Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ-ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ-ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πλέον η κατάσταση τείνει να γίνει εκτός ελέγχου.
Τα ακραία αντιλαϊκά μέτρα που συνεχίζει να λαμβάνει η άθλια συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και τα οποία προβλέπονται στο Μνημόνιο που υπέγραψαν Βενιζέλος-Σαμαράς για να ικανοποιήσουν τραπεζίτες και τοκογλύφους διαλύουν την κοινωνία. Η ανεργία ξεπερνά το 1.5 εκατομμύρια άτομα, με τα ποσοστά των νέων που δε βρίσκουν εργασία να θεριεύουν. Όσοι βρίσκουν δουλειά, υπογράφουν ατομικές συμβάσεις πείνας, ξεχνώντας συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα. Όποιος δεν αρρωσταίνει θεωρείται τυχερός καθώς ο Λοβέρδος δυναμίτισε τα όποια ψήγματα της δημόσιας υγείας και ασφάλισης, καταδικάζοντας καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς, ενώ τα νεογέννητα κρατούνται όμηροι στα δημόσια μαιευτήρια καθώς οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι της γέννας. Τα παιδιά λιποθυμούσαν πεινασμένα στα σχολεία όλη την σχολική περίοδο, ενώ τα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ κλείνουν το ένα μετά το άλλο.  Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι φόροι πολλαπλασιάζονται, οι τιμές των τροφίμων και των τιμολογίων ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ αυξάνουν. Τέλος, ο θεσμός της οικογένειας, που για δεκαετίες υποκατέστησε το κράτος πρόνοιας, αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Ο καθένας νοιώθει μόνος και αδύναμος, ενώ οι αυτοκτονίες καθημερινά αυξάνουν σε ένα πραγματικό ράλι του θανάτου!

Η παραβατικότητα θεριεύει, τα κοινωνικά αδιέξοδα οξύνονται. Φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής ασχημονούν-βιαιοπραγούν-δολοφονούν μετανάστες, εκμεταλλευόμενοι το κλίμα ανασφάλειας που καλλιέργησαν  τα κόμματα εξουσίας και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Η κοινωνία μας ωθείται συστηματικά στην Αυτοδικία, στους μικρούς καθημερινούς εμφύλιους ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Τα κέρδη του συστήματος εξουσίας πολλά: η εγκληματική και ληστρική ταξική-μνημονιακή πολιτική αποκρύπτεται, η εργατική τάξη διχάζεται, λούμπεν και μικροαστικά στοιχεία υποκύπτουν στην ξενοφοβική προπαγάνδα, βλέπουν ως σωτήρες τους βιαστές της καθημερινότητας τους. Ακούν για Πολιτοφυλακές που θα τους σώσουν, Ιδιωτική Security που θα φτιάξει η Χρυσή Αυγή για να τους φυλάει. Αν πληρώσουν… Κάποιοι, δημοσιογραφικά και πολιτικά φερέφωνα των εμπόρων όπλων ζητούν απελευθέρωση της οπλοχρησίας, ενώ άλλοι, θυμούνται τα καλά της Χούντας των Συνταγματαρχών (ξεχνώντας την ΕΣΑ και τα σκάνδαλα της Χούντας, τους υπερπατριώτες πράκτορες της CIA που προκάλεσαν την Τραγωδία του λαού της Κύπρου). Ορισμένοι ζητούν να βγει ο στρατός στους δρόμους…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στην Στυλίδα, όπου ο δήμαρχος της πόλης Α.Γκλέτσος απαιτεί να φτιάξει Πολιτοφυλακή ή αν δεν το μπορέσει να αναλάβει ο στρατός την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας! Μάλιστα, φτάνει σε απόγνωση καθώς διαπιστώνει ότι είναι «Εκτός ελέγχου πλέον η κατάσταση με τις κλοπές και τις φθορές στην Ανατολική Φθιώτιδα και όχι μόνο… Εκτός από τις διαρρήξεις στα σπίτια, οι κλοπές και οι φθορές, κυρίως από Ρομά, σε μετασχηματιστές, γεωτρήσεις και καλώδια, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή του Δήμου Στυλίδας, με αποτέλεσμα ο Δήμος να μη μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά, αλλά και να κινδυνεύουν ολόκληρες περιοχές μέσα στο καλοκαίρι να μείνουν χωρίς νερό και ρεύμα. “Θα καταθέσουμε επίσημη πρόταση στο υπουργείο για να φτιάξουμε πολιτοφυλακή ή αλλιώς να βγει ο στρατός να περιπολεί στα χωριά. Δεν πάει άλλο με αυτή τη κατάσταση. Κάντε μια έρευνα να δείτε πόσο κοστίζουν στο κράτος, οι κλοπές που είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, όχι μόνο στην Ανατολική Φθιώτιδα, αλλά σε όλους τους Δήμους…”, τονίζει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Στυλίδας, ενώ όπως πάει το πράγμα “σε λίγο καιρό δεν θα ξέρουμε ποιος φυλάει ποιον και από τι…”, είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα του LamiaReport, ο Απόστολος Γκλέτσος!

Αναρωτιέται ο ίδιος: που είναι η Αστυνομία; Πως είναι δυνατόν αναρωτιόμαστε εμείς, το Ελληνικό κράτος να διαθέτει ενός από τους μεγαλύτερους αναλογικά Κατασταλτικούς μηχανισμούς, συνεχώς να προσλαμβάνει χιλιάδες όργανα της τάξης και όλοι να νοιώθουν απροστάτευτοι;

Την απάντηση του την δίνει «Επιστολή αστυνομικών προς την ελληνική κοινωνία.. Να ψάξετε διάσπαρτους αστυνομικούς να φυλάνε Δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, επώνυμους της σόου-μπίζ  και τον κάθε άσχετο αλλά πού έχει πολιτικές πελατειακές άκρες. Αστυνομικούς υπεράριθμους που είναι πελατειακά σε Βουλευτές, ακόμα και αστυνομικούς που είναι αποσπασμένοι σε πρώην Βουλευτές που εξαφανίστηκαν από προσώπου πολιτικής σκηνής στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Η θεωρία και η πρακτική του ΒΥΣΜΑΤΟΣ, επικρατεί και στην Αστυνομία, όπως και σε όλη την δημόσια διοίκηση. Όπως και σε όλην την Χώρα. Όποιος έχει το ΒΥΣΜΑ, περνάει καλά, είναι σε γραφεία, σε υπηρεσίες φιλέτα. Θέμα απαράδεκτο για ένα κράτος που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκό είναι επίσης η φύλαξη των χώρων των Ιδιωτικών ΠΑΕ από την Ελληνική κρατική Δημόσια Αστυνομία. Κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων και απασχόληση χιλιάδων αστυνομικών. Χρόνια τώρα και παρά τις επίσημες διακηρύξεις το πολιτικό σύστημα μέσα από μία διαπλοκή με τους επιχειρηματίες των γηπέδων, χρησιμοποιεί την Αστυνομία, που είναι ταγμένη να προασπίζει τον Λαό και την ασφάλειά του, να προστατεύει την τάξη εντός ιδιωτικών χώρων ΠΑΕ. To θέμα είναι απλό. Ορισμένοι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, επενδύουν σε δημόσιες σχέσεις με τους Ιδιοκτήτες επιχειρηματίες των ΠΑΕ, καθώς όταν συνταξιοδοτούνται προσλαμβάνονται σε υψηλά πόστα στις επιχειρήσεις των Ιδιοκτήτων των ΠΑΕ, ή άλλων γνωστών τους, ή και ακόμα βρίσκουν δουλειά σε κολλητά τους πρόσωπα. Με τέτοια λοιπόν διαπλοκή που χρόνια υπάρχει λύνεται κάθε απορία, γιατί η αστυνομία δεν μπορεί να απαλλαχθεί από τα γήπεδα. Άλλωστε δεν χρειάζεται να ψάξετε και πολύ, για να δείτε ακόμα και ποιοί είναι υπεύθυνοι φύλαξης των ιδιωτικών security μεγάλων ΠΑΕ».

Μισές αλήθειες θα πεις ένστολων που επέλεξαν να υπηρετήσουν ένα κατασταλτικό μηχανισμό, την ΕΛ.ΑΣ., όπου ο σκοπός και ο ρόλος είναι η φύλαξη και η προστασία του αστικού πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Αυτή είναι εν μέρει και η αποστολή του Ελληνικού Στρατού που εκπαιδεύεται για να αναλάβει αν διαταχθεί επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους.

Ας σταματήσει επομένως ο Α.Γκλέτσος να απαιτεί περισσότερη Αστυνομία, Πολιτοφυλακές-διακαή στόχο των Χρυσαυγιτών και τον Στρατό στους δρόμους. Αυτοί είναι οι μηχανισμοί του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που εκμεταλλευόμενος την παραβατικότητα των κάτω, συγκαλύπτει τα σκάνδαλα των πλουσίων, τα χρέη και τα ελλείμματα που ο προηγούμενος γύρος κερδοφορίας τους προκάλεσε, την ίδια την σκανδαλώδη και τερατώδη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος. Που σε περιόδους κρίσης επιβάλλει ακόμη μεγαλύτερη αστυνόμευση, έλεγχο, χειραγώγηση. Αντικαθιστώντας τα ξερονήσια της εξορίας του χθες, με την νέα εξορία του καναπέ, με τα χέρια δεμένα στο τηλεκοντρόλ της καθεστωτικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Με τον Ασφαλίτη, Χαφιέ, Τραμπούκο Χρυσαυγίτη, τις κάμερες παντού, τα Τάγματα Εθνοφυλακής-Πολιτοφυλακής της Νέας Τάξης Πραγμάτων, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που η αστική τάξη θέλει να προσδώσει χαρακτήρα Ηνωμένων Ευρωπαϊκών Πολιτειών, βαθαίνοντας το εκμεταλλευτικό, αυταρχικό και ολοκληρωτικό της περιεχόμενο. Με μισθούς Κίνας, αρβύλα Χρυσαυγίτη και ασύδοτους Ματατζήδες, Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες-Σκλαβοπάζαρα, με Στρατόπεδα Συγκέντρωσης –Εργασίας Μεταναστών. Η Γερμανία του Κάιζερ και Χίτλερ διδάσκει εργασιακές σχέσεις, που επικαιροποιεί και εξάγει σήμερα η Μέρκελ, ως πρότυπο στον ευρωπαϊκό αστικό κόσμο…

Με αυτά που λέει ο Α.Γκλέτσος αντικειμενικά παίζει το παιχνίδι του συστήματος. Και δε νομίζουμε ότι αυτή είναι η πρόθεση του…

Όλοι μας πρέπει να στραφούμε ενάντια σε αυτούς που μας παίρνουν το ψωμί από το τραπέζι, όταν και αν υπάρχει… Μαζί, ‘Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούμε για τα κοινά μας δικαιώματα. Να αγκαλιάσουμε τους Ρόμα και κάθε ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, διαχρονικά θύματα του ρατσισμού, της κρατικής-κυβερνητικής αναλγησίας, που σπρώχνονται στην παρανομία, δικαιολογώντας έτσι την γκετοποίηση τους! Τα κατασταλτικά μέτρα που θα δοκιμαστούν και εφαρμοστούν εναντίον τους, θα μείνουν πίσω για όλους μας.

Δημιουργώντας νέες συλλογικότητες, όρους Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μα πάνω από όλα παίρνοντας θέση στα πολιτικά πράγματα γνωρίζοντας ότι για να ξεπεράσουν την τεράστια καπιταλιστική κρίση θα μας φερθούν ως αναλώσιμους, θα μας ρίξουν στο περιθώριο και σε εμφύλιους αλληλοσπαραγμούς, αν χρειαστεί, σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Γιατί ξέρουν ότι το πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα δεν είναι αστυνομικής υφής, δεν είναι εθνικό, αλλά βαθύτατα ταξικό..

Γιατί πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε ως άνθρωποι, δεν υπάρχει δυνατότητα να ξαναδημιουργήσουμε την κοινωνία μας αν δεν διαλύσουμε τα Μνημόνια, αν δε βγούμε με τους μεγαλειώδεις αντικαπιταλιστικούς εργατικούς διεθνιστικούς αγώνες, που απαιτεί η εποχή μας, από την Ε.Ε., το ΕΥΡΩ και το ΝΑΤΟ.

Αν δεν Ανατρέψουμε αυτή την άθλια συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ της ταξικής δικτατορίας, αν δε ξεπεράσουμε την συνθηκολογημένη αντιπολίτευση του ευρωλιγούρη ΣΥΡΙΖΑ των σοβαρών και υπεύθυνων κυβερνητικών προτάσεων εντός του συστήματος, αν δε συγκρουστούμε συνολικά με το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό αστικό καθεστώς…

Δε θα μας Σώσει λοιπόν

Ούτε ο Μπάτσος, Ούτε ο Πολιτοφύλακας, Ούτε ο Καραβανάς…

Μόνοι μας θα Σωθούμε…

Τώρα Απόστολε Γκλέτσο είναι η ώρα του Αγώνα.

Αγώνα που πρέπει να δώσουν Ταξικές Δυνάμεις, όχι Ειδικές Δυνάμεις…

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 http://Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *