Οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ξανακτυπούν!

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2012, καταδικάζει τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προς τα σχολεία Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης στην ανατολική Αττική, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα και τυχαία περιστατικά αλλά για την ενορχηστρωμένη, από το υπουργείο παιδείας και τον περιφερειάρχη, επίθεση προς τα σχολεία και τους συναδέλφους, που δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα να γενικευτεί.

Μόλις λίγους μήνες μετά την αιφνιδιαστική επιδρομή τους στα σχολεία της ανατολικής Αττικής, οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης κάνουν ξανά την εμφάνισή τους με προκλητικό και απροκάλυπτο τρόπο.

Αφού «χτένισαν» όλα τα σχολεία, αναζητώντας μαθητές – φαντάσματα και καθηγητές που «κάθονται», έστειλαν σε κάθε σχολείο τα πορίσματά τους και ζητούν εξηγήσεις από τους διευθυντές. Ζητούν εξηγήσεις για την κατανομή του μαθητικού δυναμικού και των τμημάτων, για το εργασιακό καθεστώς και ωράριο των συναδέλφων, στοχοποιώντας ιδιαίτερα συναδέλφους με συνδικαλιστική δράση και τεράστια συνεισφορά στο εκπαιδευτικό κίνημα. Συγκεκριμένα ζητούν «εξηγήσεις» γιατί υπάρχουν τμήματα με λιγότερους από 25 μαθητές ανά τμήμα, ή γιατί μπορεί να υπάρχουν εκπαιδευτικοί με μία ώρα λιγότερη απ’ το κανονικό τους ωράριο!

Οι κατά παραγγελία παρεμβάσεις και τα πορίσματα των ελεγκτών στα σχολεία θα χρησιμοποιηθούν από τη νέα συγκυβέρνηση των ευρω-υποτελών σαν δούρειος ίππος για την συνέχιση και υλοποίηση της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων.
– Θέλουν να προετοιμάσουν τις λίστες των υποψήφιων για απόλυση συναδέλφων, όπως επιτακτικά ζητούν οι τροϊκανοί!
– Θέλουν να γυρίσουν το δημόσιο σχολείο πολλές δεκαετίες πίσω, στην εποχή του αυταρχισμού και του επιθεωρητισμού!
– Θέλουν να υλοποιήσουν τα «οράματα» της Διαμαντοπούλου για τμήματα με 30 μαθητές!
– Θέλουν να ανατρέψουν τις κεκτημένες με αγώνες και θυσίες συνδικαλιστικές μας ελευθερίες και δικαιώματα!

Να πούμε καθαρά στον περιφερειάρχη, στους ελεγκτές, στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και στην κυβέρνηση των ντόπιων «τροϊκανών».

– Στα σχολεία δεν πλεονάζει κανένας συνάδελφος!
– Θα αντισταθούμε στην πολιτική που ισοπεδώνει το δημόσιο σχολείο, που στοιβάζει τους μαθητές στα τμήματα!
– Κανένας μαθητής έξω από το σχολείο!
– Κανένα τμήμα με περισσότερους από 25 μαθητές!
– Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες και δικαιώματα!
– Να μην περάσει ο επιθεωρητισμός και ο αυταρχισμός στο δημόσιο σχολείο!

Ε Λ Μ Ε     Ν Ο Τ Ι Α Σ      Α Θ Η Ν Α Σ Δωδεκανήσου 6-12 & Πάτμου 1 (Κτήριο ΕΠΑΛ Αλίμου), Άλιμος – τηλ./φαξ: 210-9942150

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *