Να μην περάσει η καινούργια αντιασφαλιστική μεθόδευση

Την γραμμή για την αντιμετώπιση των συνδικαλιστών του ΚΚΕ την έχει εδώ και καιρό στις δημοσιογραφικές γραφίδες του συστήματος ο κατά δήλωση του «αντικομουνιστής» Θ. Πάγκαλος.

«Το ΚΚΕ είναι δείγμα καθυστέρησης, πνευματικής και πολιτιστικής» που «κινείται στα όρια της νομιμότητας», είχε πει και πιθανόν έχοντας πληροφορίες για τον συμβολικό αποκλεισμό που θα έκαναν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο υπουργείο εργασίας, βγήκε χτες το πρωί σε εκπομπή του Mega και με το ύφος στρατάρχη δήλωσε στον Χασαπόπουλο: «σταλινικού τύπου λογοκρισία και φίμωση δεν πρόκειται να επιτρέψω»!!!

Ο ίδιος πιθανόν θα ήθελε να έστελνε κάποιες διμοιρίες ΜΑΤάδων και θα έπαιρναν παραμάζωμα τα 40-50 άτομα του ΠΑΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας για να αναβάλουν συμβολικά τον στημένο «διάλογο» μεταξύ ΣΕΒ, κυβέρνησης και εργατοπατέρων για το Ασφαλιστικό.
(Αυτό ακριβώς θα γινόταν αν αυτό τον αποκλεισμό τον έκαναν κάποιες δυνάμεις του αντιεξουσιαστικού ή αναρχικού χώρου).

Το ΚΚΕ όμως είναι κοινοβουλευτικό κόμμα και το κράτος γνωρίζει ότι όσο περιορισμένη και να είναι η απήχησή του σε πλατιές εργατικές μάζες στην συγκεκριμένη περίπτωση η θέση του ότι «Κυβέρνηση- πλουτοκρατία- ΝΔ κήρυξαν πόλεμο στο Ασφαλιστικό, στους μισθούς, στο εργασιακό, παντού», βρίσκει ανταπόκριση και σε κόσμο που δεν βρίσκετε στις τάξεις του.

Αλλωστε δεν χρειάζεται ο εργαζόμενος να έχει ιδιαίτερη πολιτική οξυδέρκεια για να καταλάβει ότι οι μεθοδεύσεις, κυβέρνησης και καπιταλιστών σκοπεύουν στην παράταση του εργασιακού βίου, την μείωση των συντάξεων, την κατεδάφιση κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος που απέμεινε.

Γ’ αυτό και στην συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση «μάζεψε» τον Πάγκαλο και δεν ανέθεσε στις δυνάμεις καταστολής να «ανακαλέσουν στην τάξη» τους συγκεντρωμένους του ΠΑΜΕ.
Ανέθεσε λοιπόν στο επικοινωνιακό της επιτελείο και στα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια του συστήματος να «διαχειριστούν» το «πρόβλημα».

Τον χαβά τον άρχισε από χτες το βράδυ ο γνωστός και μη εξαιρετέος Πρετεντέρης από το δελτίο ειδήσεων του Mega, τον αναπαράγουν οι σημερινές φυλλάδες και συμπυκνώνετε στην πρόταση του Ν. Χατζηνικολάου που είπε σήμερα απ’ τον ρ/σ του: «Δεν είναι συμπεριφορά κόμματος που δρα στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας η αντίδραση του ΚΚΕ».

Η κίνηση των δυνάμεων του ΚΚΕ δεν ήταν παρά μια «συμβολική» κίνηση όπως αναγνωρίζει και ο σημερινός «Ριζοσπάστης».
Αν δεν υπάρχει μαζική ταξική απάντηση η καινούργια αντιασφαλιστική λαίλαπα δεν είναι δυνατόν να ανακοπή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *