Κάλεσμα ενότητας και δράσης για την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου

Η μνημονιακή λαίλαπα, που σαρώνει τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η υποχρηματοδότηση των Δήμων, που συρρικνώνει υπηρεσίες και κοινωνικές παροχές προς τους πολίτες, η αδυναμία τακτικής καταβολής της μισθοδοσίας και των υποχρεώσεων των Ο.Τ.Α. προς τρίτους, που δημιουργούν τη βάση για την περεταίρω μείωση των μισθών και για τις απολύσεις προσωπικού, μπήκαν στο στόχαστρο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και  πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του σ.κ για να ανατραπούν.

Στους Ο.Τ.Α. η απαγόρευση των προσλήψεων δημιουργεί εκρηκτικά προβλήματα λειτουργίας των δήμων, εντατικοποίησης της εργασίας σε υπηρεσίες αιχμής και έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς δημάρχους και σε διάφορα εργολαβικά συμφέροντα για την ιδιωτικοποίηση διαφόρων υπηρεσιών, κυρίως στη διαχείριση των απορριμμάτων, της καθαριότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να «λύσει» αυτό το πρόβλημα με τη γενίκευση της μερικής και ελαστικής εργασίας, με την ενοικίαση εργαζομένων, με μισθούς των 400€, οποίοι θα εργάζονται για μερικούς μήνες το χρόνο και χωρίς δικαιώματα.

Την  επόμενη περίοδο σ’ όλους τους δήμους και στο δήμο μας σχεδιάζεται να προσληφθούν χιλιάδες εργαζόμενοι, είτε μέσω των αμαρτωλών Μ.Κ.Ο. και τη λεγόμενη «κοινωνική» εργασία, είτε μέσω των προγραμμάτων της αυτεπιστασίας και για ανέργους άνω των 55 ετών, για τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησής τους.

Όλα αυτά γίνονται στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας στοχεύουν όμως στην πλήρη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στον εθισμό της κοινωνίας σε μια φτωχή, χωρίς αξίες και δικαιώματα ζωή!

Τι κάνουν όμως οι δημοτικές αρχές και τι κάνει και η δημοτική αρχή στο δήμο Καισαριανής;

1.Παραδομένες στο μνημονιακό μονόδρομο μετατρέπονται σε βασιλικότεροι του βασιλέως διαχειριστές της μιζέριας και της φτώχιας. Δεν κάνουν τίποτα για να αντισταθούν απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, ενώ αντίθετα χρησιμοποιούν τις δυσκολίες για να εκβιάζουν τους εργαζόμενους και να δίνουν εργολαβίες ή να εκχωρούν αρμοδιότητες, που κοστίζουν περισσότερο και που καλούνται να πληρώνουν οι δημότες.

2.Στο δήμο Καισαριανής πχ η δημοτική αρχή, αφού «έλυσε» ρουσφετολογικά το θέμα με τη δημοτική επιχείρηση όπου μετέτρεψε τους εργαζόμενους σε εταιρεία για να ενοικιάσουν  τους εαυτούς τους!!! Εκβιάζει τους εργαζόμενους του Πνευματικού Κέντρου να κάνουν το ίδιο για να μην απολυθούν και σχεδιάζει με τον ίδιο τρόπο να το αντιμετωπίσει και σε άλλες υπηρεσίες.

Για μας το πρόβλημα δεν είναι τι μπορεί ή τι δεν μπορεί να κάνει ο δήμος. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να τα κάνει όλα, όμως αρνούμαστε τη μετατροπή του σε πειραματικό εργαστήριο άλωσης των εργασιακών σχέσεων και ισοπέδωσης της κοινωνίας.

3.Ο δήμος Καισαριανής αντί να αντισταθεί στις προσλήψεις μέσω Μ.Κ.Ο., τις συνδράμει με διευκολύνσεις πιέζοντας στο προσωπικό να κάνει τη δουλειά τους, να κάνει δηλ. όλη τη γραφειοκρατική εργασία και στο τέλος οι Μ.Κ.Ο να ενοικιάσουν τους εργαζόμενους στο δήμο και να πάρουν οι ίδιες και την προμήθειά τους.

Στον μέλλον δηλ. θα μιλάμε για νέα σκάνδαλα, αδιαφανείς συναλλαγές και συνέχιση της τροφοδοσίας των τρωκτικών του δημοσίου χρήματος;

Με την ευκαιρία επίσης θέλουμε να ρωτήσουμε τι γίνεται με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.), ο οποίος έχει καταντήσει σαν το «Γεφύρι της Άρτας». Θέλουν να γίνει περιμένοντας ο δήμος να τεθεί υπό μνημονιακή επιτήρηση;

Τι γίνεται με τις ευθείες παρεμβάσεις της διοίκησης ακόμη και για δικαιώματα των εργαζομένων που απορρέουν από τον κώδικα, όπως π,χ. της υποχρέωσης εισαγωγικής εκπαίδευσης των υπαλλήλων για τη μονιμοποίησή τους; κλπ.

Για όλα αυτά καλούμε την «παμίτικη» πλειοψηφία του συλλόγου μας να εγκαταλείψει τις  μονοθεματικές διεκδικήσεις τύπου «Υπερωρίες-Γάλατα-Γάλατα-Υπερωρίες», καθ’ όλα αναγκαίες, δίχως όμως να καταλήγουν σε λύσεις  και να ασχοληθεί μέσα από πραγματικά ενωτικούς και ταξικούς αγώνες με το κύριο που είναι το μέλλον του δήμου και το δικό μας. Εκεί η διοίκηση παίζει μόνη της!

Τους καλούμε επίσης να εγκαταλείψουν την εικονική πραγματικότητα στην οποία βρίσκονται, με αναφορές στην λαϊκή οικονομία και εξουσία (στην μετά επίγεια ζωή μας) και την δήθεν επαναστατική και ταξική ρητορική και να ανακάμψουν συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα αυτών που βιώνουμε ως εργαζόμενοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους, σχεδιάζοντας την δράση του συλλόγου μας με αφετηρία άμεσο κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση, καλά προετοιμασμένη και με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

Σε αυτή την περίπτωση εμείς θα είμαστε δίπλα τους.

 

Καισαριανή Ιούνιος 2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *