Με πρόσχημα την συγκέντρωση πληροφοριών, δολοφονούσαν πολίτες…
Το τελευταίο χρονικό διάστημα το σύνολο του τουρκικού κατεστημένου, προεξέχοντος της κυβέρνησης Ερντογάν και των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκονται σε δεινή πολιτικά θέση. Στο εσωτερικό, τα ισχυρά και συνεχώς εντεινόμενα πλήγματα των Κούρδων ανταρτών αποκαλύπτουν το αδιέξοδο της εθνικιστικής και μισαλλόδοξης πολιτικής, που με την κρατική βία απαντά σε ένα υπαρκτό ζήτημα, που αμφισβητεί όμως τα βασικότερα θεμέλια του τουρκικού κράτους. Η προκλητική δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού «ένα έθνος, μια σημαία, μια θρησκεία, ένα κράτος, η Τουρκία» αποτελεί τον ιδεολογικό μανδύα της βάναυσης καταπίεσης της Κουρδικής μειονότητας και όχι μόνο, που απαντά με το όπλο στο χέρι, επιχειρώντας παράτολμες επιθέσεις με συντριπτικές συνέπειες στο προσωπικό του Τουρκικού Στρατού και στο ηθικό του.
Επιπλέον, η κατάρριψη του τουρκικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους από τα συριακά αντιαεροπορικά ήταν η αναμενόμενη απάντηση στην τουρκική επεμβατική πολιτική και στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις που ενσωματώνει το Νεοοθωμανικό Δόγμα. Η επιχείρηση της θυματοποίησης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που όμως δέχτηκε ισχυρά πλήγματα από τους αμερικανικούς και ρωσικούς μηχανισμούς που απέδειξαν το παράνομο της αποστολής των Τούρκων αεροπόρων, επιδιώκει να νομιμοποιήσει στον Τουρκικό λαό πρώτα απ΄ όλα, που αρνείται τον πόλεμο με την Συρία, αυτή τη πιθανότητα.
Η Τουρκία διαρκώς απομονώνεται. Η συμμαχία με το Ισραήλ, πλέον τον σημαντικότερο αντίπαλο στην περιοχή, ανατράπηκε, οικοδομώντας τον ανταγωνιστικό άξονα που συγκροτούν οι βλέψεις του Ελληνικού-Κυπριακού-Ισραηλινού κράτους. Η κλιμάκωση της έντασης με Συρία και Ρωσία ελλοχεύει, ενώ και το Ιράν απειλεί με πυραυλικές επιθέσεις αντίποινα σε περίπτωση τουρκικής αεροπορικής επίθεσης στη Συρία.
Ο πραγματικός όμως κίνδυνος για το τουρκικό καθεστώς είναι αυτός της απομόνωσης από τον ίδιο τον λαό. Μπορεί ο Ερντογάν να εκμεταλλεύτηκε την υπόθεση της Εργκένεκομ για να εξουδετερώσει πολιτικά τον Τουρκικό Στρατό, αλλά πλέον ταυτίζεται διαρκώς μαζί του, αφού δρα υπό τις διαταγές του. Και τον Στρατό βαραίνουν οι αποτυχίες του σήμερα, αλλά και τα εγκλήματα του παρελθόντος, που διεξήγαγε εν γνώσει της κυβέρνησης. Εξάλλου, πάντα «ο καλός και ο κακός μπάτσος» δρουν συνδυασμένα και προμελετημένα…
Δημοσιεύματα του τύπου αποκαλύπτουν συμμετοχή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε δολοφονίες που εκτελούνται κατά τμημάτων του εχθρού λαού. Και δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, ούτε για παραστρατιωτική οργάνωση, αλλά κανονικά για οργάνωση που συνέστησε ο Στρατός, είχε την έγκριση της κυβέρνησης και πραγματοποιούσε συστηματικά εκτελέσεις.
Στο άρθρο με τίτλο «H ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ-Την σφαγή την έκανε μυστική οργάνωση του στρατού», της εφημερίδας Ταράφ (24/6/2012), αποκαλύπτεται ότι: «Πίσω από την σφαγή στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ αποκαλύφθηκε πως υπήρχε η μυστική οργάνωση TUSHAD που ιδρύθηκε από τον Χουρσίτ Τολόν εντός των ΤΕΔ το 1993. Το 3ο Κακουργιοδικείο Μαλάτιας έκανε δεκτό το 761 σελίδων κατηγορητήριο σχετικά με την σφαγή στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ, και στο οποίο κατηγορούμενοι είναι 19 άτομα με πρώτο τον απόστρατο στρατηγό Χουρσίτ Τολόν. Σύμφωνα με το πρόσθετο κατηγορητήριο, το τμήμα Μαλάτιας της TUSHAD (Διεύθυνση Εθνικής Στρατηγικής και Επιχειρήσεων Τουρκίας) που είχε ιδρυθεί από τον Χουρσίτ Τολόν το 1993, με εντολή του ιδίου είχε σχεδιάσει την σφαγή στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ. Στο κατηγορητήριο τονίζεται πως και η JİTEM είχε εργαστεί υπαγόμενη στην TUSHAD .
Στο κατηγορητήριο όπου υπάρχουν οι κατηγορίες για τον απόστρατο στρατηγό Χουρσίτ Τολόν, για τον πρώην διοικητή του συντάγματος Στρατοχωροφυλακής Μαλάτιας Μεχμέτ Ουλγκέρ, τον ταγματάρχη Χαϊντάρ Γεσίλ, και άλλους 16, για τους κατηγορούμενους Χουσείν Γελκί και Βαρόλ Μπουλέντ Αράλ αναφέρονται τα εξής: Εντοπίστηκε πως οι εν λόγω μετείχαν στην σύσταση του παραρτήματος του TUSHAD-Μαλάτιας, μια δομής που ιδρύθηκε εντός των Τ.Ε.Δ. από τον κατηγορούμενο για την υπόθεση Εργκενέκομ Χουρσίτ Τολόν το 1993. Στην σύσταση αυτού του παραρτήματος κινήθηκαν με εντολές του ίδιου του Μεχμέτ Ουλγκέρ, και στα πλαίσια αυτών των οδηγιών και με εντολή και του Τολόν μετείχαν ενεργά στον σχεδιασμό αλλά και ως ηθικοί αυτουργοί στην δολοφονία στις 18/4/2007 των Νετζατί Αϊντίν, Ουγούρ Γιουξέλ και Τίλμαν Γκέσκε, δολοφονία γνωστή στην κοινή γνώμη ως δολοφονία στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ.
Στο πρόσθετο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται η φράση του Ντενίζ Ουιγκάρ που δικάζεται ως ηθικός αυτουργός. Ο Ουιγκάρ στην κατάθεση του αναφέρει πως άκουσε τον τότε διοικητή Στρατοχωροφυλακής Μαλάτιας Μεχμέτ Ουλγκέρ να λέει τα εξής: ¨ Η υπόθεση Σαντόρο. Του Χραντ και του Ζιρβέ (εννοεί τις δολοφονίες του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, του καθολικού ιερέα Σαντόρο και τις δολοφονίες εντός του προτεσταντικού εκδοτικού οίκου Ζιρβέ) όλες είναι μία και αυτή επιχείρηση. Με τα πλαστά έγγραφα πληροφοριών που κάναμε εδώ θα ρίξουμε το περιστατικό Ζιρβέ, πάνω στο ΑΚΠ και στην κοινότητα του Φετουλλάχ Γκιουλέν. Άλλωστε η υπόθεση του Χραντ θα πέσει πάνω στον Ραμαζάν Ακγιουρέκ¨.
Η ίδια οργάνωση σκότωσε τον Σαντόρο και τον Ντινκ. Με το κατηγορητήριο που ετοίμασε ο εισαγγελέας ειδικής δικαιοδοσίας Ισμαήλ Ακσόι, οι στρατηγός Χουρσίτ Τολόν, ο πρώην διοικητής Στρατοχωροφυλακής Μαλάτιας απόστρατος συνταγματάρχης Μεχμέτ Ουλγκέρ και ο ταγματάρχης Χαϊντάρ Γεσίλ κατηγορούνται ως ¨διοικούντες τρομοκρατικής οργάνωσης¨ και αντιμετωπίζουν ποινή δις ισόβιας κάθειρξης. Για τους υπόλοιπους 16 οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται είναι ¨μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης¨ , ¨σύσταση και διοίκηση τρομοκρατικής οργάνωσης¨, ¨απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης¨, ¨ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία¨. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως οι δολοφονίες του ιερέα Σαντόρο και του Χραντ Ντινκ ήταν δουλειά διαφορετικών παραρτημάτων της ίδιας οργάνωσης.
Το κατηγορητήριο σχετικά με την σύνδεση του Χουρσίτ Τολόν με την JITEM αναφέρει τα εξής : ¨Εντοπίστηκε πως ο κατηγορούμενος όντας στα 1993 Γενικός Γραμματέας στο Γενικό Επιτελείο Στρατού ίδρυσε εντός των ΤΕΔ την μυστική οργάνωση TUSHAD. Η JITEM ήταν μια επιχειρησιακή μονάδα που συστάθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90 για να δραστηριοποιηθεί στις ανατολικές και ΝΑ περιοχές. TUSHAD και JİTEM δούλεψαν από κοινού, αλλά η JİTEM όσο και αν αναφερόταν σε περισυλλογή πληροφοριών εντοπίστηκε πως αυτό που έκανε περισσότερο ήταν εκτελέσεις. Οι ύποπτοι εντός του TUSHAD ίδρυσαν διάφορα τμήματα και ένα από αυτά ασχολούνταν με τις ιεραποστολές. …..¨».
Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια επώδυνη πολιτική εξέλιξη για το αστικό κατεστημένο. Ο γειτονικός λαός, που με τον ιδρώτα και το αίμα του τροφοδότησε το σύγχρονο τουρκικό οικονομικό θαύμα διαπιστώνει τι βρώμικα παιχνίδια παίζονται στη πλάτη του. Αυτοί που ψήφισε και ορκίστηκαν να τον υπηρετούν αποδεικνύονται φοβεροί εκτελεστές και συνωμότες, που όχι μόνο δολοφονούν πρωταγωνιστές των κινημάτων, αλλά θεωρούν το σύνολο του κόσμου της εργασίας ως αναλώσιμους των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών. Μια εξέλιξη που σημειώνεται σε περιβάλλον διευρυμένης καπιταλιστικής κρίσης, τα επώδυνα σημάδια της οποίας αρχίζουν να γίνονται αντιληπτά και στην Τουρκία…
Πρέπει να δώσουμε όλες μας τις προσπάθειες για την ανατροπή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη δημιουργία ενός κινήματος Αντίστασης-Ρήξης-Ανατροπής που με τον εργατικό διεθνισμό του θα υπερασπίσει τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων, θα συμβάλει στην ανάπτυξη αγώνων για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την Ε.Ε., το ΕΥΡΩ και το ΝΑΤΟ. Που θα προβάλλει την απειλή της επαναστατικής ανατροπής ως μόνο αντίπαλο δέος στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των κυβερνήσεων και των αστικών τάξεων.
Σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ-ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 http://Diktiospartakos.blogspot.com
Αφήστε μια απάντηση