Αναμείνατε σκλάβοι μέχρι να σας προσφέρουν οι κατακτητές την ελευθερία σας…

Το ΚΚΕ, με πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή,  ζητά την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, καθώς επίσης και των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων. Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με εργατική λαϊκή εξουσία, με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες. (http://www.kke.gr)

Ο ΣΥΡΙΖΑ με δελτίο τύπου αποδέχτηκε την «έστω και καθυστερημένα» πρόταση του ΚΚΕ, όπως συγκεκριμένα αναφέρει:  Η κατάθεση εκ μέρους του ΚΚΕ πρότασης νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων, αποτελεί παραδοχή εκ μέρους του, έστω και καθυστερημένα, ότι το μνημόνιο αποτέλεσε και αποτελεί τη βασική διαχωριστική γραμμή της συγκυρίας. Αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά και είχε ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ για τη διαμόρφωση ενός πλατιού ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου – αντιμνημονιακού μετώπου, σήμερα η κυβέρνηση της αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα. Η έστω και τώρα συνειδητοποίηση πως το δίλημμα μνημόνιο αντιμνημόνιο δεν είναι πλαστό αποτελεί ένα θετικό βήμα. Θα πορευτούμε μετεκλογικά με την ίδια συνέπεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει μια σαφή και ολοκληρωμένη πρόταση για αποδέσμευση από τα σαγόνια των καρχαριών ΕΕ – ΔΝΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς απάντησε στη λογική του παιχνιδιού των εντυπώσεων και της επικοινωνίας. Οπωσδήποτε, δεν δήλωσε ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου που «καθυστερημένα» κατέθεσε το ΚΚΕ, προλαμβάνοντας όμως τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που δεν το έκανε μέχρι σήμερα. (τυχαία;)

Τι δήλωσε; Θα διεκδικήσει την ακύρωση του μνημόνιου κ.λ.π. (αλήθεια πως, που και με ποιον τρόπο;) και «την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης». (!) Δηλ. όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, θα συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από το βάρος του μνημόνιου, θα …διαπραγματευόμαστε, πέντε πάνω, πέντε κάτω για το χρέος (βλέπε τοκοχρεολύσια, και λεφτά που πήραν οι τραπεζίτες), συνεχίζοντας τις πληρωμές στα κοράκια, ενώ η ανεργία θα μεγαλώνει, οι αυτοαπασχολούμενοι θα συνεχίζουν να κατεβάζουν τα ρολά, οι αυτοκτονίες θα πληθαίνουν, η ακρίβεια και η φτώχεια θα θερίζουν, αλλά εμείς, όπως μας προτείνει Ο ΣΥΡΙΖΑ  θα επιδιώκουμε την «ανατρεπτική προοπτική»: «διεκδικώντας στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης». Αναμείνατε σκλάβοι μέχρι να σας προσφέρουν οι κατακτητές την ελευθερία σας…

 

Πηγή:http://denplirono.wordpress.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *