Επένδυση κάνουν οι καπιταλιστές.

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές, ένας απ’ τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους των ντόπιων καπιταλιστών, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης είχε δώσει συνέντευξη τύπου στην οποία οι επιχειρηματίες –μέλη του Ε.Ε.Ε. στο όνομα της αντιμετώπισης της καπιταλιστικής κρίσης, έθεταν τις απαιτήσεις τους στην καινούργια κυβέρνηση που θα προέκυπτε.

Ουσιαστικά πρότειναν η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγόταν να προχωρούσε σε μείωση μισθών και συντάξεων, παραπέρα φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο, επιτάχυνση των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και στο Ασφαλιστικό, καθώς και έναρξη νέας γενιάς ιδιωτικοποιήσεων.

Οι εκλογές έγιναν και η συγκεκριμένη κλίκα πλουτοκρατών παρουσιάζεται ενθουσιασμένη απ’ τα εκλογικά αποτέλεσμα.

Τα ρεπορτάζ των εφημερίδων την επομένη των εκλογών ανάφεραν ότι “ο κ. Γιάννος Γραμματίδης συνεχάρη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι κάλπες ανέδειξαν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να εφαρμόσει πολιτικές που να εξασφαλίζουν νομοθετική σταθερότητα και να ενισχύουν και να προστατεύουν τις αμερικανικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί αξιόπιστος συνέταιρος των ΗΠΑ για κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης».

Σήμερα πάλι με αφορμή τα περί έκτακτης εισφοράς των επιχειρήσεων για τη χρηματοδότηση του δήθεν επιδόματος έκτακτης κοινωνικής αλληλεγγύης συναντούμε στις εφημερίδες του συγκεκριμένου εκπροσώπου των καπιταλιστών.
(Είχαν προηγηθεί ανάλογες δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ που δήλωσε ότι: «η εθνική επιχειρηματική τάξη είναι πρόθυμη να συμβάλει με μια έκτακτη εισφορά»).

Και έχει σημασία να τις αναφέρουμε γιατί αυτός είναι πιο ξεκάθαρος και δεν περιορίζεται σ’ αυτά που έχουν συμφωνηθεί στα «μυστικά γεύματα» Παπανδρέου-καπιταλιστών αλλά επαναλαμβάνει δημοσίως τι επιδιώκει η ..επένδυσή του.

Ας δούμε τι λέει ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου:

«Είναι ιστορικό χρέος του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και όλων μας, να αρθούμε έστω και για λίγο πάνω από τα προσωπικά μας συμφέροντα και να συνεισφέρουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την εκτόνωση της παρούσας κρίσης»….
«Εχουμε, όμως, παράλληλα και την αξίωση από τη νέα κυβέρνηση να κάνει καλή χρήση αυτής της συμπαράστασης και κύρια να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση σε όλες εκείνες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουμε κατ’ επανάληψη υποδείξει και στις οποίες επιμένουν και οι κοινοτικοί μας εταίροι…».

Μετά απ’ αυτό έχει κανείς αυταπάτες περί του χαρακτήρα της …κοινωνικής ευαισθησίας του κεφαλαίου;
Επένδυση κάνουν οι καπιταλιστές. Τώρα δίνουν λίγα για να πάρουν αργότερα πολλαπλάσια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *