Καταγγελίες μεταναστών για ρατσιστικές επιθέσεις

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Πανελλαδική σύσκεψη στην Αθήνα το Σάββατο 30 Ιουνίου σε «απάντηση των ρατσιστικών απειλών της Ν.Δ. και της ασύδοτης δράσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ» κάλεσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η κίνηση Ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή και η ένωση μεταναστών εργατών και θυμάτων των ρατσιστικών επιθέσεων.

Στη συνέντευξη, μετανάστες από το Πακιστάν και την Αίγυπτο κατήγγειλαν τις επιθέσεις που δέχτηκαν από ομάδες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, τη Νίκαια και την Κόρινθο. Υπάρχουν βαριά τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Οπω αναφέρθηκε: «Οργανωμένα τάγματα της Χρυσής Αυγής χέρι χέρι με την Αστυνομία επιχειρούν να σπείρουν τον τρόμο στις γειτονιές με επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και Αριστερών».

Ξυλοδαρμοί

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ δήλωσε: «Είναι τόσο ανοιχτή η συνεργασία των φασιστών με Αστυνομία, ώστε γίνονται μπροστά στα μάτια τους επιθέσεις και ξυλοδαρμοί και δεν συλλαμβάνουν κανένα. Οι αστυνομικοί διώχνουν όσους πάνε να καταθέσουν μηνύσεις. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη».

Μάλιστα κατήγγειλε ότι από ένα μετανάστη που πήγε να καταγγείλει επίθεση από τη Χρυσή Αυγή στο ΑΤ Κορίνθου, οι αστυνομικοί του ζητούσαν να καταθέσει ότι τον χτύπησε άλλος μετανάστης!

Πηγή: “Ημερησία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *