Οι μετανάστες και οι ντόπιοι εργάτες και εργαζόμενοι πρέπει να ενώσουν τη δύναμή τους ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.

Προς κοινή γνώμη

Έλληνες εργάτες, εργαζόμενοι και μετανάστες,

Όσο βαθαίνει η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος άλλο τόσο μεγαλώνουν οι επιθέσεις ενάντια στους εργάτες, εργαζόμενους, εκμεταλλευόμενα στρώματα και μετανάστες. Η αστική τάξη προσπαθεί με όλους τους τρόπους να ρίξει το βάρος της κρίσης πάνω στις εκμεταλλευόμενες μάζες καταργώντας κάθε δικαίωμα και κατακτήσεις. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα αυξήθηκε ραγδαία η ανεργία, πείνα αλλά και οι βάρβαρες μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας.

Το ασφαλιστικό, σύστημα υγείας, παιδείας, εργασιακά έγιναν στόχος του κεφαλαίου ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις και άλλα ολοκληρώνουν την μετωπική επίθεση. Οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης και οι κυβερνήσεις ζητάνε συνεχώς περισσότερες θυσίες για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η εκμετάλλευση και να συσσωρευτεί ακόμα περισσότερο το κεφάλαιο.

Τις οικονομικές επιθέσεις συνοδεύουν η τρομοκρατία και καταπίεση του αστυνομικού κράτους. Χτυπούν βάναυσα τους διαδηλωτές, απαγορεύουν απεργίες, συζητούν απαγόρευση των διαδηλώσεων και δηλώνουν εχθροί του συστήματος όσοι αντιστέκονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Όπως οι έλληνες εργάτες και εργαζόμενοι και οι μετανάστες ζουν στο πετσί τους αυτές τις βάρβαρες φασιστικές επιθέσεις σε καθημερινή βάση. Φτάσαμε πια σε ένα σημείο οι μετανάστες να κρύβονται στα σπίτια τους, να μην μπορούν να απολαύσουν μία βόλτα στα στενά της Αθήνας και να μην τολμούν να πάνε στην εργασία τους. Σε καθημερινή βάση το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας και των φασιστικών συμμοριών έχει φτάσει τα όριά του.

Είναι γνωστό ότι αυτή την πολιτική καταπίεσης προετοίμασαν οι κυβερνήσεις και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και ΜΜΕ. Σχεδόν σε καθημερινή βάση η ντουντούκα της αστικής τάξης, τα ΜΜΕ δείχνουν τους εξαθλιωμένους μετανάστες ως πηγή του κακού.


Από κάθε επίθεση, κάθε δολοφονία, κάθε τραυματισμό και κακοποίηση των μεταναστών ευθύνεται το κράτος όπως ευθύνεται για εκατομμύρια έλληνες ανέργους, εξαθλίωση, φτώχεια και μιζέρια.

Οι μετανάστες και οι ντόπιοι εργάτες και εργαζόμενοι πρέπει να ενώσουν τη δύναμή τους ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου. Ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις είναι αυτός.
Το καθήκον όλων μας είναι, το επόμενο χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσουμε το κοινό μέτωπο και αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου. Αυτό είναι ένα επείγον καθήκον και πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Δημοκρατικό συνέδριο των λαών από Τουρκία και Κουρδιστάν (τμήμα Ελλάδας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *