Όταν οι καπιταλιστές διεξάγουν μόνοι τους ταξικό πόλεμο…

«Ως αντιπολίτευση, ακούγοντας τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας της χώρας, ήμασταν πάντα δύσπιστοι. Ποτέ όμως δε μπορούσαμε να φανταστούμε το μέγεθος της απόκλισης από την πραγματικότητα. .. Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Γ. Παπανδρέου

«Οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης στην οικονομία αποτελούν πρόκληση ευθύνης για τους κοινωνικούς εταίρους».

Δημήτρης Δασκαλόπουλος – πρόεδρος ΣΕΒ

Στο ίδιο πνεύμα και η ανακοίνωση του ΣΕΒ που μιλάει ότι: «Το 2010 προβλέπεται ακόμα πιο δυσοίωνο … οι δυνάμεις της εργασίας, εργοδότες και εργαζόμενοι, καλούνται αυτονόητα να εισφέρουν στην οικονομική σταθερότητα και στην επάνοδο σε συνθήκες κοινωνικής ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης».

Στην γραμμή των «κοινωνικών εταίρων» που μας πλασάρουν οι «σοσιαλιστές» του ΠΑΣΟΚ και οι καπιταλιστές βάζουν εργάτες και πλουτοκράτες στο ίδιο τσουβάλι.Ουσιαστικά μας λένε ότι την καπιταλιστική κρίση πρέπει να την πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι.

Για τους μαρξιστές-λενινιστές οι οικονομικές κρίσεις στον καπιταλισμό είναι ένα γεγονός νομοτελειακό πέρα και έξω από τη θέληση των ίδιων των καπιταλιστών.
Γιατί η αιτία της οικονομικής κρίσης βρίσκεται στη βασική αντίθεση του καπιταλισμού ανάμεσα στην κοινωνική παραγωγή και στην ατομική – καπιταλιστική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της.

Ας μην προχωρήσουμε σε θεωρητικές αναλύσεις και ας επικεντρωθούμε στο σήμερα.

Και γιατί ρε τσακάλια του ΣΕΒ οι εργαζόμενοι «να εισφέρουν στην οικονομική σταθερότητα» -όπως την εννοούν αυτοί φυσικά-;
Σύμφωνα με τα δικά σας στοιχεία τα καθαρά κέρδη που σημείωσαν τη δεκαετία 2000 – 2009οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο βιομήχανοι, εργολάβοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές κινήθηκαν σε πάνω από 60 δισ. ευρώ!
Μοιράσατε τίποτα απ’ αυτό τον πακτωλό χρημάτων στους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου, τους εργάτες;
Τώρα πώς τους καλείτε να βάλουν πλάτη στην οικονομική κρίση που εσείς δημιουργήσατε;

Απ’ την άλλη έχουμε και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που με σύμμαχο της το μαύρο μέτωπο των καπιταλιστών του ΣΕΒ και των εργοπατέρων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, εξαπολύει μια σειρά από επώδυνα μέτρα που θα πλήξουν καίρια το βιοτικό επίπεδο εργαζόμενων και συνταξιούχων. Και δεν είναι μόνο το ουσιαστικό πάγωμα μισθών και συντάξεων που εξάγγειλε η κυβέρνηση.
Αστοί οικονομικοί αναλυτές μας προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να συμβεί σύντομα:

«Για μεγάλες ανατροπές προετοιμάζει επικοινωνιακά η κυβέρνηση τους πολίτες (…) το “μάρμαρο” θεωρείται βέβαιο ότι θα πληρώσουν ξανά οι νέοι καθώς και όσοι βρίσκονται στις παραγωγικές ηλικίες των 30 έως 50 ετών (…) στις λύσεις που εξετάζονται συμπεριλαμβάνονται η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων (στη βάση του συνόλου της επαγγελματικής πορείας του κάθε ασφαλισμένου) και η προώθηση του κεφαλαιοποιητικού αντί του αντιδιανεμητικού μοντέλου. Η προώθηση αλλαγών στα ηλικιακά όρια ενδέχεται να μην εξεταστεί στην παρούσα φάση για να μην προκληθούν οξείες κοινωνικές αντιδράσεις».

Όταν οι καπιταλιστές διεξάγουν μόνοι τους ταξικό πόλεμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *