ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: «Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ»

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ:  «Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ» – ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σύμφωνα με τα συνεχή δημοσιεύματα στον καθεστωτικό τύπο και στα  blogs,  ο ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος, είναι «ο καλύτερος υπουργός που έχει περάσει από το Πεντάγωνο». Οι ιδανικές σχέσεις που διατηρεί με τη Χρυσή Αυγή και το σύνολο της Ακροδεξιάς, με την οποία χαιρετίζεται αυτός μόνος στη Βουλή, όταν δεν υπερασπίζει τους παρανομούντες ΟΥΚάδες στα Ναυτοδικεία, το πατερναλιστικό προφίλ έναντι των ένστολων που καλλιεργεί συστηματικά, η εικόνα του αποφασισμένου «Τουρκοφάγου»,  που τολμά να τα βάλει ακόμη και με τη  Τρόικα, είναι τα διαπιστευτήρια που κουβαλά διεκδικώντας είτε την παραμονή του στο ΥΕΘΑ είτε τη μεταπήδηση του στην ΕΥΠ, ως επικεφαλής. Δεν είναι και μικρό πράγμα. Ένας απόστρατος που αφού διαπραγματεύτηκε την κάθοδο του στις εκλογές της 6ης Μαΐου με τη  ΝΔ και το ΛΑΟΣ, ανεπιτυχώς τελικά, αφού κανένας δεν του εγγυήθηκε την εκλογή, να πιάνει την ευκαιρία της ανάληψης καθηκόντων στην προσωρινή κυβέρνηση του Πικραμμένου, διεκδικώντας λαμπρό πολιτικό μέλλον: PRESSING, METRO, DEGENCENET.GR κλπ., ακόμη και το Γεράκι του Αιγαίου (οι γνωστές φασιστικές πολιτοφυλακές που εκπαιδεύονται στην ένοπλη καταστολή των κοινωνικών κινημάτων και της αριστεράς) απαιτούν την παραμονή του στο Πεντάγωνο και γιατί όχι, την Πρωθυπουργοποίηση του!!!

Όμως όλοι κρινόμαστε από τα έργα μας. Πολλοί περισσότερο από το αν τηρούμε τις υποσχέσεις που δίνουμε, αν εφαρμόζουμε αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Φραγκούλης Φράγκος αποδείχτηκε ότι δε τηρεί το λόγο του. Σε μια ΝΔ του Σαμαρά, που μόλις κέρδισε τις εκλογές, ξεχνά τις δεσμεύσεις επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ο Φραγκούλης Φράγκος αναλαμβάνει να κάνει τη βρώμικη δουλεία, βγάζοντας από τη δύσκολη θέση την νέα άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Σε μια γεμάτη υποκρισία δήλωση του ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκο «εκφράζει την ευαρέσκεια του για την αυταπάρνηση του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού των πυροσβεστικών αεροσκαφών της 355ης Μ.Τ.Μ. [.] Οι Ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τη διάθεση τους για κοινωνική προσφορά και την αφομοίωση τους στην αποστολή και το έργο τους όπως επιτάσσεται από το Σύνταγμα».

Η κενολογία του ΥΕΘΑ Φράγκου συναγωνίζεται το επικίνδυνο κενό που δημιούργησε στις Πυροσβεστικές δυνάμεις το έργο του. Μπορεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση να βρίσκει 10.3 εκατ. ευρώ για να αγοράσει Ολλανδικά πυρομαχικά για τα Γερμανικά  Leopard, αλλά αδυνατεί να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για την πρόσληψη πυροσβεστών. Επίσης, η απόφαση του ΥΕΘΑ να ανατρέψει την απόφαση για την σύμβαση για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα (που είχε αποφασίσει μετά από την συμφωνία του υπουργού ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοϊδη και της ΕΥΠ) , προφασίζοντας εθνικούς κινδύνους από τη δράση της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας, δεν συνοδεύτηκε από την υπογραφή σύμβασης με άλλη εταιρεία. Έτσι, Αττική, νησιά, Πελοπόννησος αφέθηκαν αβοήθητες στην πύρινη λαίλαπα καθώς ελικόπτερα δεν υπήρχαν, ενώ εξαιτίας των δραματικών περικοπών του Μνημονίου, ετοιμοπόλεμα είναι μόλις τα 9 από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη, με τους μηχανικούς να παλεύουν να τα κάνουν 15!

Και μερικοί άθλιοι μιλιταριστές, εκπρόσωποι πολεμικών βιομηχανιών συνεχίζουν να θέτουν το δίλημμα «κανόνια ή βούτυρο», αδιαφορώντας για το αν καταστρεφόμαστε και πτωχεύουμε ως κοινωνία εξαιτίας της ταξικής πολιτικής τους. Αυτοί να είναι καλά, οι μίζες, οι off shore και τα κέρδη τους.

Επίσης, θαυμάστε: Χθες το βράδυ και ενώ τα αστικά κόμματα εξουσίας διαπραγματεύονται για τον σχηματισμό κυβέρνησης, γίνεται διυπουργική σύσκεψη μεταξύ των υπουργών Παιδείας, Εθνικής Άμυνας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αποφασίζει την επιπλέον μείωση των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές κατά 5%, δηλαδή περίπου 60 άτομα.  Το ρεπορτάζ, αποκαλύπτει ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ, A.Σαμαράς, ήταν ενήμερος και συμφώνησε!

Αξίζει όμως να θυμηθούμε ότι όλο το πολιτικό προφίλ του «πατριώτη και ανυποχώρητου» Φραγκούλη Φράγκου στήθηκε στη θυματοποίηση του και πιο συγκεκριμένα ότι αποστρατεύτηκε μαζί με δεκάδες άλλους άξιους αξιωματικούς γιατί αντιστάθηκε στην αναδιοργάνωση και στον περιορισμό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα επιχειρούσαν οι «υποταγμένοι στις Βρυξέλες και ριψάσπιδες»  Γ.Παπανδρέου-Π.Μπεγλίτη, που «ως κοσμοπολίτες αδιαφορούν για τους εθνικούς κινδύνους από την τουρκική επιθετικότητα»! Που καταστρέφουν το έθνος-κράτος.

Τώρα λοιπόν, γιατί γίνεται αυτή η μείωση των εισακτέων, που εντάσσεται σε αυτούς ακριβώς τους σχεδιασμούς που κατήγγελλε ο Φραγκούλης Φράγκου;   Τι άλλαξε τώρα και εγκρίνεται η μείωση; Γιατί γίνεται εσπευσμένα, λίγες ώρες πριν τον σχηματισμό κυβέρνησης; Αφού πρόκειται για μια τόσο σημαντική απόφαση, γιατί δεν λαμβάνεται από την κυβέρνηση που σχηματίζεται μετά την πρόσφατη έκφραση της λαϊκής βούλησης και της τρομοκρατίας που άσκησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, καθεστωτικά ΜΜΕ, αλλά και ο ίδιος ο Φραγκούλης Φράγκος, με τη διαρροή των «απόρρητων» σχεδίων καταστολής από τον Στρατό των συμμοριών με τα 10.000 καλάσνικοφ που θα ξεχύνονταν σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ και της σίγουρης Χρεωκοπίας;

Να θυμίσουμε μήπως τι έγραφε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (10/6-2012); «Για τις έντονες πιέσεις ώστε να υπάρξει μείωση των εισακτέων που ασκούσαν οι υπηρεσιακοί υπουργοί Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ευαγγελία Κιάου και Παύλος Αποστολίδης, οι οποίες προκάλεσαν προβληματισμό και έντονη ανησυχία στον ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκο, που επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Πάνο Πικραμμένο απειλώντας με παραίτηση. Μήπως, ότι ο ίδιος Φράγκου σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το ίδιο θέμα, απέκλειε την νέα μείωση παραδεχόμενος όμως ότι «οι εισακτέοι έχουν μειωθεί ήδη από τους περίπου 1500 σε 1200. Άλλη μείωση δεν μπορεί να γίνει»!

Η εσπευσμένη απόφαση του ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκου βολεύει την αισχρή συγκυβέρνηση που είναι θέμα ωρών και τον επόμενο ΥΕΘΑ. Ξαναδιαβάζουμε λοιπόν: «Η Τρόικα θέλει μείωση εισακτέων σε ΕΛ.ΑΣ. και Ένοπλες Δυνάμεις-Αντιδρούν Αβραμόπουλος και Παπουτσής. Η αναλογία 1/5 για τους προσλαμβανόμενους και τους αποχωρούντες θέλει να ισχύσει η Τρόικα και στις Ε.Δ. και την ΕΛ.ΑΣ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός διότι η εν λόγω κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων είχε εξαιρεθεί ρητά από τις μειώσεις εργαζομένων. Αυτή η απόφαση αφορά και στον αριθμό των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές αποτελώντας ωμή παρέμβαση στην άμυνα της χώρας.[.] Πέρυσι, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υποστήριξε τη μείωση κατά 10% των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. Ωστόσο, η Τρόικα ζητά στο δικό της δεκάλογο μείωση στους εισακτέους των στρατιωτικών σχολών της τάξης του 60%. Οι απαιτήσεις της Τρόικας συνάντησαν την άμεση αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου».

Τώρα όμως ο Φραγκούλης Φράγκος τους λύνει τα χέρια. Τελικά ποιος είναι ο πραγματικός Φραγκούλης Φράγκου; Αυτός που παρουσιάζουν τα δημοσιεύματα που τον λιβανίζουν ή ο πολιτικός που διεκδικεί να γίνει βουλευτής των ΝΔ-ΛΑΟΣ και υπουργός στις κυβερνήσεις που θα εφαρμόσουν με τον πιο απαράκλητο τρόπο  τα Μνημόνια και την άγρια πολιτική περικοπών-ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας-φτωχοποίησης όλου του κόσμου της εργασίας; Τα έργα του πάντως θυμίζουν πολιτικό-υπηρέτη της Μέρκελ, των  τραπεζών και των τοκογλύφων. Πέρα όμως από το πρόσωπο υπάρχει και η πολιτική. Συμπεραίνουμε ότι το σχέδιο αναδιοργάνωσης των Ε.Δ. που παρουσίασαν οι Γ.Παπανδρέου-Π.Μπεγλίτη αποτελεί συνολικότερη επιλογή. Αυτό αποδεικνύει η έναρξη κλεισίματος άχρηστων στρατοπέδων, η παύση πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ. και το σταδιακό πέταγμα τους από τον Στρατό μέσω των εξετάσεων, ο περιορισμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, η πολιτική συμφωνία όλων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Καμμένος-Χρυσή Αυγή-ΣΥΡΙΖΑ στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας στο 12μηνο. Πολιτική επιλογή που σημαίνει μείωση του Στρατού στα βόρεια σύνορα, αναμφισβήτητη συμμετοχή σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ (με εξασφαλισμένη την απόλυτη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ).

Στο στημένο επομένως παιχνίδι εμπλέκεται και η Χρυσή Αυγή. Με την καλλιέργεια του μιλιταρισμού και εθνικισμού θα επιχειρήσει να ματαιώσει τις όποιες αντιδράσεις στην αύξηση της θητείας και θα παίξει ρόλο στο παραμύθιασμα της νεολαίας για να πάει φαντάρος στα 18 και να συμμετέχει ενεργά στις κάθε είδους Εθνοφυλακές-φασιστικές Λέσχες Εφέδρων και Πολιτοφυλακές. Η Χρυσή Αυγή έχει αποδεχτεί την απόλυση των ΕΠ.ΟΠ. και από αυτή την εφεδρεία θα επιχειρήσει να προσλάβει τα μέλη των Φασιστικών Πολιτοφυλακών-Ιδιωτικής Security που θα δημιουργήσει, εκμεταλλευόμενη το φόβο, την ανασφάλεια για την έξαρση της εγκληματικότητας που και η ίδια καλλιεργεί (ας θυμηθούμε και τα σχέδια της Ελληνικής Πολιτοφυλακής!).

Αντικειμενικά, προκύπτει το ερώτημα: ποιος είναι ο ορίζοντας της ελληνικής αστικής πολιτικής; Ουσιαστικά θέλει την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, εκμεταλλευόμενη κυρίως την νεολαία, φτάνοντας σε ένα υψηλό επίπεδο την επιχειρησιακή κατάσταση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων και σχηματισμών, στέλνοντας μήνυμα στον Τούρκο αστό ανταγωνιστή ότι έχει τη δυνατότητα και την αποφασιστικότητα να σταθεί απέναντι του. Αυτό εξηγεί και την πραγματοποίηση όλων αυτών των πρόσφατων αναίτιων πολεμικών ασκήσεων από τον ΥΕΘΑ Φράγκου και τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκο. Ταυτόχρονα, «ο εξ ανατολάς κίνδυνος» θα απαιτεί την «εθνική ενότητα», την υποταγή δηλαδή του κόσμου της εργασίας στα Μνημόνια και την άγρια ταξική πολιτική τους, δικαιολογώντας τους νέους εξοπλισμούς, την παραμονή σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε, ως παράγοντες «σταθερότητας και ειρήνευσης» στη περιοχή.

Κατάληξη όμως των πολιτικών επιλογών του αστικού κατεστημένου είναι η διαπραγμάτευση και η συνδιαχείριση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Εκεί οδηγεί και η πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με άξονα συμμαχιών τις ΗΠΑ και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που διευρύνουν τις συμμαχίες-συνεργασίες του ελληνικού κράτους με την Ρωσία και την Κίνα. Πρόκειται για παραλλαγές της ίδιας αστικής πολιτικής.

0 απαντήσεις στο “ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: «Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ»”

 1. Αυτή είναι η δική σου φιλοσοφία φίλε μου..ή μάλλον η δική σου κοσμοθεωρία.Μία κοσμοθεωρία με αναλύσεις ανιστόρητες και αξιωματικές προσεγγίσεις που βασίζονται σε μια ερμηνεία που αγγίζει τα όρια του ονειρικού.Ξέρεις , στην ψυχανάλυση υπάρχει ο όρος “Μαρξιστική ψύχωση;” Εκτός αν κι αυτή έχει για σένα χαρακτήρα ταξικό.
  Μία αντίληψη και θέση που γέννησε και θέριεψε τη χρυσή αυγή. Μία θέση που χαρακτήριζε ως ακροδεξιούς, όλους εκείνους που αγωνιούσαν για τα αποβράσματα που μπήκαν στην Ελλάδα, γιατί ξέραν τι θα γεννούσε αυτό..
  Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει (είμαι σίγουρος πως όχι), αλλά σήμερα βίασαν μία κοπέλα με νοητική υστέρηση και δολοφόνησαν άλλους δύο ηλικιωμένους. Εσείς είστε οι ηθικοί αυτουργοί που μπήκε η χρυσή αυγή στα Σχολεία.Εσείς και οι μπούρδες που λέτε τόσα χρόνια, με μία φρασεολογία που είναι- όχι μόνο πάντα η ίδια σαν σε κασσέτα- αλλά και αφάνταστα αντιαισθητική. Και τις βαρέθηκε ο Λαός γι αυτό και σας έστειλε εκεί που είναι η θέση σας. Στο τίποτα….

  Υπάρχει ή δεν υπάρχει εν δυνάμει απειλή από την Γείτονα;
  Γνωρίζεις τους ρυθμούς με τους οποίους εξοπλίζονται οι απέναντι;
  Γνωρίζεις καλά τον άνθρωπο για τον οποίο μιλάς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *