Καλή η «επουράνια βασιλεία», καλύτερη η επίγεια

Το ότι έχουν σχέσεις λατρείας οι αρχιρασοφόροι με τα μπακίρια δεν χρειάζετε να το συζητάμε καν.
Και είμαστε σίγουροι ότι θα θησαυροφυλάκια των δεσποτάδων δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απ’ αυτά των μεγαλοκαπιταλιστών.
Το είδαμε πριν κάτι χρόνια όταν ο πρώην δεσπότης Αττικής είχα καβατζάρει 1,5 δις δρχ για «τα γεράματα» του, το διαπιστώσαμε πριν λίγο καιρό όταν ο δεσπότης Καρπενησίου κατηγόρησε έναν Αλβανό ότι του «έφαγε» 400.000 ευρώ (τον είχε για να κάνει τα «κέφια» του, ο δεσπότης, αλλά ο Αλβανός αποδείχτηκε άπληστος).

Σήμερα και στο ενδεχόμενο να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία με το ευτελές ποσοστό του 3 τοις χιλίοις οι δεσποτάδες βγάζουν σπυράκια!
Στην αποψινή συνεδρίαση της «Ιεράς Συνόδου» αποφασίστηκε αντιπροσωπία τους να μεταβεί στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και με το «επιχείρημα» ότι «προσφέρουν μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και τα έσοδά τους διοχετεύονται σε κοινωφελή έργα», θα ζητήσουν να μην υπάρξει η παραμικρή φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ ακούστηκε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα καλέσουν το «χριστεπώνυμο πλήρωμα» να κατεβεί στους δρόμους και να διαδηλώσει.

Είπαμε, καλή η «επουράνια βασιλεία» που πουλούν στο «ποίμνιο» τους αλλά η επίγεια καλοπέραση γ’ αυτούς είναι το πιο βασικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *