Για να μην έχουμε αυταπάτες για την εξωτερική πολιτική του ΠΑΣΟΚ

«Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν μετά από πυραυλική επίθεση σε αγορά στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Η αφγανική Αστυνομία κατηγορεί τους αντάρτες των Ταλιμπάν για την τελευταία επίθεση, ενώ προσθέτει ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 28.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε ότι τουλάχιστον δύο πύραυλοι κινεζικής κατασκευής χτύπησαν την πολυσύχναστη αγορά της κοιλάδας Tagab, περίπου 75χλμ βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Kabul».
Η είδηση είναι από καθεστωτικά ΜΜΕ.

Μας δίνει όμως την ευκαιρία να σχολιάσουμε τον ελιγμό του ΚΥΣΕΑ που απέσυρε την απόφαση να μετακινηθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που στελεχώνουν τον κατοχικό στρατό στο Αφγανιστάν στα θερμά μέτωπα του πολέμου στις περιοχές Χαράτ και Φαράχ.

Είναι δεδομένο –το ομολογούν και οι «σύμμαχοι» μας- ότι το Αφγανιστάν μετατρέπετε σε ένα δεύτερο Βιετνάμ για το Νατοϊκό στρατό κατοχής. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις μετρούν ήδη 486 νεκρούς. Παράλληλα οι κυβερνήσεις που συμμετέχουν στον στρατό κατοχής της ISAF αναγκάζονται να δαπανούν τεράστια οικονομικά ποσά.

Η Ελλάδα –οι αστικές κυβερνήσεις της για να κυριολεκτούμε – δεν έχει καμιά διάθεση να απεμπλακεί από τις τυχοδιωκτικές-ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Το δήλωσε ξεκάθαρα άλλωστε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης: «Για να μπορεί η Ελλάδα να διατηρήσει τον ισχυρό λόγο της στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς πρέπει να κάνει αισθητή την στρατιωτική παρουσία της όταν χρειάζεται και όταν είναι νομιμοποιημένη».

Από κει και πέρα όμως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να ριψοκινδυνεύσει την δική του πολιτική επιβίωση ακολουθώντας τυφλά μια πολιτική που είχε χαράξει η κυβέρνηση της Ν.Δ.
Πώς θα έστελνε έλληνες στρατιώτες στο καμίνι της περιοχής Φαράχ όταν από την αρχή του χρόνου έχουν σκοτωθεί εκεί 34 στρατιώτες των δυνάμεων κατοχής;
Πώς θα δικαιολογούσε στον ελληνικό λαό της δαπάνη 65 εκατομμυρίων ευρώ που θα κόστιζε η μετακίνηση των ελλήνων στρατιωτικών στις ζώνες υψηλού κινδύνου;

Εκανε λοιπόν την ανάγκη φιλοτιμία, και «χρύσωσε το χάπι» για να μην δυσαρεστήσει τους υπερατλαντικούς «συμμάχους» μας.
Μπορεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αναθεώρησε την απόφαση που είχε πάρει η Ν.Δ αλλά δεσμεύτηκε ότι θα στείλει τον Μάρτη ακόμα 53 Ελληνες αξιωματικούς για να αναλάβουν για περίοδο οκτώ μηνών την διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ, ενώ παράλληλα θα διαθέσει το ιλιγγιώδες ποσό –με βάση την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας- των 3,9 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση του αφγανικού στρατού.

Αυτά για να μην έχουμε αυταπάτες για την εξωτερική πολιτική που θα ασκήσει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *