Ο λαός ευγνωμονεί τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη – “Αυγή”

«Πρώτα θα επανέλθει σε τροχιά υλοποίησης το Μνημόνιο και ύστερα θα εξετασθούν οι όποιες προσαρμογές. Αυτή είναι η ουσία των πρώτων επαφών κυβέρνησης και τρόικας χθες, Πέμπτη, η οποία οριοθετεί και τις σημερινές συναντήσεις των κ.κ. Πόλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μόρς (Ε.Ε.) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) με τους υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή στους υπουργούς να μην διατυπώνουν αιτήματα αναθεώρησης του Μνημονίου, κάτι που θα γίνει κεντρικά και σε ύστερο χρόνο. Προτεραιότητα για το κυβερνητικό επιτελείο είναι να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και έπειτα να διατυπωθούν τα αιτήματα για προσαρμογές».

Το παραπάνω απόσπασμα είναι κατά λέξη αντιγραφή από το σχετικό ρεπορτάζ του διαδικτυακού οργάνου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ψυχάρη, το in.gr. Το οποίο (ελπίζω να μη με αντικρούσει ο γνωστός ΔΗΜΑΡικός συνάδερφος) διερμηνεύει πλήρως, εγκαίρως και διεξοδικά τις προθέσεις της κυβερνητικής τριανδρίας.

Πιο πριν μας το είπε με άλλα λόγια ο γνωστός περιφερόμενος Έλλην Σουσλόφ*, που δυστυχώς δεν μπόρεσε να μπολιάσει με την πρωτοποριακή σκέψη του κανένα από τα προηγούμενα κόμματα (ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΑΕΚΑ, ΠΑΣΟΚ) που είχαν την τιμή να τον φιλοξενούν. Τώρα ανέλαβε να «επικοινωνεί» τις απόψεις του ηγέτη της ΔΗΜ.ΑΡ., μαζί με εκείνο το παιδί που έχει βάλει γράσο στο μαλλί. Ο Νίκος Μπίστης, λοιπόν, μας εξήγησε ότι όταν λέγανε όχι σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και επαναφορά της μετενέργειας, το εννοούσαν σε ορίζοντα τετραετίας.

Αν αντελήφθην ορθώς, ο κ. Μπίστης και προφανώς οι λοιποί της ΔΗΜ.ΑΡ. που δεν αντέδρασαν, εννοούν να πάνε πρώτα οι μισθοί στα 320 ευρώ, οι συντάξεις στα 200 και οι συλλογικές συμβάσεις να μουχλιάσουν ανενεργές -όπως σαφώς προβλέπει το Μνημόνιο- και μετά θα διαπραγματευτούν για να θεραπεύσουν την κατάσταση. Το 2016!

Εντάξει, από τον Μπίστη είναι θράσος να ζητάς τσίπα.

Από τον Φώτη Κουβέλη, που μόλις πριν από 20 μέρες είχε βάλει «κόκκινες γραμμές», τι άλλο να περιμένω; Ήταν χαλασμένη η μελάνη;

Είμαι κινδυνολόγος; Ναι. Όπως και ο γκαουλάιτερ Χ. Ράιχενμπαχ που μιλώντας σε συνέδριο για τις εξαγωγές ζήτησε νέες μειώσεις μισθών!

Και, ως γνωστόν, ό,τι λέει ο Ράιχενμπαχ είναι μπουρδίτσες (όπως λέει και ο πρώην [;] αδολφίσκος)… Οι οποίες επιβεβαιώνονται σε δέκα με είκοσι μέρες!

Γενικά, οι κεκράχτες της αναδιαπραγμάτευσης (Κουβέλης, Πρετεντέρης, Μαργαρίτης, Καψής και λοιποί), μάλλον λησμόνησαν κάποια «μη διαπραγματεύσιμα» στοιχεία της πολιτικής τους. Να τα θυμίσω:

– επαναφορά μετενέργειας,

– μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων,

– Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο (που έθετε κι η Ν.Δ.),

– κάλυψη των απωλειών -λόγω κουρέματος- των ασφαλιστικών ταμείων,

– εκλογικός νόμος (απλή αναλογική, έλεγε ο Τσιριμώκος;).

Εν γένει, ομολογώ ότι τώρα καταλαβαίνω ποιος ήταν ο κύριος λόγος της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ από το 4 στο 27%. Αποβιβάστηκε καθʼ οδόν η κυβερνώσα «Αριστερά».

Ο λαός την ευγνωμονεί.

 

* Μιχαήλ Σουσλόφ: πρόκειται για τον σοβιετικό πολιτικό (1902-1982) που, από το 1965 και μετά, ήταν δεύτερος γραμματέας του ΚΚΣΕ και ανεπίσημος ιδεολογικός καθοδηγητής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *