Χτες τον “έφτυναν” σήμερα τον “αγκαλιάζουν”

Απ’ ότι διαβάζουμε σήμερα, με απόφαση του Γ. Παπανδρέου και του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, ο πρώην εισαγγελέας Γιώργος Ζορμπάς αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, η οποία θα συγκροτήσει το Ενιαίο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Μάλιστα.

Δεν μας πέφτει λόγος για τις επιλογές προσώπων που κάνει το ΠΑΣΟΚ για να στελεχώσει τον κυβερνητικό μηχανισμό.
Δεν μπορούμε όμως να μην θυμηθούμε με τι χαρακτηρισμούς «στόλιζαν» τον Ζορμπά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όταν περνούσαν ταλαιπωρίες και διώξεις από τον ίδιον όσο ήταν ενεργός δικαστικός.

Και μπορεί ο Ζορμπάς να τα έσπασε με την Ν.Δ, για δικούς του λόγους. Αυτόν τον τύπο όμως που μέχρι χτες τον «έφτυναν» σωρηδόν με δηλώσεις τους πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σήμερα θα μας τον παρουσιάσουν σαν τον «κατάλληλο άνθρωπο» να αναλάβει μια τόσο σημαντική κυβερνητική θέση;

Και για να μην επεκταθούμε στο θέμα αυτό πολύ να θυμίσουμε μια δήλωση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου.
Οταν ο Ζορμπάς είχε ασχοληθεί με υποθέσεις σκανδάλων που διερευνούσαν ευθύνες υπουργών της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, Ο Γ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον τότε εισαγγελέα έλεγε «ότι εξαργύρωσε με τις θέσεις αυτές τις υπηρεσίες του ως εν ενεργεία εισαγγελέας προς τη Ν.Δ.».

Τώρα θα πείτε από στελέχη αστικών κομμάτων περιμένουμε συνέπεια λόγων και θέσεων; Σωστό κι αυτό.

«Ορισμένοι άνθρωποι είναι παντός καιρού!», όπως επισημαίνει σαρκαστικά η «Απογευματινή», απ’ όπου μάθαμε και την είδηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *