Ο κ. Μάρκαρης στηλιτεύει την διαφθορά στην Ελλάδα

Ο κ. Μάρκαρης στηλιτεύει την διαφθορά στην Ελλάδα.

Τον υπότιτλο αυτό δίνει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα EL PAIS στη συνέντευξη του Έλληνα συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη.

Διότι ο συγγραφέας των νεοελληνικών αστυνομικών με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χαρίτο, πράγματι θεωρεί τη διαφθορά κεντρικό ζήτημα.  Και μάλλον η ελληνική αστυνομία και οι έλληνες αστυνομικοί τη διαφθορά καταδιώκουν ηρωικά μαχόμενοι στους δρόμους αλλά και με την ηρωική ψήφο τους στο ναζισμό.

Σε ορισμένα σημεία της η συνέντευξη γίνεται πιο σαφής και εξηγεί (μεταφράζω μόνο λίγα σημεία διότι είμαι σε ηλικία με ευαίσθητο στομάχι, συμπαθάτε με)

1.    Στην ερώτηση περί ξενοφοβίας στην Ελλάδα, ο συγγραφέας απαντά με 4-5 αράδες, «Έχετε δίκιο. Αλλά επιτρέψτε μου να τονίσω ότι εδώ και δύο δεκαετίες, η Ελλάδα πάσχει από φοβερό πρόβλημα εισροής μεταναστών. Καμία ελληνική κυβέρνηση, καμία, δεν έδωσε την παραμικρή προσοχή στο ζήτημα των παράνομων μεταναστών. Δεν υπήρξε έλεγχος. Έκαναν τα στραβά μάτια. Τώρα οι ναζί εκμεταλλεύονται εκλογικά όλα αυτά.»

Εδώ τελειώνει με το θέμα της ξενοφοβίας και του ναζισμού στην Ελλάδα για το οποίο δεν ξανακάνει λόγο. Με άλλα λόγια, αν οι κυβερνήσεις ακολουθούσαν την πολιτική των Ναζιστών δεν θα είχαμε Ναζιστές, διότι η πολιτική τους θα είχε δικαιωθεί από τις κυβερνήσεις.

2.    Ακόμα πιο αποκαλυπτική είναι η απάντησή του στην ερώτηση περί σημερινής ΑΘΗΝΑΣ, του δημοσιογράφου ο οποίος ίσως απλώς να  ενδιαφέρεται μόνο για τη μυθιστορία:

Ερώτηση: «Πώς θα είναι η Αθήνα στην οποία θα ζήσει ο Χαρίτος στο τέλος της τριλογίας;»
Απάντηση Μάρκαρη: Η Αθήνα ήδη έχει αλλάξει πολύ στα τελευταία τρία χρόνια. Προς το χειρότερο. Δεν την αναγνωρίζω πια. Οι εξεγέρσεις στο κέντρο της πόλης έχουν αφήσει δεκάδες καμένα κτίρια.  Η καταστροφή άρχισε το 2008, με την πρώτη έκρηξη βίας στην πόλη και την απόφαση της κυβέρνησης να μη χρησιμοποιήσει την ισχύ της για να την καταπνίξει. Τότε τρεις συγγραφείς υπογράψαμε μια επιστολή όπου τονίζαμε ότι αυτό ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί. Η αριστερή διανόηση μου άσκησε κριτική επειδή υπέγραψα την επιστολή. Τους απάντησα ότι η πόλη καταστρεφόταν και έπρεπε να κάνουμε κάτι. Τώρα τους λέω: κοιτάξτε τι συνέβη. Είναι απαράδεκτο η βία της αριστεράς να είναι θεμιτή και η βία της δεξιάς, όχι. Αυτά είναι φτηνά ιδεολογήματα. Εδώ είμαστε όλοι αθώοι για ό,τι συμβαίνει; Η αθωότητα στην Ελλάδα έχει γίνει επάγγελμα.»

Κατά τον κ. Μάρκαρη λοιπόν το πρόβλημα της σημερινής Αθήνας είναι τα ΔΕΚΑΔΕΣ (!!!) καμένα κτίρια από τη «Βία της Αριστεράς», η έλλειψη αποφασιστικότητας της εξουσίας για να ΚΑΤΑΠΝΙΞΕΙ την εξέγερση του 2008 (καμία αναφορά στη δολοφονία 16χρονου ΑΘΩΟΥ από συνάδελφο του αστυνόμου Χαρίτου), η αποδοχή της βίας της αριστεράς ως θεμιτής και η καταδίκη της δεξιάς ως αθέμιτης. Η σημερινή Αθήνα καταστρέφεται από την ακατάσχετη, θεμιτή Αριστερή Βία που είναι ανεκτή από την κυβέρνηση. Στη Σημερινή Αθήνα δεν υπάρχουν δακρυγόνα, μνημόνια, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, μαγαζιά κλειστά από τις τράπεζες, δεν υπάρχουν σε κάθε γωνιά πάνοπλοι κρανοφόροι της εξουσίας, Σκύθες τοξότες, δεν υπάρχουν ναζί, δεν υπάρχουν πογκρόμ, δεν υπάρχουν άστεγοι. Υπάρχουν μόνο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΘΩΟΙ, που υποστηρίζουν ότι δεν είμαστε όλοι ένοχοι, ό,τι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, που προσπαθούν να τοποθετήσουν την ενοχή σε συγκεκριμένες κατηγορίες και ανθρώπους.

3.    «Τι ψήφισε ο Χαρίτος στις  τελευταίες εκλογές;» ρωτάει ο δημοσιογράφος και ο συγγραφέας απαντάει:

«Ο Χαρίτος είναι αστυνομικός και συνεπώς έχει συντηρητικά ένστικτα. Δεν του αρέσει η ακυβερνησία. Δεν ξέρω τι ψήφισε η κόρη του και ο γαμπρός του πάντως αυτός και η γυναίκα του ψήφισαν δεξιά, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Έκαναν όπως πολλοί έλληνες: βούλωσαν τη μύτη τους, γιατί η ΝΔ βρομάει, και ψήφισαν.»

Τέλος εστιάζει σαφώς στις Πρόσφατες Εξελίξεις της περιβόητης ελληνικής Διαφθοράς και την κατακεραυνώνει δριμύτατα χτυπώντας «την καρδιά του κτήνους»

«…με το τέλος του εμφυλίου, οι εθνική παράταξη, θέλησαν να βοηθήσουν τους δικούς τους και το έκαναν τοποθετώντας μεγάλο αριθμό ατόμων στο δημόσιο. Αυτά τα άτομα άρχισαν ως θυρωροί και γρήγορα έγιναν διευθυντές. Τώρα έχουμε να συγκρουστούμε με ένα τέρας που πρέπει να χτυπηθεί. Το μόνο που θέλει το τέρας αυτό είναι να φάει. Κοιτάξτε τι συμβαίνει: τα μεγάλα συνδικάτα του δημοσίου τομέα εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ και περνούν στη νέα ριζοσπαστική αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κακώς τα δέχεται γιατί έχουν διεφθαρμένα άτομα, εθισμένα στις πρακτικές που μας οδήγησαν στην καταστροφή.»

Ούτε ο κ. Στουρνάρας, νέος υπουργός Οικονομικών μας, δεν θα μπορούσε να είναι τόσο σαφής και κατηγορηματικός.  Τα μεγάλα συνδικάτα μας οδήγησαν στην καταστροφή (συνδικάτα του ΠΑΣΟΚ, ενώ λίγο πιο πάνω μιλάει για το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς, που «θέλησε να βοηθήσει τους δικούς του»). Τα συνδικάτα λοιπόν και οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι το τέρας που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ (άγνωστο πώς αλλά προέκυψε από τη μετεμφυλιακή δεξιά) και τώρα αυτά τα τερατώδη συνδικάτα ΠΕΡΝΟΥΝ ολοσούμπιτα στο ΣΥΡΙΖΑ, το νέο τέρας που πρέπει να καταπολεμήσουμε, υποθέτω εγώ, νομιμοποιώντας τη βία της δεξιάς, ψηφίζοντας ΝΔ έστω με κλεισμένη μύτη και γράφοντας ωραία αστυνομικά μυθιστορήματα. Συγχαρητήρια! Και του χρόνου με νέες επιτυχίες!

http://opsifanis.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *