωής μερικών μηνών τουλάχιστον, η οποία ίσως αποδειχθεί σωτήρια. Τη στιγμή αυτή οφείλουμε να τιμήσουμε νοερά εκείνους τους προοδευτικούς πολίτες που, κλείνοντας τη μύτη πίσω από το παραβάν, επέλεξαν με φρίκη το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ήταν μια πράξη γενναιότητας και πολιτικής υπευθυνότητας.

Ας κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι ό,τι χρειάζεται, ώστε να μην το μετανιώσουν.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Κίμων Χατζημπίρος»

Υπάρχει ένα πολιτικό πρόβλημα όταν διαπιστώνεται με ποιο τρόπο αξιοποιούνται η ΔΗΜ.ΑΡ. και οι τεχνολογικές υποδομές της από στελέχη του ευρύτερου πολιτικού χώρου της (υπενθυμίζουμε ότι ο

Κ. Χατζημπίρος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων υποστηριζόμενος από την ΔΗΜΑΡ).

Όμως το κύριο πολιτικό πρόβλημα που προκύπτει από το ηλεκτρονικό μήνυμα είναι πως στο πλαίσιο μιας ακραίας αντιΣΥΡΙΖΑ γραμμής (που υπάρχει μέσα στη ΔΗΜ.ΑΡ.) ζυμώνονται οι πολίτες για να

στηρίξουν και να ψηφίσουν τον κοινό, υποτίθεται, αντίπαλο, τη Δεξιά.

 

Έτσι λοιπόν… «Τη στιγμή αυτή οφείλουμε να τιμήσουμε νοερά εκείνους τους προοδευτικούς πολίτες που, κλείνοντας τη μύτη πίσω από το παραβάν, επέλεξαν με φρίκη το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ήταν μια πράξη γενναιότητας και πολιτικής υπευθυνότητας.»

Είχαμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση για αυτή τη μορφή ενσυνείδητης αυτομείωσης στην προσπάθεια προώθησης μιας επιθυμητής εκλογικής στάσης που όμως σοκάρει αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται:

Πρόσφατο τέλος παράδειγμα, ο δεύτερος γύρος των τελευταίων δημοτικών εκλογών. Σε ψηφοφόρους της έρημης της Αριστεράς διακινήθηκε ευρέως το ακόλουθο sms: «Πιάσε τη μύτη / βάλε μαντήλι/ κλείσε τα μάτια/ και ρίξε Καμίνη…».

Δεν φανταζόμασταν όμως τότε ότι η …ανανέωση έχει τόσο προχωρήσει! Ως πότε παιδιά θα ψηφίζετε με το χέρι στη μύτη; Άλλωστε θάπρεπε να το έχετε καταλάβει εκεί στη ΔΗΜΑΡ: Όπως λέει η λαϊκή σοφία, «Το Ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *