«Limit up» και άγιος ο Θεός

Δεν καταλαβαίνουν ..ευαγγέλιο ..οι αρχιρασοφόροι.
Χτες στην Ελευθεροτυπία διαβάσαμε ότι η «Ιερά Σύνοδος» εξετάζει την είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών της Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας της Εκκλησίας στην προσπάθεια να απαλλαγεί η εκκλησία από την φορολόγηση της αμύθητης περιουσίας της.

Στο ίδιο δημοσίευμα συναντήσαμε την εισήγηση του δεσπότη Ιωαννίνων Θεόκλητου, που είναι πρόεδρος των οικονομικών υπηρεσιών του παπαδαριού να μας λέει ότι «η Εκκλησία θα έπρεπε να προβεί στην πώληση των περισσοτέρων οικιστικών ακινήτων που, ειρήσθω εν παρόδω, σε ένα στρέμμα κτίζονται μόνο 200 τ.μ. και τα οποία δεν έχουν σοβαρή μισθωτική απόδοση. Ετσι θα συσσωρευθεί ένα σημαντικό ποσό που υπολογίζεται ότι θα φτάσει το ένα δισ. ευρώ, το οποίο πρέπει να επενδυθεί σε αξιοποίηση των ακινήτων με επαγγελματική χρήση και σε μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, ώστε να γίνει η Εκκλησία στρατηγικός εταίρος της».

Σήμερα ανέλαβε δράση και ο γνωστός και μη εξαιρετέος δεσπότης Θεσσαλονίκης Ανθιμος:

“«Επανάσταση», όπως την αποκάλεσε, κατά της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά και των όσων ακούγονται περί απομάκρυνσης των εικόνων από τα σχολεία, κήρυξε από άμβωνος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος και κάλεσε και τους πιστούς να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν κατά αυτών των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης”, γράφει το «Εθνος».

Τελικά το αρχιπαπαδαριό είναι μεγάλοι ευρωφονιάδες. Κάτι ψίχουλα τους ζήτησε η κυβέρνηση κι αυτοί αντί να δείξουν την παραμικρή διπλωματία όπως έκανε ο ΣΕΒ, στύλωσαν τις μητροπολιτικές πατερίτσες τους ..κηρύσσοντας επανάσταση.

Αντί για οποιοδήποτε σχόλιο παραθέτουμε απόσπασμα περασμένης ανάρτησή μας.

Συζητούσαν, δυο παπάδες και η κουβέντα τους ήρθε περί του «θείου οίκου» τους.

– Πώς τα κουλαντρίζεις με το παγκάρι αδελφέ; ρωτάει ο ένας.

– Α, το έχω λύσει εντελώς δημοκρατικά το θέμα. Πετάω τα όβολα ψιλά και όσα κάτσουν κορώνα τα αφήνω στην εκκλησιά. Τα υπόλοιπα τα κρατάω.

– Εγώ το αντιμετωπίζω πιο πνευματικά το ζήτημα, του απαντάει ο άλλος. Πετάω τα όβολα στον ουρανό. Οσα θέλει τα κρατάει ο θεός για πάρτι του και τα υπόλοιπα τα επιστρέφει σε μένα.

Το θυμηθήκαμε αυτό το ανέκδοτο όταν ξεφυλλίζοντας ένα παλιό φύλο από τον «Κόσμο του Επενδυτή» είδαμε την παρακάτω είδηση: «Κάποιος κληρικός “κατέθεσε” 300.000 ευρώ για να εκλεγεί δεσπότης. Πρόσφατα μάλιστα λέγεται ότι αγόρασε και ένα πολυτελές αυτοκίνητο αξίας 130.000 ευρώ. Λένε πως είναι σφόδρα ερωτευμένος με έναν αρχιμανδρίτη ονόματι Παϊσιο…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *